Matkailuhaaveita

Viimeisen viiden vuoden aikana olen käynyt joka kevät jossakin reissussa Etelä-Euroopassa. Voitte siis uskoa, että täällä alkaa olla matkakuume!! Tosin  valitettavasti tänä vuonna ei taideta lähdetä lentoon tässä keväällä, mutta josko kuitenkin tämän vuoden puolella pääsisi nauttimaan matkailuelämyksistä.

Onneksi Suomi tarjoaa omat retkeilymahdollisuutensa. Tosin eipä siitä pääse mihinkään, että kyllähän tässä pitkään jatkuneen harmauden keskeltä olisi kiva lähteä loskaa pakoon ja päästä auringon lämpöön. Mutta kaikki aikanaan. 


 Matkakuumettahan voi "lieventää" selailemalla matkailuaiheisia blogeja. Itse seuraan Miikan ja Giian maailmanympärysmatkaa maailmanympäri. He ovat matkalla nelivuotiaan tyttärensä kanssa, joka tuo oman mielenkiinnon blogia kohtaan. Miten matkata lasten kanssa maailmalla. Myös Lauran ja Rimman blogit tarjoavat matkailuaiheisia postauksia, joista voi ammentaa itsellekin ideoita. Paljon on haaveita ja unelmia... 

Innostuin matkailusta oikeastaan vasta kuutisen vuotta sitten. Kuukauden reissu Australiassa vain lisäsi matkailukuumetta ja innostusta nähdä enemmän maailmaa. Matkoilla pääsee totaalisesti irti arjen hyörinästä. Itse en ole kiinnostunut varsinaisista turistikohteista, vaikka sellaisissakin olen käynyt. Minua kiehtoo luonto, aktiviteetit ja myös kulttuuri. On aivan mahtavaa päästä näkemään, miten maassa oikein eletään.




Toivottavasti tulevaisuudessakin pääsee matkailemaan ja näkemään maailmaa. Koska tottahan se on, että matkailu vain niin avartaa! Kaikki järjestely yms. ottaa osansa, mutta kyllä se on vaivannäön arvoinen. Itse haaveilen Nepalista, Uudesta-Seelannista ja tutustumisesta myös Keski-Eurooppaan. Tai no, olisinhan mä valmis lähtemään vaikka mihin. Mutta joku päivä olisi erityisen upeaa päästä trekkaamaan Nepaliin ja ihastelemaan Uuden-Seelannin maisemia. 

 Postauksen kuvat ovat yhdeltä kevätreissulta Italiasta. Pidennetty viikonloppu oli aika nannaa!:) Duomo oli käsittämättömän hieno ja vaikuttava katedraali. ja pikkureissu Como-järvellä sai tämänkin likan sielun lepäämään.. Mihinhän sitä tänä vuonna mennään..

 Onkos teillä minkälaisia matkailuhaaveita/suunnitelmia? Mikä on ikimuistoisin reissusi?

Kommentit

  1. Me ei olla ikinä lapsuudessa matkustettu.. aina oltiin kaikki lomat veneellä. :) Jotenkin en osannut kaivata reissuun... Sittemmin oon oppinut tykkäämään matkustamisesta, ja varsinkin nyt vanhemmalla iällä kaipaan kyllä uusia seikkailuja. Nimenomaan haaveilen luontokohteista, aktiivisuudesta ja varsinkin ruokakulttuureista :P! Uusi-Seelanti on sellainen maa, joka on ihan mun suurien haaveiden listalla! :) Sinne on joskus päästävä! Mutta onhan maailmassa paljon paikkoja, joita haluaisin nähdä!

    Oletteko muuten suunnitelleet sinne Nepaliin jotain vaellusretkeä, siis sellaista valmista? Mä näin esitteitä niistä, ja vaikutti aikamoiselta reissulta! Mä en itse ole porukkareissujen ystävä, mutta jos pääsis kokemaan jotain niin ainutlaatuista, niin olisin siihen toki valmis ;)

    Reissut vaan vievät aikaa (ja rahaakin..) mahdottomasti, joten ihan joka hetki ei pääse reissuun! Mutta nyt on Barcelonan reissu varattu, ja sitten syksymmällä varmaan johonkin toiselle reissulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei myöskään olla lapsuudessa matkusteltu, tosin ei kyllä veneiltykään:) Tai no ollaan me satunnaisesti oltu saimaalla sedän luona. Onneksi sittemmin olen nähnyt maailmaa jonkun verran, ja intoa riittää. Mutta totta turiset, halpaa lystiähän moinen touhu ei ole, eikä aikaakaan ole kaikelle, mutta mukava aina välillä piipahdella muissa maisemissa, kun aikataulut ja budjetti sen sallii... Mutta oh miten unohdinkaan matkailusta tuon ruokakulttuurin, se myös todellakin kiinnostaa. ;)

      Olen selaillut valmiitakin pakettimatkoja Nepaliin, mutta ei ole sen tarkempia suunnitelmia ollut. Oppaanhan sinne tarvitsee, mutta että mitä kautta sen hankkii, niin se on vielä suunnitteluasteella. Eli en tiedä vielä:) Muakin vierastuttaa ajatus isojen porukkojen pakettimatkoista..

      Ja ai että Barcelona! Se ois kans kiva! Teillä on tiedossa ihana kevätloma.. Mä fiilistelen sitten matkailutunnelmia teidän kautta:)

      Poista
  2. Italia on kyllä hieno paikka, jos mun pitäisi oleskella pitempään ulkomailla niin valitsisin ehdottomasti sen kohteeksi. Juuri tuota Pohjois-Italiaa Toscana-Venetsia akselilta pohjoiseen on tullut koluttua useammallakin reissulla :) Upeita maisemia ja täydellinen matkakohde mm. just keväällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin minäkin lähteä uudestaan Italiaan. Tuo reissu oli enemmänkin pienoinen kaupunkilomailu, mutta nyt voisin mielelläni lähteä aktiivisemmalle linjalle esimerkiksi Italian vuoristoon! :)

      Poista
  3. Itse olen lähdössä elämäni ensimmäistä kertaa Italiaan huhtikuun lopussa. Lento on Milanoon ja siitä olisi tarkoitus huristella vuokra-autolla muutamaksi yöksi Comolle. Loppuloman suunnitelmat ovat vielä auki. Cinque Terre kiinnostaisi, samoin Italian Riviera Genovasta länteen. Viikko olisi aikaa...

    Ottaisin mielelläni vastaan kaikkia Italia-vinkkejä! Missä kannattaa käydä, mitä kannattaa tehdä, millä aikataululla kannattaa olla liikkeellä? Tarkoituksena olisi kuitenkin viettää rento loma pikkukyliä, maisemia ja luontoa ihaillen. Ja ei se aurinkokaan haittaisi. Tosin keleistä ei tuohon aikaan varmaan osaa sanoa mitään. Loman aktiviteettja tulee varmastikin olemaan patikointi ja pyöräily tuolla Comon ympäristössä. Ja hyvää ruokaahan ei sovi unohtaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että tuo reissu kuulostaa upealta!! Itse piipahdin Italiassa vain pidennetyn viikonlopun, joten kovin suuria vinkkejä en osaa kertoa. Tuo Como oli tosiaan upea ja enemmän minun mieleeni kuin Milano. Toki Milanossa oma tunnelmansa, muotikeskus kun oikein on. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Duomoon. Me kävimme katsomassa myös jalkapallostadionilla yhden futismatsin, joka oli myös kokemisen arvoinen. Italialaiset ovat futiskansaa ja San Sirolla oli kyllä huikea tunnelma. Mielestäni Milano oli kuitenkin nähty jo tuossa lyhyessäkin ajassa, joten itse ainakin ihailisin juuri niitä lähialueita enemmänkin, jossa on enemmän myös luontoa lähettyvillä. Valitettavasti olin pettynyt myös Milanon ruokatarjontaan, kallista(!!), kun taas Comolla oli huomattavasti edullisempaa ja myös paljon parempaa. Siellä olen syönyt elämäni parhaan tiramisun. :)

      Muistelin lukeneeni Italia-postauksia "Dear moment and me"-blogista. Selailin,että täällä on ainakin matkakertomuksia. Toivottavasti sieltä löytyy vinkkejä ja ideoita matkalle.
      http://dearmomentsandme.blogspot.fi/2014/10/cinque-terre-vernazza-manarola.html

      Oikein ihanaa reissusuunnittelua ja mukavaa matkaa sitten huhtikuulle! On niin kiva, kun on mitä odottaa:)

      Poista
    2. Itse suosittelisin Toscanasta pohjoiseen menevää rannikkoa, Livornosta aina Ranskan puolelle Nizzaan on todella komeita maisemia rantateitä ajellen eikä matka ole pitkä. Reitin varrella on hyvin eri tyyppisiä kaupunkeja Genovan tyyppisistä isoista satamakaupungeista piskuiseen postikorttimaisemaa tarjoavaan Portofinoon.. Huhti-toukokuussa kun olen siellä reissannut on saattanut olla +30C helteitä, viileimmilläänkin 15-20 astetta.

      Poista
    3. Kiitos Mika vinkistäsi! Ehkä oma matkasuunnitelma tässä pikkuhiljaa varmistuu. Ensin muutama yö Comolla alueeseen tutustuen ja loppuaika jossain Ligurian rannikolla. Juuri nuo pienet postikorttikylät kiinnostaisi :) Ja Cinque Terrellä haluan käydä. Se ehkä onnistuu pintapuolisin päiväreissuna. Tai sitten varaan sinne pari päivää.

      Matkakuumetta rupee pukkaan kaikkea suunnitellessa :) Mutta jospa ensin lähtisi hiihtolenkille aurinkoiseen talvisäähän...

      Poista
  4. Mulla on aina matkailuhaave mielessä. Oon matkustanut aika paljon . Mieheni kanssa rakastetaan reissaamista ja säästetään aina uutta reissua varten. Olin kesällä 2013 Milanossa. Kaaduin tuolla Duomon katolla, kun kompastuin niihin isoihin askelmiin. Alkoi naurattaa nytkin se muisto, kun näin tuon kuvan. Mun ikimuistoisia reissuja on monta: 16-vuotiaana vietetty kesä Englannissa paikallisessa perheessä, kaikki luistelukisamatkan Euroopassa ja Amerikassa, NYC kesällä 2010, Thaimaan kiertomatka ja viime kesän Amerikan. Road Trip. Kaupungeista suosikkejani ovat Bangok, Lontoo, Pariisi, Barcelona, Praha, Tukholma, NYC, san diego, Seattle, Toronto.

    Seuraavat haavekohteeni ovat Bali Indonesiassa, Rooma, Santorini, Miami, Alaska, Vancouver ja Afrikan safari. Olisipa rahaa ja aikaa mielin määrin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoijoii! Ihania matkoja jo sulla takana. Meillä taasen tuottaa hieman hankaluutta, kun mieheni ei ole yhtä innokas matkaaja kuin minä, ja olenkin tehnyt lukuisia matkoja ystävieni kanssa. Mm. Australia, Espanja x3, Armenia ja Italia. Yhdessä ollaan käyty Kreikassa, Hollannissa ja kuukauden reissu USA:ssa, joka onkin varmasti reissuista yksi parhaimmista.
      Mutta aijjaii, haaveillesi täällä vaan nyökyttelen, että joojoojooo!! Maailmassa on niin paljon nähtävää! Kannattaa haaveilla, koska toiveet voi käydä toteeeen:):)

      Poista
    2. ..ja tuo kaatuminen - auts. Toivottavasti ei käynyt pahasti:)

      Poista
  5. Mä muistin just, että sä taisit silloin ennen Markamessuja käydä kommentoimassa mulle, et ois kiva kuulla koonti niistä Nepal-vinkeistä mitä olin menossa kuuntelemaan sinne messuille. Noh, niistä ei nyt ihan kirjoitettavaksi asti riittänyt, kun se tietoisku oli lähinnä sen matkatoimiston mainos omista kiertomatkoistaan, mut upeita kuvia siellä tietty oli! Annapurna Circuit jäi kaivelemaan mieleen mulla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookei! Pitääpä siis selailla netin syövereistä vinkkejä ja kokemuksia :) Haaveita riittää :)

      Poista
    2. Jos Nepalista kaipaa vinkkejä, niin meiltä niitä löytyy, jos vähän spesifioit vielä jotta mitä. Blogistakin löytyy sieltä juttuja, matkan alkupäästä. Kuukausihan siellä vierähti. :)

      Poista
    3. Mä lueskelin innoissani siitä teidän trekkausreissusta Anna Purnalla. Sellainen mua kovasti kiehtoisi joku päivä. Oppaiden hankkiminen vain kovin mietityttää. Mistä saada niin sanottu turvallinen opas, joka oikeasti tietää esim. vuoristotaudista, jos haaveilee kipuavansa kovinkin korkealle. Pokhara näyttää mun niin lumoavalta paikalta, joten sinne tahdon joku päivä!:)

      Poista

Lähetä kommentti