Heinä-Syyskuu - parasta ulkoiluaikaa, Kooste liikkumisistani osa III

Niin on aika vierähtänyt taas siihen vaiheeseen, että jälleen yksi vuosineljännes on kulunut ja on aika katsastaa viimeisten kolmen kuukauden liikkumisiin. Aikaisemmat koosteet löydät alta:
Tammi-Maaliskuu
Huhti-Kesäkuu

Heinäkuu oli täynnä ihania elämyksiä ja luonnon lumoa. Täytin heinäkuun alussa kolmekymmentä vuotta, ja sen kunniaksi olin suunnitellut juoksevani Herajärven kierroksen. Kesäkuussa ollut pohjevaiva mietitytti, ja viimeinen liikkumiskooste päättyikin pohdintaan, että mitenhän juoksun käy. Ja voi että, minkä juoksuelämyksen sainkaan kokea Kolin upeassa kansallispuistossa. Juoksin Herajärven kierroksen, 36 kilometriä, kuuman kosteassa kesäsäässä, enkä kokenut lainkaan kipua pohkeessa. Kivuton reissu se ei kuitenkaan ollut, koska onnistuin kaatumaan useasti saman ranteen päälle, joka venähtikin sen verran pahasti ettei minulla ollut seuraavaan työvuoroon asiaa. Mutta voi että, hymy nousee huulille edelleenkin miettiessäni sitä juoksuelämystäni. Sanoinkin monelle, että se oli elämäni juoksu.. kyyneleet tulivat saapuessani Kolin huipulle, jossa rakas mieheni oli minua odottamassa. Ja juuri tänään Kolin maisemia onkin  ihana muistella, koska monet hurjat juoksee juuri nyt Kolin kansallispuistossa vaarojen maratonia. Matkoja löytyy 43K-131K.. ei voi sanoa kuin hullun hommaa. Tsemppiä vaan kaikille! :)


Oma juoksuni Kolilla oli kesäkuun viimeisenä päivänä, joten siirrytäänpä nyt varsinaisesti sitten Heinäkuun liikkumisiin.. Heinäkuu oli luonnonläheinen kuukausi. Heinäkuun liikkumiset sisälsi kävelyä, juoksua, uintia, swimrun-treeniä ja paljon myös pitkiä kävelyitä metsässä marjastamassa. Heinäkuussa osallistuin myös Hannan kanssa Porkkala Swimrun-tapahtumaan ja Tampere Countryside Marathonissa juoksin puolimaratonin. Heinäkuussa juoksentelin fiiliksen mukaan, enkä ole merkannut kilometrejä liikuntapäiväkirjaan. Heinäkuussa elettiin hetkessä.

Heinäkuussa

Olimme vanhempieni ja siskon perheeni kanssa reissussa Rakveressa ja juoksentelin siellä uusissa maisemissa. 


Ihastelin luonnon lumoa Linnansaaren kansallispuistossa, kävelin metsässä ja uin avovedessä


Osallistuin Hannan kanssa elämäni ensimmäiseen swimrun-tapahtumaan, joka oli HUIKEA elämys.


Uin avovedessä pisimmän uintimatkani, neljä kilometriäJuoksin mäkisessä maastossa puolimaratonin aikaan 1:53 helteisessä säässä ja sillä heilahti naisten kolmas sija. 

Elokuun liikkumiset jatkui luonnonläheisesti, upeista elämyksistä nauttien. Suurimpana kohokohtana oli ehdottomasti roadtrip Norjaan, jossa nautimme huikeista maisemista ja useista huiputuksista. Elokuu sisälsi myös uintia, kävelyä, juoksua, pari kertaa pyöräilyä ja vähän pientä circuit-treeniä ja lihaskunnon herättelyä. Elokuussa juoksentelin yhteensä 82 kilometriä, joista oli pari pitkää lenkkiä. Elokuukin meni vahvasti fiiliksen mukaan kesästä nauttien.

Elokuussa

Nautimme Lofoottien huikeista maisemista ja haikkailimme huipuille

Poikkesimme paluumatkalla kolmipäiväisellä vaelluksella Kebnekaisella, ja huiputimme Kebnen sumuisessa säässäElokuun viilenevät, mutta raikkaat houkuttelivat pitkienkin juoksujen pariin


Syyskuun liikkumiset puolestaan starttasi extempore-vedolla lähteä maratonille. Aurinkoinen, kaunis ja raikas syyssää sai maratonkipinän nousemaan ja niin juoksin Kuopiossa elämäni toisen maratonin. Maraton sujui hienosti aikaan 3:54:45, ja jalat palautuivat maratonilta erittäin hyvin, joka sai juoksuinnonkin vain yhä nousemaan. Syyskuu sisälsikin siis juoksua ja palauttavia kävelylenkkejä. Syksy toi tullessaan myös sählytreenit ja myös halun panostaa myös lihaskunnon pariin. Syksy on ehdottomasti myös parasta juoksuaikaa, ja se näkyy myös juoksukilometreissä jota kertyi nyt syyskuun aikana hitusen enemmän, 130 kilometriä.  

Syyskuussa

 Juoksin maratonin ja nappasin viidennen sijan


Nautin polkujuoksusta ja syksyn raikkaudesta


Uin kertaalleen vielä avovedessä

 
Nautin serkkuni kanssa reilun parin tunnin verran Puijon maisemista, polkujuoksun ja porrastreenin parissa
 
Seuraavana aamuna heräsimme ennen auringonnousua ja kävimme serkkuni kanssa pienen juoksulenkin jälkeen uimassa taianomaisessa maisemassa


Juoksin Hannan kanssa pitkän lähes 3,5 tunnin polkujuoksulenkin Varsinais-Suomessa Kuhankuonon retkeilyreitistöllä


Näitä kuvia ja tunnelmia katsellessa nousee syvä kiitollisuus terveydestä ja oman kropan vahvuudesta. Erityisesti siitä, että olen saanut kokea näitä elämyksiä ilon kautta, omaa kroppaa kuunnellen ja nauttia liikkumisen tuomasta hyvästä olosta, sekä näistä huikeista maisemista, joissa on saanut tallata polkuja. Olen kiitollinen myös siitä, että olen ollut terveenä eikä taudit ole taltuttaneet punkan pohjalla. Nyt tosin viimeiset pari viikkoa olen kärsinyt jonkinasteisesta leukanivelen särystä, joka viittaa ehkä viimeaikoina olleeseen stressin poikaseen opiskelu-ja työhommien suhteen. Onneksi pahin puserrus alkaa olla ohi, ja saa antaa mielen levätä..

Toivottavasti myös lokakuussa saamme nauttia kauniista säästä, jotta saamme kerättyä aurinkoenergiaa talteen tulevaa harmainta ajanjaksoa varten. Hieman hiipii jo mieleen ajatus harmaasta kaamosajasta ja jatkuvasta pimeydestä, mutta eipä pidä sen vielä antaa vaikuttaa yleisfiilikseen, vaan nautitaan nyt tästä värikirjosta ja auringonsäteistä, mitä meille yhä vielä tarjotaan.

Mitä mahtavinta lokakuuta jokaiselle! Nautitaan siitä, mitä tehdään. <3

Millainen oli sinun kulunut vuosineljännes?

Kommentit