Kesäkuulumisia

Jalkojani tanssittaa, heitän ilosta kärrynpyörää ja nappaan auringon syliin. 
Hajaannun ruohoon tutkimaan pieniä ihmeitä, lennän leppäkertun siivellä,
 kapuan oravana puuhun, liu\’un lehmuksen lehtiin ja lehautan leivosen lentoon nakuttamaan pilvenreunaan, saattelemaan kesäsateen liftaan sadepisaraan, 
keinun vehnäntähkässä ja virnistän auringolle.
Heinikoivu

Hymyilytti tämä ihastuttava runo, jonka bongasin positiivareiden sivuilta. 
Kesä, lämpö, valo ja kaikki se luonnon kauneus saa sydämen sykkyrälle
Oi miten ihana kesä. 


Selailin juuri ottamiani kuvia alkukesästä, ja muistan jälleen miksi kuvaan. 
Niiden avulla pystyin palaamaan näihin hetkiin ja sydämeni täytti kiitollisuus. 

Muistelin tätä kesäaamun kauneutta, tyyntä järven pintaa ja aamun raikkautta.


Ja tätä, kun vietimme keskikesän juhlaa veneellä. Lähdimme kaupungista pakoon. Vesillä ja järven läheisyydessä sielu todellakin lepää. Ennätin viimein myös uppoutua lukemaan kirjaa ja sain sen päätökseen.
Muistelin näitä auringonlaskuja, niin uskomattoman kauniita ja erilaisia joka ikinen kerta.
Taivaalle piirretään iltaisin uudet sävyt. 
Muistelin näitä Mäntyharjun markkinamuistoja. Jo 51. kertaa järjestetyt juhannuksen jälkeiset markkinat oli meille lapsille aina kesän kohokohta, nyt sain jakaa ne tunnelmat siskon tyttöjen kanssa. Edelleen samaa tunnelmaa oli aistittavissa, kun pienen kylän keskusta täyttyi lukuisista markkinakojuista - Karkkikauppiaista, lakumyyjistä ja ilmapallokauppiaista - ne lienee oli ne lapsille tärkeimmät ;) Tosin tyttöjen vetonaulana oli hevosajelu, ja päästiinhän me sekin kokemaan.Muistelin tätä retkeä Repoveden kansallispuistoon. Tein siskon tyttöjen kanssa päiväretken. Repovesi on kyllä niin ihana! Viime kesän onnettomuuden jälkeen riippusilta oli poistettu, jonka tilalle on järjestetty venekyyditykset Lapinsalmeen. Lounastimme riippumatossa Katajavuorella, lotrasimme vedellä Kapiavedellä ja lopulta löysimme uimapaikan Määkijän rannasta. Kiersimme siis ketunlenkin, jonka päätteeksi tullaan itsevetämällä lossilla yli. Ja niin 9-vuotias kummityttöni halusi vetää meidät rantaan aivan itse, ei saanut auttaa. Aikamoista! :)  Meillä oli aivan ihana aurinkoinen päivä ja nautin kovin. Päivä sujui niin uskomattoman hienosti, että ensi kesänä taidan tehdä yhden yön retken näiden mun pienten ketun pentujen kanssa. Tytöt ovat liikkuneet paljon luonnossa ja taitavat ihastella ja ihmetellä yhtäpaljon luonnon kauneutta kuin tätinsäkin.

Muistelin näitä lenkkejä ja liikkuvuustreenejä kesän kauneudessa. Koko kevään tähtäin on ollut alppireissu. Siispä on tullut vietettyä mäessä tunti jos toinenkin. Olen tehnyt paljon treeniä, jossa olen sauvojen kanssa kävellyt ylös ja juosten alas. Olen vaihdellut erilaisia mäkiprofiileja, välillä jyrkkää ja lyhyttä - välillä loivaa ja pitkää. Kolmisen viikkoa sitten tein "alppisimulaation" eli  neljä peräkkäistä päivää mäkitreeniä, jonka tavoitteena oli saada kasaan 5000 nousumetriä. Tein treeniä Puijolla ja oman kotikulman ylämäessä. Tein treenisession miltei yksikseni, ja kuten instagramiin kirjoitinkin: "Tämän rupeaman aikana totesin, että kyllä ihmisen tekee välillä hyvää vain pistää töppöstä toisen eteen ajattelematta yhtään mitään, tai ainakaan mitään järkevää.. ja taidan viihtyä varsin hyvin yksikseni, kun näiden 15 tunnin aikana ei oikeastaan tullut edes tylsää." :)  

Kesä on kyllä ihanaa aikaa liikkua - luonto on niin kaunis! Muistelin myös perinteeksi muodostunutta sukutapaamista, jossa kokoonnumme miehen suvun kanssa Rantasalmelle porukalla mökkeilemään, saunomaan, uimaan, syömään ja vaihtamaan kuulumisia. Ihan parhautta! Kun kävimme veneilemässä , bongasimme saimaannorpan!! <3Muistelin myös tätä hetkeä tältä viikolla, kun juhlistimme niin synttäreitäni kuin juuri alkanutta kesälomaa. Kuopioon on avattu uusi ravintola, Saana, jossa on myös sauna/spa-mahdollisuus. Muistuttaa hieman Helsingin Löyly-konseptia. Mahtavat maisemat Kallavedelle ja erittäin maukkaat ruuat. Suosittelen! 
Näillä tunnelmilla jatkan kesän viettoa, nauttien tästä hetkestä,
ja askeltaen kohti unelmiani - ensi viikolla alpeille.
Blogi siis hiljenee hetkeksi.. 

Ihanaa kesän jatkoa kaikille! Nautitaan tästä ainutlaatuisesta kesäajasta!

Kommentit