Huikea marraskuu - positiivinen asenne kantaa

Marraskuu. Vuoden pimein kuukausi on käsillä. Herkästi voisi lähteä ankeilemaan kaamoksesta tai tulevasta pimeydestä. Olen kuitenkin tehnyt päätöksen toimia toisin. Olen päättänyt aloittaa jokaisen päivän kiitosmielellä. Jokaisesta päivästä voit löytyy kyllä syyn hymyyn. Niinäkin päivinä, kun tuntuu ettei mikään onnistu tai kaikki kaatuu päälle, voi tunnemyrskyn jälkeen hetkeksi hengähtää ja miettiä asioita, joista voi olla kiitollinen. Tunnemyrskykin on hyvä asia. Elämä ainakin tuntuu. 

Vuosi sitten oli hankala marraskuu, ja päätin että seuraavana vuonna lähden kaamosta pakoon ulkomaille. Toisenlainen mieli on kuitenkin tällä hetkellä, kun ollaan niin jännien asioiden äärellä. Jos et tiedä mistä kyse, käypä kurkkaamassa tämä postaus. 

Positiivinen elämänasenne ei tarkoita aina yhtä hymyä, vaan enemmänkin asennoitumista sen hetkiseen olosuhteisiin. Positiivisuus ei tarkoita myöskään sitä, että piilouduttaisiin elämän  ongelmien taakse, tai vähäteltäisiin niitä. Joskus kuitenkin negatiivinen mieli ottaa kaikessa vallan, eikä sen avulla kyllä pääse mistään ongelmasta yhtään eteenpäin. Jos jo ajattelee, ettei tästä tule mitään kuitenkaan. Positiiviseen elämänasenteeseen kuuluu yhtälailla myös surut ja ikävät asiat.. ja en minä todellakaan niiltä ole välttynyt, vaikka hymyä ja hyvää tuulta toitotankin. On vaan niin onnellinen olo, että kaikesta myrskystä huolimatta, on alkanut taas löytämään sitä iloa, sitä hyvää oloa ja onnellisuutta, joka tuntuu taas niin siltä omalta. Ja se, jos mikä auttaa taas askeleen eteenpäin.

Positiivisuus on osa elämääni myös jokaisella elämän osa-alueella, myös harrastusten parissa. Haluan olla kiitollinen tästä vahvasta kropastani, jota voi haastaa yhä uusiin haasteisiin. Lauantaisen juoksulenkin jälkeenkin mietin, miten kiitollinen saankaan olla terveydestä, vahvoista jaloista ja positiivisesta mielestä. 

Haluaisinkin haastaa sinua myös miettimään sitä hyvää, mikä sinussa on. Kuinka usein me juuri moitimme itseämme, ja ulkonäköämme. Kenties vertaamme itseämme toisiimme ja tunnemme olevamme riittämättömiä. Useinhan kuitenkin ne pienet ulkonäölliset tyytymättömyydet ovat juurikin päänsisällemme, eikä tosiaan missään muualla. Joskus ystävien kanssa keskusteltiin siitä, mistä ei ole itsessään tyytyväisiä. Ja kyllä sai suu loksahdella toinen toisensa jälkeen auki, kun hämmästelimme mitä kaikkea "vikaa" osaamme itsestämme löytääkään, joista toiset ei todellakaan ole kiinnittäneet mitään huomiota. Voi meitä, miten ankaria olemmekaan itsellemme.

Siispä nyt, pikkujoulukauden kulta-aikana, mieti niitä asioita, joita iloitset juurikin ulkonäössäsi. Ja mieti niitä piirteitä, joita usein vähättelet tai jopa moitit. Ehkäpä juuri ne ominaisuudet myös tekee juuri omannäköisesi, ainutlaatuisen. Voin myöntää teille, että oma kipuiluni on ollut jalat, joissa on pituutta ja kokoa. Persuuksista pohkeisiin asti. Mutta tiedättekö mitä, nyt kun kirmasin tuolla lauantaina melekosen hyvää vauhtia, mietin että nyt loppui moittiminen. Jaloissa on kokoa ja muotoa, mutta on niissä kyllä niin paljon voimaa ja kestävyyttä, joista saa olla kyllä valtavan kiitollinen.  Kiitollinen tästä omasta kropasta, jota voi haastaa uusiin haasteisiin ja joka on vienyt minua myös monien elämysten pariin. Ilman vahvoja jalkojani, olisi moni elämys jäänyt kokematta. Ja ilman positiivista asennetta ja uskoa omaan itseensä, olisi moni juttu jäänyt edes yrittämättä..

Tämä alla oleva kuva on vuodelta 2013, jolloin juuri Kebnekaisen huiputuksen jälkeen teimme päätöksen lähteä maratonmatkalle. Hieman epäröivin katsein pohdimme, että lieköhän tämä ihan hullua touhua. Hulluahan se ehkä onkin, mutta kyllä kannatti. Niin monta elämystä ja kokemusta rikkaampana saa olla tänä päivänä.


Ja miten moneen urheilulliseenkin elämykseen tuo Kebnekaiselta alkanut matka onkaan vienyt..
Näiden kesäisten kuvien myötä toivotan kaikille oikein mielekästä marraskuuta! Tiedä, että juuri sinä olet ainutlaatuinen. Toisenlaista, juuri sinua ei täällä maailmassa ole, ja juuri siksi sinä olet arvokas. Sellaisena kuin olet. Arvosta itseäsi ja iloitse niistä piirteistä, joita sinulle on luotu. 

Minä muistutan tällä psalmin paikalla myös päivittäin itseäni. 
"Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. 
Minä olen suuri ihme, ja kiitän Sinua siitä." Ps.139

Ja nyt HAASTAN sinut kirjoittamaan kommenttiboxiin, mitä luonteenpiirrettä ja mitä ominaisuutta ulkonäössäsi arvostat. Täytetään mielemme hyvillä asioilla, ja ajatellaan sitä mikä on hyvää!:) 

Marraskuun positiivisia juttuja tulen jakamaan myös instagramissa @satsska - nimimerkin takaa. Käypä sielläkin kurkistamassa!:)

Kommentit

 1. Heippa Satu! Tosi tärkeää asiaa, joka jokaisen olisi hyvä sisäistää :) Mä oon niin onnellinen mun kehosta siksi, että se antaa mulle mahdollisuudet toteuttaa itseäni sillä tavoin kuin tahdon. Ulkoilemalla ja pitkissä suorituksissa. Kiitän, että tulin tänä aamunakin töihin pyörällä, eikä tuo 10km matka tunnu missään. :) Kuinka ihanaa onkaan saada happea ennen töitä! Mun pitäisi muistaa helliä kehoa vielä enemmän, antaa sille liikkuvuusharjoituksia, hierontaa yms., jotta keho jaksaa pitkään :) Minä pidän hymystäni sekä luonteessani siitä, että innostun asioista helposti ja elän tunteella! Toisaalta se tuo myös äkkipikaisuuden, mutta noh, se on osa minua myös. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Hanna! Tulin superiloiseksi tämän kommentin luettuani. Loistavia juttuja olet oivaltanut ja olen niin iloinen myös sinun kestävästä kropasta, joka vie sua kohti uusia hullutuksia! Ja mitenkä se oli, "parhaat päätökset tehdään hetken mielijohteesta". ;) Allekirjoitan myös ihanan hymysi! Kattelin aamulla instragramin kuvia, ja juurikin teidän lenkkikuva kauniine hymyineen sai minutkin hyvälle tuulelle.

   Aurinkoista torstaita!!:)

   Poista
 2. Hyvä ja tärkeä aihe, positiivisen ajattelun voima on merkittävä kaikessa mitä tekee ja jos vain yhtään on voimia sitä ottaa käyttöön niin se ehdottomasti kannattaa. Toivottavasti nekin joilla on positiivisuuden kanssa ongelmia löytävät heille sopivat keinot edetä kohti parempaa.

  Se on varmaankin juuri oma paras puoleni, melkein aina pystyn ajattelemaan asiat parhain päin. Positiivinen ajattelu on tärkeä osanen kokonaisuutta jossa on tyytyväinen ihan kokonaisvaltaisesti siihen mitä ja kuka on.

  Täytyy muuten vielä palata tuohon lauantain juoksuusi, hienoa että se oma puolimaratonisi lopulta mahtui kalenteriin. Ja miten hurjaa menoa, todellakin voit olla tyytyväinen kehoosi ja suorituskykyysi! Olisin pysynyt mukana hirveän puuskutuksen kera maksimissaan ekan kympin :D Olet täyttä terästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Mika! Kyllä positiivinen ajattelu on kyllä merkittävä voimavara kaikkien elämän niin pienien kuin suurienkin haasteiden keskellä.. ja merkittävää myös urheilussa. Kyllähän tsemppihenki vaan vie myös eteenpäin. Totta puhut myös, että positiivinen ajattelu auttaa meitä kokonaisvaltaisesti hyväksymään itsensä ja toisetkin sellaisena kuin on.

   Ja ISO kiitos Mika tsempistä. Niin se askel vaan rullasi etiäpäin hyvällä fiiliksellä. Olen todella kiitollinen!:)

   Poista
 3. Hyvä teksti Satu! <3 Nyt ehdin lukaisemaan sen kunnolla ja kommentoimaan myös! :) Tykkään itsessäni siitä, että pyrin keksimään asioista aina jotain hyvää ja kääntämään katseen mielummin positiiviseen kuin negatiiviseen. Kuten kirjoitit niin se ei tosiaan tarkoita pelkkää hymyilemistä, jeejee kaikki on kivaa, vaan ennemminkin asennoitumista siihen vallitsevaan tilanteeseen mielummin positiivisen kuin negatiivisen kautta. Tykkään myös siitä, että osaan olla tarvittaessa päättäväinen ja viedä asiat loppuun. Omassa kehossani olen tällä hetkellä tyytyväinen, ihmeissäni ja kiitollinen siitä, kuinka hyvin se on kestänyt tämän raskauden ja +20kg painonnousun..ei niinkään ulkonäöllisesti vaan sisäisesti. En ole juurikaan joutunut kärvistelemään kipujen kanssa (pieniä kolotuksia tottakai) ja olen pystynyt liikkumaan varsin aktiivisesti koko raskauden ajan. On se keho ihmeellinen! Nyt vain toivon, että selvitään vielä kunnialla loppurutistuksesta ja saadaan vauva turvallisesti maailmaan, kun sen aika on.. <3 Halauksia sinne ja kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Karoliina! <3 Positiivisessa ajattelussa on voimaa. Täytyy myös sanoa, että sä oot kyllä ollut ihana esikuva raskaana olevasta naisesta, joka säteilet yliviikoillakin valtavan ihanaa positiivisuutta ympärillesi. Ihana sinä!! Tsemppiä loppumetreille ja voimia odotukseen. Hurjasti haleja ja aurinkoista torstaita!:)

   Poista
 4. Ihana Satu! Ja vitsi miten hyvä teksti jälleen. Ihana miten oletkin oivaltanut olla kiitollinen niistä jaloista, jotka siivittävät sinut vauhtiin juoksulenkeille ja antavat mahdollisuuden liikkua ja kulkea luonnossa! Juuri näin <3 Minäkin kävin tänään hölkkäämässä muutaman kilsan pitkästä aikaa ja olin sangen ihmeissäni siitä, miten kevyeltä se tuntuikaan! Ei edes hengästyttänyt juurikaan. Hidasta, mutta ihanaa. Kiitin itseäni siitä, että olen jaksanut kulkea sinnikkäästi vahvistamassa kehoani kuntosalilla ja että saan nyt nauttia sen monista hyvistä tuloksista. Ei ehkä niinkään ulkonäöllisesti, mutta kohentuneena kuntona ja kadonneina niska-hartaikipuina. Tykkään muutenkin mun jaloista ja silmistä kans :) Henkisellä puolella olen kiitollinen huumorista, joka kantaa läpi monen tilanteen ja siitä, että osaan ja tykkään & uskallan innostua uusista asioista :) Halauksia täältäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että näitä kommentteja on niin ihana lukea!! Miten ihanaa onkaan, kun löydetään niitä asioita, joista olla kiitollinen. Ihana sinä! Ja on ollut kyllä upeaa seurata tätä sinun intoa liikkumiseen ja iloitsen, että olet saanut aidosti apua niska-hartiakipuihin ja muutoinkin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin! :) Ps. Allekirjoitan myös tuon sinun huumorisi - oot huippu!! <3
   Iloa päivääsi Tiina!!

   Poista

Lähetä kommentti