Ajatuksia retkeilystä & vastauksia kysymyksiin

Näin sateisena päivänä on oiva tilaisuus istahtaa alas kirjoittamaan blogia ja "jumppaamaan aivolihaksia", kuten Endorfiininmetsästäjä kirjoitti taannoin blogissaan. Päätin tarttua Endorfiininmetsästäjän kysymyshaasteeseen, jonka hän esitti kelle tahansa meistä. Endorfiininmetsästäjä on yksi lempiblogeistani, ja suosittelen lämpimästä vilaisemaan tätä blogia. Blogi on täynnä ihania luontojuttuja, urheilullisia elämyksiä ja oivaltavaa pohdintaa, ja blogin ilme itsessään on erittäin huoliteltu kaikkine upeine luontokuvineen. Endorfiininmetsästäjällä on myös loistava tapa kirjoittaa, joten naurun pyrskähdyksiltä ei voi välttyä lukiessa hänen tekstejään. Kirjoituksissa välittyy todellinen rakkaus luontoon, positiivisuus ja seikkailumielinen elämänasenne. Mutta sen pitemmittä ylistyssanoitta siirryn vastaamaan seuraaviin kysymyksiin.. En tosin ole mikään kokenut retkeilijä, mutta joitakin ajatuksia voisin kuitenkin jakaa.. :)
 
1. Missä paikassa täytyy ainakin kerran elämässään käydä nauttimassa retkikahvit?
 Jossakin vuoren tai tunturin huipulla. Korkealta katsottuna maisema on vain niin kovin kaunis. Siellä saa todella kokea ihmisen pienuuden, ja jälleen kerran - luonnon kauneuden.

Grand Canyon

Kebnekaise

Alta

Aragats, Armenia

2. Mistä löytyy paras lenkkikengät jalassa nautiskeltava maisema?
Metsän siimeksestä, poluilta, kauniista luonnon lumosta.
3. Mikä on laji, jota jokaisen kannattaisi kokeilla?
Se on laji, josta juuri sinä haaveilet. Olet ehkä pitkään miettinyt ja harkinnut, uskaltaisiko lähteä mukaan johonkin urheiluseuraan tai kokeilemaan jotakin uutta lajia. Olet lukenut juttuja harrastuksesta, seurannut vierestä, ehkä ajatellut, että olisipa hienoa..mutta ei minusta ole. Mutta haluan sanoa, että kyllä sinusta on. Mene ja kokeile haaveilemaasi lajia, oli kyse sitten joukkuepelistä, polkujuoksusta tai vaikka kuntonyrkkeilystä, crossfitista tai bodypumpista. Mikä se onkaan, anna ajatuksellesi mahdollisuus äläkä siirrä haavettasi syrjään. 

4. Tapahtuma, johon kannattaa osallistua ainakin kerran elämässään
 Vastaan tähän samoin kuin edelliseenkin: siihen, mistä juuri sinä haaveilet. Itse olen tällä hetkellä juuri innoissani reilun kuukauden päästä tulevasta swimrun-tapahtumasta, jossa yhdistyy kaksi rakkainta lajia ja ihana seikkailumielisyys! :)

5. Tärkein vinkki aloittelevalle retkeilijälle
Ole rennolla mielellä. Älä säikähdä vastoinkäymisiä, retkellä ei voi kaikkea ennakoida.

6. Esine, joka pitäisi löytyä jokaisen ulkoilijan taskusta tai repusta?
Turvallisuuden kannalta: puhelin. Ei lainkaan siksi, että voisi olla tavoitettavissa, vaan että voit ongelman sattuessa tai hätätilanteessa soittaa apua. Pidä siis huoli myös, että akussa on riittävästi virtaa ja tarvittaessa vara-akkukin matkassa.

7. Paras ostamasi ulkoilmaelämyspalvelu?
Osallistumisoikeus polkujuoksutapahtumaan Kuusamossa. Siinä pääsi bussikyydissä Juumaan, 31 kilometrin päähän Rukalta. Töräytettiin torveen ja huikattiin, että tule juosten takaisin. ;) Samaa palvelua tarjottiin myös vielä pidemmille matkoille. Aikamoista ulkoilmaelämyspalvelua, vai mitä? ;) 

8. Mihin voi matkustaa minuutissa?
Omiin ajatuksiisi, muistoihisi. Istahda toviksi luonnon lumoon, miettimään muistojasi ja ajatuksiasi. Älä juokse niitä pakoon. Tutustumalla omaan itseesi, ajatuksiisi ja menneisyytesi, voit oppia yhä enemmän itsestäsi, ja päästämään myös irti joistakin asenteistasi ja ajatuksistasi. Menneisyys on osa tarinaasi, mutta ei ole tulevaisuutesi.

9. Mistä löytyy Suomen paras pyöräilyreitti?
Veikkaisin, että yksi parhaista voisi löytyä saaristosta, Ahvenanmaalta kenties. Tästä minä yhä haaveilen. 

10. Paikka johon aina palaat lenkillä/pyöräillen/telttailemaan/retkelle?
Järven rantaan ihailemaan  pintaan heijastuvaa maisemaa. Sanoinkuvaamattoman kaunista. 11. Paras kohde kokemattomalle luontoseikkailijalle?
Kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet, joista löytyy hyvät opasteet ja merkinnät. Luontoon.fi - sivustolta voi löytyä vaikka mitä ihania retkikohteita, ja näin itsekin aloittelevana luontoseikkailijana aloitan näistä tutuista ja turvallisista, merkatuista reiteistä. 

 Oikein ihanaa loppuviikkoa sateisesta säästä huolimatta! 

Ps. Halutessasi voit sinäkin tarttua Endorfiinimetsästäjän haasteeseen ja vastata näihin samoihin kysymyksiin. :)

Kommentit

 1. Voi miten hauskaa, kun tartuit haasteeseen! Kiitos kauniista sanoista ja iloisesta jutusta!
  Ahvenanmaa on kyllä upea pyöräilypaikka. Kiersin saaren 16 vuotta sitten ja vaikka retkeilytaidot olivat olemattomat, pyörä kankea, eväät lopussa ja koko ajan satoi... oli reissu ikimuistoisen ihana!
  Tuo mainitsemasi ulkoilmaelämyspalvelu on ihan paras oivallus! Näinhän se toimii! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle inspiraatiosta! :) Ja arvasin, että Ahvenanmaa voisi olla lumoava paikka, ja näin se taatusti on, jos noilla olosuhteillakin olette saaneet kokea ikimuistoisen ihanan pyöräretken. Pakko päästä vielä jonain päivänä kokemaan sama, tosin ehkä paremmalla pyörällä ja suuremmilla eväillä ;)

   Poista
 2. Ihania ajatuksia! Pitäisiköhän sitä itsekin vastailla näihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei JOOO! Sulla olisi varmasti kokeneena retkeilijänä paljon ajatuksia! Vastaa ihmeessä. Odotan jo. :)

   Poista

Lähetä kommentti