Syysviikon liikkumiset

Heipähei kaikille ihanaisille ja mitä mahtavinta maanantaita! Nyt kyllä on sellaiset syyskelit, että voi morjes. Lähden tästä piakkoin ulkoilemaan Puijon maisemiin, mutta sitä ennen ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa millainen oli minun urheilut viime viikolla. Tässäpä katsaus siis viime viikon liikkumisiini.

Maanantai starttasi lepopäivällä. Edeltävän päivän sählyt tuntui sen verran jaloissa, että parempi oli antaa kropalle lepoa. Naureskelinkin kotosalla, että 90 minuutin sählyt tuntuu enemmän jaloissa kuin maraton. ;) Ehkä oli taas pitkästä aikaa kropalle erilaista ärsykettä, ja hyvä niin.

Tiistaikin meni melkolailla lepopäiväksi, mitä nyt kävelin muutaman kilometrin ja ohjasin lasten sählykerhoa, jossa itsekin vähän pelailin. Olipa hauskaa pitkästä aikaa olla vetämässä sählykerhoa. Lasten into liikkumiseen on ihan parasta.. eikä sitä viitsi hirveästi rajoittaa paitsi silloin, kun laji muuttui sählystä painiksi. ;)

Keskiviikkona olikin sitten oman liikkumisen aika vapaapäivänä, ja tällä kertaa tietoisesti ajattelin juosta kovaa. Alkuun lämmittelin huolella viisi kilometriä juosten rennon reipasta vauhtia. Pienen tauon jälkeen suunnittelin sitten juoksevani kovaa seuraavat viisi kilometriä, ja niin teinkin. Seuraavan vitosen juoksin 22 minuuttiin, jolloin keskivauhdiksi tuli 4:27. Juoksu sujui yllättävän hyvin ja vasta viimeisellä kilometrillä jouduin psyykkaamaan itseäni, että go on girl. Jalat tuntuivat koko ajan hyviltä, että potkua kyllä riitti vauhdikkaaseen juoksuun. Loppuun kävelin ja hölkkäilin vielä reilut neljä kilometriä. 


Iltapäivällä lähdimme vielä ystäväni kanssa nauttimaan upeasta syyskelistä metsän siimekseen ja tällä kertaa siis opettelemaan suunnistusta.. Kartanlukua ja kompassin käyttöä. Maisemat olivat todella upeat ja ajattelin, että näihin maisemiin pitää todellakin palata uudemman kerran juoksentelemaan. Tällä kertaa lähinnä tutustuin suunnistuksen saloihin, eikä kyllä meikäläisen kapasiteetti olisi kyennyt suunnistamaan ja juoksemaan yhtäaikaisesti, ainakaan vielä. :)

Torstaina kävin palauttavalla reilun viiden kilometrin juoksulla metsässä, jonka jälkeen koetin treenata vähän yläkroppaa. Ja voi että sitä vähän suututti, että miten yläkropan voima on niin olematon. Ei auta kuin aloittaa voiman kehittäminen taas alusta. Yläkroppatreeni on aina ollut mun heikoin lenkki, mutta näin syksyn tullen siihen on kyllä tultava muutos.. 

Perjantaina tein kotosalla pihahommia, ja lauantaina oli lepopäivä.

Sunnuntaina kävin noin tunnin rennon polkujuoksulenkin jonka jälkeen tein punnerruksia. Nyt on yläkropankin totuttava treeniin taas! Suunnitelmissa olisi taas salillakin alkaa käydä, kunhan nämä parhaat ulkoilukelit alkavat olla ohitse. Illalla kävin myös pelaamassa sählyä puolentoista tunnin verran. Kokonaisuutena viikko oli huippu! Pari päivää oli urheilun täyteisiä, mutta muutoin viikkoon mahtui useampikin lepopäivä. Siispä tasapaino on kunnossa. Syksy on tuonut tullessaan myös uutena sählyvuoron takaisin kuvioihin ja myös tsempin panostaa vielä enemmän yläkropankin treenaamiseen. 

Nyt kuitenkin hilppaisen lenkille Puijolle mitä huikeimmassa kelissä ja parasta on se, että saan ihanan serkkuni kylään! Tiedossa ulkoilua urakalla ja illaksi vielä johonkin ravintolaan syömään. Maanantait voisivat olla useammin tällaisia ;) 

Mites teidän syksyn liikkumiset sujuu? Onko tiedossa uusia juttuja ja innostuksia?Kommentit

 1. Ihanalta näyttää sun liikuntaviikko! Paljon metsässä olemista ja juoksentelua, hienoa. Ja kova vitonen, vaude!! :) Mulla on ihan samat tavoitteet syksylle: Enemmän lihaskuntoa ja sählytreeneissä onnistumisia. Ehkä jos saisi vähän räjähtävyyttä/nopeutta, niin olis huippua ;) Ja voi veljet, sitku suunnistuksessa oppii yhdistämään juoksun ja kartanluvun niin harrastus pääsee uudelle levelille! Mulla meni siinä aikaa, mutta se on _palkitsevaa_ :)!! Ihanaa syysviikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana viikko, kivoja juttuja ja eritoten syksyn kauneutta. <3 Syksy on vaan niin ihanaa!!! Mutta jep, näin syksyllä herää kyllä motivaatiota usein myös huolehtimaan kokonaisvaltaisesti kropasta ja aina syksyisin tulee lihaskuntokipinä (hyvä että edes silloin..;)). Säbässä räjähtävyydestä on kyllä oikein paljon hyötyä, joten tsemppiä tavoitteisiin!:)

   Ja joooo,taatusti suunnistuksessa tulee ihan uusi ulottuvuus kun voi juosta samalla.:) Samoin sinne ihanaa viikon jatkoa <3

   Poista
 2. Mä nyt vasta ehdin lukemaan tän! Ihan super kivan kuuloinen liikuntaviikko! 😊 Mä haluan myös alkaa panostamaan taas lihaskuntoon ihan kunnolla. Viime aikoina oon tehnyt tosi paljon pikaisia lihaskuntotreenejä siellä täällä, mutta olisi kiva ottaa niille vähän enemmän aikaa! Viimeistään Vantaan puolikkaan jälkeen! Ihanaa viikonloppua! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sama suunnitelma, että talvea kohden mentäessä lihaskuntotreeneihin olisi tarkoitus panostaa paremmin. Sun siellä täällä jumppailut on kuitenkin tosi hyvä juttu, ja oon ihaillu sun tarmoa siinä. Mukavaa sunnuntai-iltaa. 💕

   Poista

Lähetä kommentti