Sukella talveen

Näin luonnonpäivän kunniaksi sukellan menneisiin blogipostauksiin ja nostan sieltä esiin vanhoja kirjoittamiani tekstejä suomiretkeilystä talven ihmemaassa. Pääset otsikkoa klikkaamalla menneisiin blogiteksteihin.  Luonnossa sielu todellakin lepää. 


Pari vuotta sitten lumikenkäilimme ystäväni kanssa Iso-Syötteellä tammikuun paukkupakkasessa. Yksi huikeimmista kokemuksista oli Iso-Syötteen huiputus juuri ennen auringonlaskua. Maisemat olivat uskomattoman upeat. Huikea elämys, joka jää ikimuistoiseksi. Tämä oli todellakin todellinen talven ihmemaa.

 Maaliskuisena kevätpäivänä saimme kokea Kokkolassa jotakin ainutlaatuista, kun meren jää oli täydellinen luistelukenttä. Suomen luonto on todellakin ihmeellinen!!

Suomessa juoksijan ympärivuotiseen ohjelmaan toki kuuluu juosta myös talvella, säässä kuin säässä. Viime vuonnahan meitä alkuvuodesta koetteli kunnon pakkaset. Oheisessa blogitekstissä kirjoittelinkin vinkkejä talvijuoksuun. Talvessa juokseminenkin on kiehtovaa. Saa ihailla lumihuuruisia puita ja nauttia säkenöivistä maisemista.

 Oletko tutustunut lähialueen retkeilykohteisiin? Kannattaa tutustua, jotta voi löytää näitä upeita pieniä luontokohteita, kuten tämä Kuopion kupeessa sijaitseva Pisan luonnonpuistokin. Tätä blogitekstiä kommentoinut lukija totesi, että tämä Pisa näyttää paremmalta kuin toscalainen kaimansa. Suomen luonto <3

Kuopion huipulle lumikenkäillen
Lähiretkeilyteemalla jatketaan ja tässä tekstissä lumikenkäillään puolestaan tätä nykyään Kuopion huipulle, eli Tahkolle. Lumikenkävaelluksella oli niiin mukavaa!


Repovedellä oli vuosi sitten jo kevään tuntua. Jää paukahteli voimakkaasti ja virtauskohdissa oli jo sulaakin. Kevättalvella retkeillessä saa jo havahtua kuinka luonto alkaa pikkuhiljaa herätä horroksestaan ja linnutkin jo sirkuttavat. Näinä hetkinä alkaa jo oikeasti tuntea poskipäissä auringonlämmön ja se jos mikä, saa mielen hyrräämään ilosta. :)
Mutta ei hypätä vielä nyt kevääseen, vaan nautitaan helmikuun talvesta ja sukelletaan talveen kukin tavallamme! :) Oikein nautinnollista luonnonpäivää kaikille! 

Nautitaan tästä säkenöivästämme, kauniista, puhtaasta ja koskemattomasta luonnostamme!

Mitkä on sinun parhaita talviretkimuistoja? 
Miten aiot viettää luonnonpäivää?

Kommentit

  1. Ihana Suomen luonto. :) Todella kauniita kuvia. <3 Parhaat talviretkimuistot liittyy varmaan valjakolla ajettuihin pitkiin retkiin jäällä tai jossain muualla autiossa maisemassa hyvän ystävän ja eväiden kera. :) Mekin juhlistettiin ensimmäistä Luonnon päivää tietenkin luonnon keskellä. Ja siitä virisi ajatus kiertää kaikki lähialueen laavut vuoden sisällä joko yöpyen tai päiväretkeillen. Samalla voi vähän siivoilla ympäristöä ja ilmoittaa kunnossapitäjille puutoksista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen luonto on kyllä niin käsittämättömän kaunista. Eilen hiihdellessäni järven jäällä tunsin oloni niin etuoikeutetuksi - hiihdellä nyt sanoinkuvaamattoman kauniissa maisemissa, terveenä ja onnellisena. Ai että miten tulikaan hyvä mieli. <3 Ja voi että lukaisinkin sun luonnon päivän vieton ja olipa kyllä erittäin ihanan kuuloista! Minä olen siitä talviyöstä ulkona haaveillut jo monen monta vuotta, mutta vielä en ole uskaltanut. Ehkä jaat vinkkisi, miten selviää talvella yöstä ulkona? :) Tuo teidän ajatus lähilaavujen koluamisesta kuulostaa mahtavalta!! :)

      Poista

Lähetä kommentti