Villiinny keväästä - Luonnon päivät

Tänään vietetään Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi jälleen Luonnon päiviä. Viimeksi sukellettiin talveen, tänään villiinnytään keväästä! Helmikuussa vietin luonnon päivää ystäväni kanssa Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tänään puolestaan on suunnitelmana ystävän kanssa suunnata lähimetsiin, Puijon poluille. 

Talvi ja kylmä ilma on olllut niin pitkään, ettei meidän lähijärvestä ole vielä edes jäät lähteneet. Mutta jospa tänään niin luonto kuin ihmiset todellakin villiintyy keväästä, kun lämpötila kohoaa miltei yli kymmenen astetta. Wuhuuu! Se on juhlan paikka!! :)

Keväinen luonto tarjoaa paljon ihasteltavaa ja ihanuutta. Retkeilimme viime viikolla siskon perheen kanssa etelä-suomen seudulla. Miten paljon ihasteltavaa ja ihmeteltävää metsässä riittää. Saattaa olla, että moni asia olisi jäänyt minulta huomaamatta, ellei mukana olisi ollut lapsia täynnä mielikuvitusta. Metsän puista tuli eläimiä ja luonnon pienistä jutuista suuria ihmeitä. Luonnossa sielu lepää, niin lasten kuin aikuistenkin. Joten kipin kapin nyt tänään nauttimaan ulkoiluista!

Retkellä hymyilyttää
Luonto tarjoaa monipuolista maastoa
Ja paljon ihmetystä
Luonto puhkeaa kukkaan
Luonto tarjoaa motorisia haasteita
Luonnossa on mukava leikkiä
Tästäkin löytyi hevonen
Retkellä on parasta myös eväshetket

 Jokaisella luonnon päivällä on oma teemansa, tänään se on osuvasti villiinny keväästä! Luulenpa, että koko suomi tosiaan tänään villiintyy niin auringonlämmöstä jota on lupailtu säätiedotusten mukaan kuin myös illan lätkämatsista. Mitäs jos leijonat tekisi hurjan yllätyksen ja kaataisi Ruotsin välierissä. Wuhuuu. ;) 

Minun suunnitelmani luonnon päivien viettoon on osallistua Puijonpolut-juoksutapahtumaan, jossa kolutaan poluja ja mäkiä ylös ja alas. Ihan en oo varma, onko reidet vielä täydessä iskussa moiseen touhuun, mutta pitäähän sinne lähteä kun kerran ammattiliittoni sen ilmaiseksi tarjoaa. Huippua! Lähden nautiskelemaan poluille. Tiedossa on kaunista luonnonpuistoa, kuivia polkuja, märkää mutaa, jäisiä polkuja ja luntakin. Luulenpa siis, että rapa roiskuu. Sehän siis kuulostaa jo ihan polkujuoksulta, jonka päätteeksi pääsee saunaan ja keittolounaalle, joka sisältyy siis normaalistikin hintaan. Huikeeta!:)  Huvittavaa tosin, kun yhdelle työkaverilleni totesin, että pitäähän sinne mennä kun kerran ilmaiseksi pääsee. Hän tokaisi siihen, että minä en menisi vaikka maksettais. ;) Heh huippu. Meistä on moneen junaan ja jokainen tyylillään, kunhan kaikki tekee siitä, mistä tykkää. Ja minähän tykkään juoksusta ja luonnosta, joten mikäs sen parempaa kuin juuri tänään luonnon päivänä juosta luonnossa.

Ihanaa Luonnon päivää kaikille! Käypä tutustumassa täältä sivuilta, mitä kaikkea tänään tapahtuukaan eri puolilla Suomea. Juhlitaan yhdessä Suomen lumoavaa luontoa ja vielä kerran, villiinnytään keväästä! :)

Millaisia suunnitelmia sielläpäin on  viikonlopuksi? Aiotko viettää luonnon päivää? :)

Kommentit

 1. Kuulostaa kivalle sun suunnitelmat :) Mä lähden Extreme Runiin, joka ei varsinaisesti ole luonnosta hullaantumista.. Huomenna sitten poluille ;) Onneksi luonnon päivät voi olla joka päivä! Etelässä on nyt todella hullaannuttu KESÄSTÄ! Pitää nauttia niin kauan kuin sitä riittää :)!

  Ihania retkikuvia siskon lapsien kanssa <3 Mukavaa viikonloppua sinnepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upea viikonloppu! Onneksi luonnon päivät on todellakin joka päivä!! :) Ihanaa, että ootte siellä saaneet nauttia kesästä. Täällä ei ihan vielä, mutta nautin jo pienestäkin lämmöstä. :)Extreme run kuulostaa myös tosi hauskalta, erilaista kivaa!:)

   Poista

Lähetä kommentti