Juoksutavoitteet vuodelle 2019

Olen pohtinut ensi vuoden tavoitteita, jotka ajattelin nyt julkistaa. Sitä ennen kuitenkin terveisiä merten takaa! 

Syksy on edennyt vauhdilla ja pimeys on tullut kuin puun takaa. Johtuu lienee siitä, että vastikään sain viettää työviikon aurinkoisessa Coloradossa. Vaikka päivät pitkälti kuluivatkin sisätiloissa, saimme onneksi yhden päivän viettää Rocky Mountain - kansallispuistossa nauttien auringon säteistä ja lumihuippuisista vuorista.  Ruskan värit olivat jo ennättäneet kadota. Oli karua, mutta kaunista.


Oli ihana päästä hetkeksi pyörähtämään ulkomailla inspiroitumassa työjutuissakin, mutta oli hyvä palata myös kotiin tänne marraskuun pimeyteen. Onneksi takkatulen loimu tuo valoa pimeyteen. 

Kun tänä aikana pimeys on käsin kosketeltava, on hyvä pohtia ensi vuoden tavoitteita jotta saa inspiraatiota lähteä pihalle juoksemaan. Tällä viikolla ajattelinkin, että alkaa olla se aika vuodesta kun pitää vaan sanoa itselleen "Pää kiinni ja pihalle." Meillä ei ole katuvaloja, joten on oikeasti to-del-la pimeää. Mutta siitä huolimatta ulkoilu virkistää. 
Nyt niistä tavoitteista. Ensi vuoden aikana koetan nopeutua, ja toisaalta minua kiehtoo myös semi-pitkät ultramatkat, ja tavoitteeksi ajattelin asettaa heinäkuulle NUTS Hetta-Pallaksen 55km. Huomasin itseasiassa juuri, että kisaa on uudistettu ja 55km:n startti on iltalähtö. Uutena myös 100km reitti, joka lähtee keskiyöllä, ja pisinkin matka  160km. Nyt on tarjolla ultraajille elämyksiä! Vautsi! Hienoja uudistuksia - mikäs meillä Suomessa, yöttömästä yöstä nauttiessa.

Tavoitteenani vuonna 2019 on:
- juosta keväällä puolimaraton (ehkä HCR tai joku muu). Tavoiteaika alittaa 1:40
- juosta heinäkuussa NUTS Hetta-Pallas 55km. 
  
..ja olla maalissa ihan loppu. :DTämmöisiä mietteitä siis ensi vuodelle! Nyt loppuvuosi rakennellaan  vahvaa lihaskuntopohjaa ja harrastan monipuolista liikkumista ryhmäliikkumisen muodossa myös, ulkoilua unohtamatta.

Tässä vaiheessa pieni katsaus syys-ja lokakuun liikkumisiin. En ole ennen juuri perehtynyt sykemittarin koosteiden antamaan dataan, mutta nyt oli kiva katsoa kokonaisuutta. Olen tallentanut miltei kaikki harjoittelut, joten tässä melko luotettava kokonaisuus harjoittelumäärästä. Joku jumppa ja lenkki taitaa uupua, mutta suurinpiirtein kokonaisuus kuvattu.

Tämmöinen on ollut minun syys-ja lokakuu. 


Syyskuussa 26 harjoitusta, 23 tuntia ja 39 min harjoittelua.  
 

Lokakuussa 24 harjoitusta, 20 tuntia ja 9 minuuttia. 
 

Juoksu on siis pieni osa kokonaisuutta, mutta kuitenkin matkassa se pysyy. Lokakuussa sisäliikkuminen on ottavat hivenen isomman osan kokonaisuutta, kun syyskuussa olen miltei saman verran liikkunut niin sisällä kuin ulkona. Sisäliikunta koostuu siis ryhmäliikuntatunneista fressillä: mm. kuntosali, body compat, attack, crosstraining ja kahvakuula. Ulkoliikunta on kävelylenkkeilyä sauvoilla tai ilman. 

Tähän loppuun kuva vielä alpeilta motivaation lähteenä ja muistutuksena:

"You're stronger than you think"Oikein ihanaa pyhäinpäivää kaikille ja treeni-iloa marraskuuhun! Miten siellä treenit sujuu, onko jo tavoitteita asetettu ensi vuodelle?

Kommentit

 1. Heippa! Kuulostaa tosi hyviltä tavoitteilta <3 Innolla seurailen ja tsemppailen mukana :) Täällä on sujunut treenit ihan hyvin ja uskon, että aletaan olla aika lähellä sitä, että mäkin voin taas sanoa juoksevani taas :D wohoo! Tosin alkuun sitä ei varmaan voi juoksuksi kutsua, mutta ainakin pääsen vähän juoksukuntoa nostattelemaan! Mitään tavoitteita en kyllä lähde vielä asettamaan, tuntuu ettei siihen nyt (vielä) ole paukkuja, mutta varmasti nekin alkaa kiehtoa jossain vaiheessa! Ihanaa sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos tsempistä - tälläkin matkalla sitä varmasti tarvitaan. :) Ja hei, ihan mahtavaa että pääset nauttimaan siitä kaikkein rakkaimmasta lajista. <3 Ja johan siinä sulla tavoitetta, että raskauden jälkeen pääset kasvattelemaan juoksukuntoa, muunlaisia tavoitteita ehtii asetella sitten myöhemmin. :) Mukavaa viikonloppua sinne teille!

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita sinulla! Minä en ole vielä ensi vuotta juuri ehtinyt miettiä. Yhdelle puolikkaalle ilmoittauduin heikkona hetkenä pari kuukautta sitten, mutta muuten ovat suunnitelmat avoinna. Jotenkin mukavaa miettiä, mitä kaikkea uusi vuosi voikaan tuoda mukanaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo näin vuoden loppupuolella on ihana miettiä jo ensi vuotta ja millaisia kiintopisteitä sitä asettaisikaan. :) Mukavaa alkavaa viikonvaihdetta ja tsemppiä juoksutreeneihin!

   Poista
 3. Onnea tavoitteisiin! Mulla on keväällä Karhunkierroksen 34 km mutta kähvellän siihen lisäksi sinulta tuon tavoitteen "olla maalissa ihan loppu", loistava tähtäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, Tuo karhunkierroksen pätkä on ihana! Ja hihih, ollos hyvä tavoiteajatuksesta. Eiköhän jätetä ensi kesänä kaikki mikä annettavissa on sinne juoksupoluille ;)

   Poista
 4. Upeat tavoitteet!!! Nuts Hetta-Pallas tulee olemaan takuulla unohtumaton kokemus ensi vuonna, kun reissuun lähdetään illalla. Hiukan houkutteli itseäkin, mutta ehkä jätän kuitenkin väliin tuon ensi kesänä :) Mahtaavaa päästä kuulemaan sun kokemukset tuosta kisasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo tosi kiva uudistus. Itse olenkin haaveillut juoksusta yöttömässä yössä - tuli kuin tilauksesta! Kunhan vain nyt pääsee sitten ilmoittautumaan :) Ja mikä estää sinua lähtemästä myös yöttömän yön poluille, tai vaikka sataselle? ;)

   Poista
 5. En ollut aiemmin kuullutkaan NUTS -juoksuista! Hetta-Pallas vaikuttaa hurjalta ja hurjan hienolta tavoitteelta, mutta 55km on auttamatta liian pitkä matka vielä itselleni. Sen sijaan mielessä alkoi pyöriä tapahtuman lyhyin sarja 37 km. Josko sitä uskaltaisi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa haaveilla ja unelmoida. En tiedä taustaasi, mutta lyhin sarja on varmasti aloittelijoillekin(?) sopiva. Polkujuoksuissa on myös oma armollisuutensa, voi edetä myös rauhakseltaan. Ei matka tapa, vaan vauhti. :)

   Poista

Lähetä kommentti