Sporttinen viikonloppu Vierumäellä

Ajelin lauantaina hymyhuulilla kohti Vierumäkeä tapaamaan blogin kautta tutuksi tulleita mimmejä, joihin on saanut tutustua myös inreallife. Tapasimme ensimmäistä kertaa vajaa vuosi sitten crossfit-kokeilun ja illallisen merkeissä. Nyt olisi tiedossa Vierumäen viikonloppu. Tytöt ovat nähneet Etelä-Suomessa  polkujuoksun ja salitreenailujen parissa. Itse asun sen verran kaukana, etten ole tavannut tyttöjä kuin muutaman kerran. Onneksi laatu korvaa kuitenkin määrän. Näiden naisten kanssa tuntee olonsa niin rennoksi. Tiina sanoikin tavatessamme, aivan kuin olisimme pidempäänkin tunteneet. Niin helppoa on jutella niin keveistä kuin syvällistäkin asioista. Kertoa asioista, jotka täältä blogimaailmasta rajataan pois.  Tutustua aidosti.

Onneksi kuitenkin se mielikuva, mitä blogeista herää on myös usein todellista ja aitoa. Ainakin näiden naisten kohdalla.  :) 


On mahtavaa, että bloggaamisen kautta on tullut elämään tällaisia ihania tyyppejä! Meillä oli kyllä sen verran metka viikonloppu, että kyllähän tällaisia haluaa viettää lisääkin. Varasimme viime vuoden puolella ihan omakustanteisesti hotellihuoneen Vierumäen Scandicista. Vierumäki on tunnettu monipuolisista urheilullisista mahdollisuuksistaan, joten uskoimme että sieltä löytyi meille mieleistä puuhaa. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä. 

Lauantaipäivä starttasi heti kahdella ryhmäliikuntatunnilla. Vierumäellä on Activehours-viikko-ohjelma, johon voi osallistua kuka tahansa. Muutamiin tunteihin tarvitaan ennakkoilmoittautumiset, jotka voi varata netistä. Valikoimme aikatauluumme sopivat tunnit ja aloitimme lauantai-aamupäivän herättelemällä keskivartalon lihaksia ohjatulla core-tunnilla, josta tykkäsin erityisen paljon. Tämän vuoden tavoitteena minulla on vahvistaa entistä enemmän keskivartaloa ja lantion aluetta. Tämä oli juuuri siihen sopiva ja kirjailinkin jälkikäteen ylös joitakin treenivinkkejä, joita alan tekemään. Ei ollut mikään  syketouhutunti, mutta harvemminpa nämä coretunnit sellaisia onkaan. Yleisin virhe treenata corea on tehdä joitakin vatsoja hirveällä vauhdilla ja tällöin riskinä on, että treeni kohdistuu aivan muuhun kuin vatsalihaksiin.

Core-tunnin jälkeen menimmekin uuden lajitutustumisen pariin. En ollut aikaisemmin kokeillut TRX-treeniä ja olipahan kivaa. Tämä yhtälailla oli toiminnallista treeniä, ja siitäkös minä tykkään. Tämä treeni sopii myös kaikille, koska vastusta voi vaihdella "asennon" mukaan. Mäkihyppy- ja supermiesliikkeet olivat hauskimpia. Tämä oli jo sitten sykettä nostattavampaa settiä ja hiki tuli. :)

Ohjattujen tuntien jälkeen oli vuorossa lounas, jonka jälkeen mentiin vajuttelemaan mahaa, höpöttelemään ja köllöttelemään hotellihuoneeseen. Olimme illaksi varanneet pöydän hotellin ravintolasta, jota ennen halusimme käydä vielä ulkoilemassa ja uimassa.  Tiet olivat aivan peilijäässä, joten maantiejuoksusta ei kyllä tuolla säällä olisi tullut mitään. Onneksi se ei kyllä ollut edes suunnitelmissa, vaan veri vetää metsään. Hannan ohjaamana lähdettiin ihastelemaan Vierumäen maastoa. Kesällä on muuten taatusti upean näköistä luontopoluilla. Molemmin puolin aukeava järvimaisema tuo varmasti oman lumoavan vivahteensa. Kesällä sitten uusiksi näihin maisemiin!

Pirtsakkaan ulkoilun jälkeen lähdimmekin porukalla vielä uimahalliin, jossa me Hannan kanssa jaoimme toinen toisillemme vinkkejä uinnin tekniikoista ja treeneistä. Tiina ja Karkki sen sijaan jatkoivat juoksua, tällä kertaa tosin vedessä. Uinnin jälkeen menimme saunan lämpöön rentoutumaan ja haaveilemaan illan buffet-illallisesta.


Yksi parhaimmista hetkistä oli kyllä istahtaa illalliselle keskustelemaan ja nauttimaan ihanasta illallisesta. Söimme pitkän kaavan mukaan kolmen ruokalautasellisen illallisen ;) Suklaakakku ja kahvi sai tähän tehotyttöön energiapiikin ja houkuttelin muutkin katsomaan vielä hotellin tanssilattian menoa. Sori tytöt. :P Pikku pyörähdyksen jälkeen unimatti kuitenkin kutsui, joten hyvissä ajoin nukkumaan, että seuraavana päivänä taas jaksaa.

Aamu alkoi parhaalla tavalla, herkullisella hotelliaamiaisella.. Aamustakin jo samantien juttu jatkui. Viikonlopun aikana keskusteltiin kyllä todella paljon. Oli keveää ja syvällistä, hyvin mielenkiintoisia keskustelunaiheita. Porukka oli hiljaisena ainoastaan treenien jälkeen, kun oli kulunut tovi ruokailusta. Siinäpä tais olla ainoat hetket, mitkä sai nämä likat hiljaiseksi.


Aamiaisen jälkeen lähdin Tiinan kanssa salille tekemään treeniä ja tytöt lähtivät ulkoilemaan. Tapasimme treenailujen jälkeen vielä uimahallissa, jossa vielä vähän vesijuostiin ja rentouduttiin uimahallin virkistysaltaiden puolella poreammeessa. Sporttiviikonloppu päättyi lounaaseen. Lohikeiton äärellä fiilistelimme upeaa viikonloppua. Suunnittelimme viikonlopun kulun yhdessä ja maksoimme kaiken itse. Treenitunteja kertyi aika monta, mutta treenien luonteet olivat erilaisia ja monipuolisia, eikä näin ollen liian kuormittavia. Kokonaisuus oli siis suorastaan varsin järkevä. Mutta kyllähän lihakset osumaa otti, erityisesti minulla kädet oli kyllä aivan vötkylät. Penkistähän nousi jo melkein oma paino, että ihmekös tuo. :p Ja koskaanhan ei ole tapana liioitella. ;)

Siinä lounastellessa etsimme kalenterista jo seuraavaa yhteistä aikaa, koska tätä tapaa haluaa todellakin jatkaa! Onneksi minun ei tarvitse kuitenkaan odottaa seuraavaan livetapaamiseen, koska näiden naisten ajatuksia ja sporttailuja voi seurata myös blogien kautta.
Tiina kirjoittaa monipuolisesti hyvinvointia koskevia asioita.  Parempia polkuja - blogista löydät elämäntapamuutoksen tehneen naisen pohtivia tekstejä hyvinvoinnista, kuntoilusta ja elämästä. Tiinalla on myös erityinen kirjoittamisen lahja ja tekstit ovat helppolukuista ja selkeää luettavaa. Tiina kirjoittaa taitavasti asiasta kuin asiasta, pieni pilke silmäkulmassa. 

Karoliina kirjoittaa pirteää "Candy on the run" juoksu/lifestyle-blogia, joista huokuu ihanan positiivinen ja rento liikunnan riemu. Karkki kirjoittaa myös muusta kuin liikunnasta ja postauksia on aina kiva lueskella. Aitous, ilo ja positiivinen elämänasenne huokuu teksteistä. 

Hanna on kestävyysurheiluun hurahtanut nainen, joka menee rennon mielin ja päämäärätietoisesti kohti uusia haasteita. Hanna keskittyy pääosin Sporttaillaan- blogissaan urheilujuttuihin, joita on kyllä todella mukava seurata. Mutta osin hieman vaarallistakin, koska Hannan blogista voi löytää vaikka mitä uusia innostuksia.. Nimimerkillä perässä mennään maraton-polkujuoksu-triathlon.. :pOnnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista,
arkipäiväisistä tapahtumista
auringonpaisteesta, linnuista langoilla,
aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta,
aamun lehdestä postilaatikossa,
vastaantulevasta ystävästä -
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse.

Kiitollinen mieli koko viikonlopusta.
 Kohdata ja tulla kohdatuksi. Hyvin tärkeitä asioita elämässä. 
Kiitos. <3

Aurinkoista viikkoa kaikille!:)

Kiinnostaisiko sinua moinen sporttiviikonloppu?
Mitä lajeja haluaisit kokeilla?
 Entä mistä olet tänään kiitollinen?Kommentit

 1. Ihanasti kirjoitettu Satu! <3 Oli kyllä niin huippu viikonloppu, että vieläkin hymyilyttää, kun sitä ajattelee! :) Pian uusiksi! Kivaa viikkoa sinne Kuopioon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on täälläkin edelleen hymy herkässä:):) Seuraavasta miitistä jo haaveillen:) Aurinkoista viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Voi Satu... Voiko tätä ihanammin enää kirjoittaa <3 Todella ihanasti tiivisetty viikonlopun tunnelmat ja kivasti pääsevät kuvat oikeuksiinsa noissa kollaaseissa! Pitää yrittää löytää tuollainen ohjelma omaankin puhelimeen. Mä olen jotenkin vieläkin ihan ymmyrkäisenä tuosta viikonlopusta, että mitä kaikkea sen aikana tapahtuikaan ja miten paljon paremmin taas opittiin toisiamme tuntemaan. Niin parasta <3 Sen lisäksi olen juuri nyt kiitollinen meidän lukupiiristä, joka kokoontui tänään jo 7. kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tekstistä välittyi kiitosmieli ja onnellisuus:) Oli kyllä niin upea viikonloppu! Ja voi että, tuo teidän lukupiiri kuulostaa kyllä mahtavalta. Tahtoisin kyllä nyt lukea enemmän, koska kirjatkin antavat niin paljon ajattelemisen aihetta!! Iloa viikkoon ja kiitos ihanasta kommentistasi Tiina. <3

   Poista
 3. <3! Ihana Satu, osaat kyllä välittää fiiliksen ruudun toiselle puolen! Olipahan viikonloppu tosiaan! <3

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi miten ihana kirjoitus ja kuullostaa ihan mahtavalle koko Vierunmäki visiitti!! Oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se todentotta oli! Voin suositella jotakin vastaavaa sporttiviikonloppua. :)

   Poista
 5. Voi sinua, ihana kirjoitus. <3 Teidän viikonloppu on kyllä ollut ihan superonnistunut. :) Mieletön idea lähteä sporttilomalle mukavalla porukalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että ilo ja kiitollisuus välittyi, koska viikonloppu toden totta oli niin huippu. Meillä on juttu jäänyt aina vähän kesken, niin nyt tavattiin kerrankin ajan kanssa. Ja siltikin juttua riitti joka hetkelle :P Mutta kyllähän tuollaiset tyttöjen viikonloput on tosi kivoja samanhenkisten ihmisten kanssa. :)

   Poista
 6. Kuulostipa varsin mukavalta ja liikunnallisesti monipuoliselta viikonlopulta! :) Toi core-tunti kuulosti erityisen hyvältä. Keskivartalon vahvistamiseksi on aina kiva saada uusia vinkkejä, kun yleensä jumiutuu samoihin liikkeisiin niin pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska ja urheilullinen viikonloppu.. Paljon myös keskusteltiin, joten myös ajatuksia herättävä. Coretreenit on tosiaan erittäin tärkeää. Hyvät vinkit sain käyttöön :)

   Poista

Lähetä kommentti