Terveisiä Syötteeltä!

Pirtsakat parinkympin pakkasterveiset täältä satumaisesta talven ihmemaasta! 
Eilen oli niin kaunis päivä ja pakkanenkin maltillinen, joten oli oiva tilaisuus lähteä huiputtamaan Iso-Syötteen huippua lumikenkäilemällä. 
Ja voi siskot sentään, miten kivaa meillä olikaan tarpoessa puuterilumessa ja kiivetessä lumikengillä pitkin tunturin jyrkkiä kohtia. Olisihan hiihtohissilläkin päässyt, mutta eihän se olisi ollut sama. Mieluummin me tarvottiin umpihangessa nauraen ja iloiten tästä mahtavasta lajikokeilusta ja ihaillen näitä upeita talvisia maisemia.

Kirjoittelen lisää myöhemmin lumikenkäilyistä ja muistakin lajikokeiluista, mitä tuli kokeiltua tänä aktiivisena viikonloppuna täällä vuoden ekalla suomiretkellä Pudasjärvellä ja Oulussa. Nyt täytyy pakata kamat kasaan ja lähteä ajelemaan kotikonnuille. Viisi tuntia se matka kestää, mutta kyllä on ajomatka tämän kaiken arvoinen. 
Mahtava startti tälle vuodelle. Oon yhtä hymyä!

Eiköhän tehdä tästä vuodesta ihan huippu (huiputusvuosi) ja nautitaan meidän kauniista Suomesta! Nyt taitaa olla lunta tullut onneksi myös Kuopioonkin, joten voi jatkaa talvilajeihin tutustumista myös kotosalla.

Oikein mukavaa maanantaita!

Ps. Edellisessä postauksessani kyselin matkasuunnitelmia, löytyykö niitä teiltä? Kommenteilla ilahdutatte bloggaajaa enemmän kuin uskottekaan, jotenka olisi ihanaa jos naputtelisitte kommenttiboxiin vaikka niitä matkasuunnitelmia. Josko saisi vaikka vinkkejä seuraavaan suomi- tai maailman matkailuun:) Haaveiluhan se on ainakin mukavaa, vai mitä? :) 
Eikä aina tarvitse lähteä kovin kauas, jotta saa kokea upeita elämyksiä!:) Kommentit

 1. Ihanaa Satu! Lumikenkäily on huippua!! En oo tosin ikinä päässyt noin upeisiin maisemiin sitä harrastamaan!! Että siellä on kaunista!! Onneksi mekin saatiin ihan millin lumikerros tänne ihan eteläänkin!! Ehkä pääsis vielä hiihtämään, jos ladut saatais kuntoon...

  Me varattiin eilen kevätreissu... Barcelonaan <3! Suunnitteilla peruslomailua, pieni päivävaellus sekä tietty Barcelonan parhaisiin juoksureitteihin tutustumista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikenkäily oli tosiaan hauskaa. Tässä jo heti miettii seuraavia tuntureiden huiputuksia. Olisi viime kevään Pyhäkeron tunturin valloituksessakin nuo lumikengät ollut kova juttu! Tänä vuonna sitten uusi yritys!:) Onneksi tosiaan sinnekin tuli lunta. Onhan tämä maisema vaan niin paljon upeampaa.. ja toivotaan myös että eteläänkin saisi hiihtokelit. Viime vuonna kun talvea ei ollut.

   Mutta ai että! Barcelona! Mahtavaa. Mulla on myös järjetön matkakuume ja kivaa päästä fiilistelemään muiden mukana, jos itse ei pääse lentoon asti:)

   Poista
 2. Onpa kauniita maisemia :) lumikenkäily on kyllä hauskaa, etenkin jos on eväät mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kauniit maisemat! Ja tottahan retkellä pitää olla eväät mukana:)

   Poista
 3. Mielettömät maisemat! En ole koskaa käynyt lumikenkäilemässä, mutta kiinnostaisi kyllä. Olen kuullut siitä paljon hyvää ja tämä postauksesi vain vahvistaa fiilistä entisestään :) Ehkä tänne eteläänkin saadaan vielä enemmän lunta kuin tuo milli, niin pääsis testailemaan.

  Meillä on lukkoon lyötynä matkasuunnitelmana kaksi viikkoa Thaimaassa, muusta ei ole vielä varmuutta. Eiköhän nuo kevään ja kesän matkasuunnitelmat vähitellen ala selkiytyä :-) Luulen, että Thaimaan jälkeen loppuvuosi mennään lähinnä Suomessa ja Euroopassa, mutta saa nähdä ;))

  Ps. Oooo, Hanna, Barcelonaan!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on upeat! Kaipaan tuommoisten maisemien äärelle jo nyt!! Juu lumikenkäily oli hauskaa, joten ei kun vaan kengät jalkaan ja umpihankeen metsän siimekseen. :) Tosin täytyy odotella vähän enemmän lunta. Pikkulumessa lumikengistä on vaan haittaa, kun ei se ihan normi kävelyä ole:)

   Ja oooooh!! Thaimaa - mahtavaa. Kieltämättä hivenen salaperäinen matkakommentointi. Ehkä saadaan kuulla siis vieläkin lisää:) Mutta ai että, minnehän sitä itse pääsee tänä vuonna. Never know. Mutta sitä ennen pitää nauttia lähialueen ihmeellisyyksistä, onneksi Suomessakin on paljon nähtävää. :)

   Ja jepjep, voisin kans lähtee Barcelonaan, tai oikeestaan ihan minne vaan:)

   Poista
 4. Ooooh miten kauniin aurinkoisia ja talvisia maisemia! Itsekin pääsiäisenä Leville matkatessa tekisi mieli kokeilla lumikenkäilyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih Levi kuulostaa kans todella hyvältä! Siellä pääsee nauttimaan sitten aurinkoisista kevätkeleistä. Toivon itsekin pääseväni Lappiin keväthangille hiihtelemään ja miksei lumikenkäilemäänkin. On tämä talviaika kuitenkin ihan mahtavaa!

   Poista
 5. Syöte on toinen kotini. Siellä(kin) on niin kaunista! Omat reissut tulevat suuntautumaan juurikin muutamaan otteeseen Syötteelle hiihtelemään/laskettelemaan ja kelkkailemaan, vaeltamaan ja marjastamaan. Tämän lisäksi keväällä olisi haaveena päästä laskettelemaan Lappiin kenties Ylläs/Pallas akselille tai jopa jonnekin Ruotsin kohteeseen... Keväälä juhlitaan myös merkkipäivää, joten ihana olis joku haave silloin toteuttaa... Jää nähtäväksi mikä unelmista silloin toteutuu :)

  Lähiretkeilyä aion harrastaa lähimetsäpoluilla ja järven jäällä ratsastellen, hiihdellen ja lumikenkäillen. Myös Tahkon rinteet tulee varmasti laskettua muutamaan otteeseen ja Rautavaaran Tiilikalle on päästävä kevättalvella hiihtämään. Ihanan liikunnallinen ja luminen talvi on siis tulossa :)

  En muuten ole aikaisemmin kommentoinut blogiisi, vaikka olen tätä satunnaisesti lukenut. Sinulla on ihanan energinen ja samalla myös syvällinen blogi! Meillä taitaa olla yhteisiä tuttavia, kun molemmat samassa kaupungissa asutaan (minä olen vain täällä 50 km päässä "esikaupunkialueella" täysin maaseudulla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Suunnitelmasi suomimatkailusta kuulostaa erittäin hyvältä ja mainitsemasi asiat saavat minutkin innostumaan lähialueiden(kin) koluamisesta! Tahkolle ainakin pitää lähteä, ja toivottavasti pääsisi myös pohjoisempaankin. Olen jo pitkään haaveillut myös vaeltamisesta Norjan vuoristossa. Mutta katsotaan, mihin päädytään:) Merkkipäivänä on tosiaan hyvä toteuttaa jonkinlainen unelma.

   Kiitos kommentistasi, lämmitti mieltä. Ja sen verran pieni on maailma, että varmasti yhteisiä tuttuja löytyy. Epäilenpä tietäväni missä päin asut, jos sanot asuvasi 50 kilometrin päässä, mutta kuitenkin kuopiolainen:) Siellä onkin taatusti mahtavat maastot lähiretkeilyyn. Ja vielä ratsastukseenkin, wow:) Luonnossa on upeaa touhuta, nautitaan siitä! Oikein ihanaa loppiaista sinne ja kommentoi ihmeessä jatkossakin:)

   Ps. Pitääpä googlettaa tuo Rautavaaran Tiilikka.. :)

   Poista

Lähetä kommentti