Urheiluhullutuksia vuodelle 2015 - näihin olen jo ilmoittautunut

Hupsistahei joko se viikko vierähti siten, etten ennättänyt kirjoittelemaan. Blogin kirjoittaminen vaatii tietynlaisen mielentilan ja hetken, jotta luovuus pääsee valloilleen. Minulle se yleensä tarkoittaa aamupäivää, jolloin olen yksin kotona. Syön aamupalan, jonka jälkeen tulen koneelle ja uppoudun blogimaailmaan. Ja se hetki on just nyt.Tänään ajattelinkin suunnata katsetta vähän tulevaan ja kertoa teille, mitä urheiluhullutuksia on tänä vuonna luvassa. Kirjoittelen, millainen tapahtuma kyseessä, millaisella mielellä sinne lähden ja miten aion valmistautua. 
 Ps. Useiden tapahtumien ilmoittautumishinnat muuten nousevat helmikuussa, joten käyhän varaamassa paikassa, mikäli tiedät jo, mihin tapahtumiin haluat osallistua. Vielä ehtii!


Toukokuu - Polkujuoksua Kuusamossa - NUTS Karhunkierros, 31 k

Kyseessä on  polkujuoksuseikkailu Kuusamon keväässä. Olen ilmoittautunut 31 kilometrin matkalle, joka esittelyn mukaan "tarjoaa reitin parhaat palat tiiviissä paketissa". Muut matkat ovat 160/80km, 53- ultramatkat sekä kahdeksan kilometrin valtavaaran huiputus. Edelleen tilaa on niin 31 kilometrin kuin 8 kilometrinkin matkoille. Ultramatkat täyttyvät ihan hetkessä ilmoittautumisen jälkeen. Kyllä niitä hulluja riittää. ;)

Lähden reissuun täysin seikkailumielellä. En ole ollut vastaavanlaisessa polkujuoksutapahtumassa., enkä oikeastaan tiedä mitä odottaa. Omat haasteensa  maaston lisäksi tuo sääolosuhteet, jotka voi Toukokuun keväässä olla mitä vain. Viime vuonna lunta oli todellatodella paljon. Mutta mennään katsomaan! Lähden seikkailuun ystäväni kanssa, joten onneksi voi yhdessä valmistautua ja miettiä erinäisiä varusteita, joita polkujuoksutapahtumiin tarvitaan. Tulee varmasti huikee suomiretki!:)

Olen nyt juoksennellut noin kerran viikossa poluilla, ja aion juoksumäärää nyt kevättä kohden lisätä. Suunnitelmissa on alkaa juosta pidempikestoisia polkujuoksulenkkejä. Kuopio onneksi tarjoaa hyvät mahdollisuudet polkujuoksuun ja tietysti kevättä kohden kun lumet häviää, pääsee totuttelemaan teknisiin juoksuosuuksiinkin. Mäkiäkin täällä riittää ihan mukavasti. Ajatuksena olisi pitkien polkujuoksulenkkien lisäksi tehdä salilla jalkojen voimatreeniä, koska paukkuja tarvitsee varmasti jalkojen lihaksiin Rukan tuntureita juoksennellessa, sekä harjoitella myös mäkijuoksua niin ylös-kuin alaspäinkin.

Tämmöisin ajatuksin, seikkailumielellä kohti uusia haasteita. Onneksi vastaavanlaisista tempauksista "ei hajuakaan mitä tuleman pitää"- on kyllä kokemusta. Pohdittavaa tässä keväällä riittää ehkä eniten varusteissa, mitkä kengät valitsen, millainen reppu jne. Jos hyviä vinkkejä, niin otetaan vastaan.

Tästä linkistä pääset katsomaan tosi upeasti tehdyn trailerin tapahtumasta. Heinäkuu - Triathlonia Vierumäellä - Perusmatka 1,5km/40km/10km

Tänä vuonna on käynnissä triathlonbuumi ja mm. Finntriathlon järjestää triathlonkisoja ympäri suomea läpi kesän. Tarjolla on monenlaista matkaa. Aloittelijoille pikamatka on juuri sopiva ja perusmatka tuo jo vähän enemmän lisää haastetta. Mielestäni puolimatka tarvitsee jo pidempää  treenaamista, joten se jääköön vielä tulevaisuuden haaveeksi. :) Viime vuonna tähän aikoihin ajattelin, ettei triathlon ehkä ole mun juttu. Viime kevään pyöräilyt Mallorcalla tosin saivat pohtimaan, että josko sitä sittenkin. Viime elokuun pikatriathlonissa fiilis oli ihan mahtava! Loppusinetti ilmoittautumiseen oli sadan kilometrin pyörälenkki H:n kanssa. Siinä me puolessavälin matkaa istahdimme pikku kuppilaan munkkikahveille ja paiskasimme kättä yhteen seuraavasta yhteisestä haasteesta. Kirjoitimme veikkauslapun toiselle puolelle "To be continued - Triathlon 1/4" ja kuvahan se piti ottaa tihkusateessa Vehmersalmen sillalla. Todistusaineistoa sopimuksesta. Kumpikaan ei voi skipata. Siitä se triahtlonbuumikin sitten lähti. Liityimme tänä vuonna triathlonseuraan erityisesti uintitreenien vuoksi. Pikatriahtloniin voi mennä harjoittelematta, mutta perusmatkan 1,5kilometrin uinti vaatii jo opettelua. Tällä hetkellä pyrin käymään uimassa ainakin kerran viikossa uimassa, mieluiten kaksi. Pyöräily on sitten minulle varmastikin se heikoin laji, mutta onneksi perusmatkan pyöräilyosuus ei ole ihan hirmuinen. Itselläni ei ole vielä maantiepyörää, mutta harkitsen josko sellaisen jostakin lainaisin. Lähden myös tähän matkaan hyvällä fiiliksellä, ilman mitään aikatavoitteita. Katsotaan mitä tuleman pitää! Toivottavasti huikeen hyvää fiilistä Suomen kesässä huipussa porukassa! 


 

Syyskuu - Perussettiä Kuopiossa - Puolimaraton

Ilmoittauduin myös jo puolimaratonille Kuopioon, koska ilmoittautumishinnat ovat nyt edulliset. Kotikaupungissa on aina kiva juosta. Voi lähteä kotoa vain kisapaikalle, eikä tarvitse tehdä juurikaan etukäteisvalmisteluita. Olen juossut Kuopiossa puolimaratonin kolmesti. Tänä vuonna Kuopion maraton kuitenkin uudistuu, joten täysin perussettiä ei ole luvassa. Reitti on uusittu ja lähtöpaikka on vaihettu Kuopiohalliin. Erityisen vivahteen tuo myös se, että maalialue on Kuopiohallin sisätiloissa, joten loppufiilistelyt pääsee juoksemaan sisäradalle. Olen lueskellut uudistuksia, ja mielestäni ne ovat olleet erittäin positiivisia. Ennen lähtö-ja maalialue oli Rauhalahden hotellin edustalla, joka oli hieman sumppu ja hankala. Ja sitäpaitsi maalisuora oli ylämäkeen. Jeah;) Uskon että nämä uudistukset ovat vain positiivisia , tuovat hyvää urheiluhenkeä ja luovat katsojillekin parempia mahdollisuuksia seurata maaliin tuloaKatselin myös uudistunutta reittiä, ja mielestäni se on ehkä hitusen helpompi kuin viime vuosina. Pitänee käydä ehkä testaamassa reitti ja kertoa todellisuus sitten. Mutta maisemat ovat taatusti upeat, koska juostaan paljon myös veden äärellä. Voin lämpimästi suositella ja toivottaa teidät tervetulleeksi juoksemaan Pohjois-Savon sydämeen! Puolimaratonille ei minun tarvitse erityisesti valmistautua, koska en aseta tälläkään kertaa mitään tavoitteita. Katsotaan millainen fiilis tuolloin onkaan! Ja onhan tässä kesällä jo kaikenlaista mukavaa, että tulee liikuttua taatusti monipuolisesti. :)

Tsekkaa sivut Kuopio Maraton - monta matkaa tarjolla!


Menen rennosti kohti näitä uusia haasteita. Pyrin liikkumaan monipuolisesti. Haluan elämyksiä, enkä juokse aikatavoitteiden perässä. Silloin olisi varmastikin viisaampaa keskittyä tiettyihin lajeihin. Pidän monipuolisuudesta ja uusista haasteista. Urheilutapahtumissa on tosi hyvä ja hauska fiilis, ja siksi onkin kiva aina sillöin tällöin päästä mukaan urheilujuhlan tuntuun. Tapahtumiin osallistumiset ei koskaan saa olla stressaavia, vaikka tietty pikkupaniikki niihin kuuluukin, kuten viime vuonna ennen maratoniakin. ;) Mutta se on sellaista mukavaa, erityisesti ensikertalaisen jännitystä, joka kuuluu asiaan.

Muitakin ilmoittautumisia saattaa tarttua matkaan mukaan, mutta ainakin polkujuoksutapahtuma ja perusmatkan triathlon antaa harjoittelulle suuntaviivaa. Pyrin huomioimaan viikottain sen, että viikossani tulisi erilaisia treenejä, eikä kokonaisuus saa olla liian kuormittava. Lepopäiviä pitää olla ja kehonhuollosta tulee huolehtia. Huomioin myös, että syön ja lepään riittävästi! Rennon letkeästi eteenpäin nauttien kauniista keväästä ja upeasta luonnosta. :) 

Nyt tässä tammikuun lopussa ollut pientä kolotusta niin jaloissa kuin käsissäkin, ja nyt tuli hieman flunssaakin. Muistuttaapa sen, ettei kehonhuoltoa saa laiminlyödä. Tämän päivän suunniteltu pitkis vaihtuukin palauttavaan kävelylenkkiin. Kroppaa ja oloa pitää kuunnella, eikä noudattaa mitään tiettyä ohjelmaa orjallisesti, vaan rennosti mukaillen. :)
 
Se on sitten kohta viikonloppu. Toivottavasti pikkuköhä heltiää pian, jotta pääsen osallistumaan viikonlopun uintileiriin. Jeij:) 

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Minkäsmoisia suunnitelmia teillä on tälle vuodelle? 
Oletteko jo ilmoittautunut joihinkin tapahtumiin? 
Millä mielin treenailette? 
Olisiko jotakin kysyttävää tapahtumista, tavoitteista tai treeneistä - suap kysellä!


Kommentit

 1. Toi polkujuoksukisa kuullostaa mielenkiintoiselta! Oon kerran ollut Kuusamossa kesäkuussa ja joo-o, siellä tuli sillon lunta :D toivottavasti teillä olis sulat polut juosta. Ja triathlon, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua toi kisa vähän särähtää korvaan. Haha. Mutta joo, kunnon seikkailu tulossa heti toukokuuhun:) Voi siis varautua säähän kuin säähän tuona ajankohtana. Katotaan, mitä tuleman pitää:) Ja jeij, triathlon. Kestävyyslajit koukuttaa. Lähetkö mukaan?

   Poista
  2. Mä nyt kutsun kisoiksi kaikkia urheilutapahtumia, erottelematta sitä, onko ne kisakisoja vai ennemmin itsensä voittamiseen tarkoitettuja elämyksiä/seikkailuja. Sorry!
   En mä taida uskaltaa sitoutua triathlontavoitteeseen, kiitos vaan :) paitsi meillä on kyllä työpaikan triathlon tulossa mutta se nyt on ihan vain huumorimielessä ja samalla vietetään miun läksiäiset :)

   Poista
  3. Kuulostaapa huipuilta läksiäisiltä!!! :)

   Poista
 2. Polkujuoksu kuullostaa kyllä huikeelta!! :D haha!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, kiva että mukana on myös Kuopio Maraton. Ja sitä vanhan reitin lopun nousua ei todellakaan tule ikävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki sitä kotonakin pitää juosta!:) Mielenkiintoista seurata millaiseksi tapahtuma kokonaisuudessaan muodostuu. Kivoja uudistuksia! Haha, jooh olihan se loppu sitkeetä.. :)

   Poista
 4. Tuttua, tuttua... mulla on ilmo auki vasta sinne Pallakselle, mutta heti kun pari tapahtumaa aukeaa, niin lähtee ilmot myös Bodom Trailille ja Vantaa triathloniin. :) Mä kans mietin, että puolikkaan tri-kisa vaatisi pyöräilytreenejä enemmän, ja mulla ei oo intoa useisiin pitkiin pyöräilyihin eikä varsinkaan maantiepyörän hankintaan. Mieluummin hankkisin tällä hetkellä maastopyörän :D Luonto, luonto.. miten se vetääkään puoleensa? ;)

  Ootko Satu miettinyt kokonaisen maratonin juoksemista tänä vuonna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on parasta! En ihmettele yhtään. Maastopyörä olisi mulle liian ekstremee. Jännittäis alamäet yms. Mutta se olisi sellainen pelko, mikä pitäisi voittaa. :)

   Juuu oon miettinyt myös maratonia, mutta sen päätöksen teen myöhemmin. Ehkä loppukesästä tai syksyllä, jos innostun. :)

   Poista
 5. Voi vitsi miten mukavaa tapahtumafiilistelyä sulla luvassa :) Itse olen osallistunut vain jokuseen, mutta jo niiden kokemusten perusteella tiedän, että ilmassa on aina erityistä juhlan tuntua! Sellainen tosi kiva huipentuma kaikille yksin (ja kaksin) tehdyille treeneille. Tosi kivaa, että sulla on myös yllytyshullu/yllyttäjä kaverina, jonka kanssa tähtäätte uusiin tavoitteisiin :) Kaverin kanssa se matka kohti tapahtumaa on jo itsessään "juhlaa" :) Mullakin on tällä viikolla ollut kropassa tosi väsynyt olo ja olen suosiolla laskenut kierroksia. Haluan liikkua terveenä jatkossakin, enkä halua riskeerata sitä liikkumalla väkisin ja liian väsyneenä. Samoilla linjoilla siis kanssasi!! Voi jos oltais lähempänä niin mä voisin suunnitella meille yhteisiä kehonhuolto- ja putkirullaushetkiä :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Tapahtumissa on oma ihana, kutkuttava tunnelmansa. Se kiehtoo:) Jaettu ilo se on paras ilo, onneksi matkan varrelle on tarttunut mukaa huippuja yllytyshulluja. Sitä ei aina oikein tiedä kuka yllyttää ja ketä :) Onneksi on myös tämä blogiyhteisö, jonka kanssa voi fiilistellä.

   Voi kuinka mukavaa olisikin yhteiset kehonhuoltohetket. Tärkeää on höllätä kun siltä tuntuu. Se on viisautta!:)

   Rentouttavaa viikonloppua:)

   Poista
 6. Kivoja ja monipuolisia suunnitelmia sulla :) ja iso hatunnosto triatlonista, itseltä tyssäisi heti siihen uintiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Uintiakin voi oppia. Viime kesänä aloittelin ja syksyllä ehkä hoksasin vähän lisää vapaauinnin tekniikkaa ja treeniä jatketaan:) Harjoittelua se vaatii, mutta ei mahdotonta. Uinti on kivaa:)

   Poista
 7. Tuo Kuusamon polkujuoksu kuulostaa huikealta! Pakko päästä sinne joskus... Olen ilmoittautunut juuri Tukholman maratonille. Olen muuten juossut Kuopion maratontapahtumassa puolikkaan aika monta kertaa :) Kerran yritin kokonaistakin siellä, mutta yritys jäi Väinölänniemen hiekkapätkälle osuneeseen epätasaisuuteen, jossa nilkkani muljautin. Nyt keväällä uusi yritys Tukholmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiih Kuusamossa on varmasti huikeeta! Saa nähdä sitten. Mutta ai että, Tukholmakin on kiva suuren urheilujuhlan tunnun vuoksi, eikä taatusti tartte juosta yksin :) Hurjasti tsemppiä valmistautumiseen! Ja toivotaan, että tällä kertaa onni on myös matkassa eikä matka pääty loukkaantumiseen. Ikävä kuulla tuo kuopion maratonin keskeytyminen.. Toivottavasti ei nilkka mennyt kovin pahasti :/ Juoksetko myös tänä vuonna Kuopiossa?:)

   Poista

Lähetä kommentti