Luonnossa sielu lepää / lähimetsää ja Repoveden kansallispuistoa

Voi miten onkaan ihmisen hyvä olla luonnossa, rauhoittua kiireen keskellä, ihastella Luojan luomaa kauneutta ja kuunnella hiljaisuutta. Välillä on vain niin hyvä lähteä kävelemään metsään, aivan rauhassa. Katsella sitä, miten luonto oikein puhkeaa kukkaan ja kuunnella kuinka linnut laulavat. Taas kerran hämmästelin kävellessäni lähimetsässäni, miten onnekas olenkaan asuessani tuhansien järvien maassa ja keskellä kauneinta luontoa. Upeat vaihtelevat maastot, satumetsät ja kauniit lukuisat järvet tuovat niin sykähdyttävän vivahteen. Täällä luonnon sydämessä on niin hyvä olla. Auringonpaiste kruunaa elämyksen. Auringonsäteet lämmittävät ja voi kuinka se pitkän talven jälkeen taas tuntuukaan niin mahtavalta, ja ne valoisat illat. Vuosi toisensa jälkeen, tämä sama ilmiö saa suupielet kipuamaan väkisinkin ylöspäin. Pimeä talvi on voitettu, tulee valoisa kesä. 


Tällaista luonnon kauneutta on omassa "kotimetsässäni", mutta tämän kesän aikana haluan kyllä kulkea enemmänkin kansallispuistoja polkujuosten tai patikoiden. Ensimmäiseen kunnon reissuun minulle tarjoituikin mahdollisuus, kun Hanna pyysi minua mukaansa juoksemaan Repoveden kansallispuistoon. Repoveden kansallispuisto sijaitsee Etelä-Savon ja Kymen-Laakson rajamailla, Kouvolasta matkaa on noin 50 kilometriä. Minulle Repovesi on jo lapsuudesta tuttu kansallispuisto, mutta en ollut käynyt siellä vuosiin. Ja tuon reissun jälkeen vain kovin mietin, että miksi ihmeessä?

Onneksi aikataulumme osui yhteen Hannan ja Tiinan kanssa, ja pääsimme nauttimaan lumoavasta kevätpäivästä upeissa maisemissa. Pari edeltävää päivää satoi lunta ja räntää, ja siinä hieman jo mietitytti minkämoisessa säässä sitä oikein tallustetaan. Mutta juurikin lauantaina oikein taivas repesi ja saimme nauttia pilvettömästä taivaasta ja auringonpaisteesta. Tämä jotenkin minua muistutti myös vertauskuvallisesti siitä, että "myrskyn jälkeen tulee auringonnousu". Elämässä ollut viime aikoina hektisiä ajanjaksoja, joten tämä sään vaihtelu ja loppuviimein auringonpaiste sai uskomaan, että kaikki järjestyy. 

Meidän suunnitelmamme oli juosta Kaakkurin kierros (26km). Tämä on rengasreitti ja merkattu maastoon oranssilla maalimerkeillä. Hannalla oli myös opaskartta, joten hän vastasi meidän pysymisestä kartalla, kun minä vain pystyin haahuilemaan mukana ja juoksemaan mihin oppaat ohjaa. Aivot narikkaan - tyylisesti. Rengasreitti oli kuitenkin pääosin varsin hyvin merkattu, joten uskoisin jatkossa itsekin selviäni. ;) 

Me starttasimme matkaan Tervajärven pysäkointialueelta. Ennen lähtöä aika tavalla jännitti, koska vastaavasta polkujuoksusta ei ollut aikaisempaa kokemusta. Tämä juoksu oli osittain "testijuoksu" varusteiden suhteen Rukalle. Testissä oli ostamani Salomonin juomareppu ja myös energiatarpeen arviointi ja niiden nautiskelu. Onneksi seuranani oli kokeneet konkarit, jotka ovat valloittaneet jo vaikka minkämoista metsää ja tunturia. Sain erittäin paljon hyviä vinkkejä polkujuoksuun. 
Reitillä tarjotaan monenlaista elämystä, on lossia ja riippusiltaa. Maisemat on kauniita ja polut hyväkuntoisia. Näiden naisten kanssa matka taittui kuin itsestään. Välillä pysähtelimme ihailemaan maisemia ja ottamaan energiaa, ja tietysti aika ajoin kuvailemaankin. ;) 

 Oli kyllä huikea reissu! Kyllä juttu luisti koko ajan ja fiilis oli mitä mainion. Kaakkurin kierros tuli kipaistua rapiaan neljään tuntiin ja oli kyllä huikea fiilis. Sain hyvää kokemusta polkujuoksusta ja varusteiden testaamisesta. Oltiin hymy korvissa koko ajan! Oltiin tosi hyvä tiimi! Luulen, ettei tämä jäänyt meidän viimeiseksi yhteiseksi polkujuoksuksi, vaan tätä lisää:)

Endorfiinipöllyissä jatkoimme peseytymään Valkealan uimahalliin ja vielä syömään yhdessä, ennen kuin tytöt jatkoi matkaansa etelään ja minä pohjoisempaan. Ja jos joku miettii, että kannattaako ajaa pari tuntia Repovedelle, jotta pääsee juoksemaan. Niin Todellakin kannattaa! Voin lämpimästi suositella myös ko.aluetta parin päivän patikointireissulle. Maisemat ovat upeita, joten joskus toiste voisi tulla kunnon eväiden ja kahvitermarin kanssa. Repovesi on tunnettu myös upeista melontareiteistään, joten ei kun vaan kaikki kesällä ihastelemaan kaunista luontoa! Lisätietoja reiteistä, majoituspaikoista yms. löytyy ainakin täältä. Ja Hannan raporttia meidän polkujuoksusta löytyy oheisesta linkistä. "Sporttaillaan - pitkien lenkkien riemua".

Mutta olipahan ihanaa! Tämmöistä lisää! Ja onneksi tosiaan tämmöisiä maisemia ei tarvitse lähteä etsimään kovinkaan kauas, koska elää metsän keskellä. Siitä olen NIIIN kiitollinen. <3

 Oikein ihanaa viikkoa kaikille! 
Kuinkas monelle Repovesi on tuttu? Onko keväälle/kesälle patikointisuunnitelmia? Suosituksia kansallispuistoista otetaan vastaan:)

Kommentit

 1. Sulla on älyttömän kaunis lähimetsä! <3 Auringonvalo saa täälläkin aikaan ihmeitä. On se kevät joka vuosi niin siisti juttu! Voi Satu, oon niin iloinen että saatiin toi yhteinen retki järjestymään. Oli niin ihanaa juosta porukalla :)! Mielellään juoksen sun kanssa aina kun on mahdollista!! :) <3

  Mulla on kesälle viikonloppupatikointisuunnitelmia. Mutta paikka on vähän auki, mutta onhan niitä tässä suht lähelläkin. :) Toi Kaakkurinkierros olisi mitaltaan just hyvä yhden yön patikointiin, ja silmäkin lepäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtavaa! Lisää tämmöstä!! :):)

   Ja joo, toi metsä on kyllä upea! Onneksi on kevät ja pääsee metsään. Talvella hiihtoladut esti metsäpatikointia, nyt pääsee nauttimaan toden teolla. Tervetuloa tänne suunnalle :) Mäkin tahdon patikoida kesällä, aloitan nyt siitä Rukasta :P

   Poista
 2. Voi että, kuulostaa niin mahtavalta päivältä ja aivan huikeita maisemia! <3 Ihanat tytöt!! Alkaa toi vaeltaminen kyllä houkuttaa täälläkin..en tiiä uskallanko enää polkujuosta hetkeen, kun olen siellä rähmälläni niin helposti! :D Jos kävellessä pysyisi paremmin pystyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti vaeltamaan, on niin kauniita maisemia! Polkujuoksu on tosiaan riskialtista. Niin minä kuin Hannakin oltiin siellä poluilla välillä rähmällään. Mutta onneksi luonnosta voi nauttia myös rauhallisempaan tahtiin!! :)

   Poista
 3. Voi miten huikeen upeita maisemia! Oikeaa sielun hemmottelua ja mielen hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todellakin oli! Ihana lumoava luonto. <3

   Poista
 4. Ahh todella ihanan kauniita maisemia! Luontofiilis välittyy tänne asti ja sain tästä inspiksen lähteä metsään samoilemaan, kunhan aamupala on syöty :) Minuakin kiinnostaisi erilaiset patikointiretket, mutta pitäisi varmaan aloittaa päiväreissuista, sillä pitemmät reissut vaatisivat kuitenkin aika paljon varustehankintoja... Mutta onneksi on paljon paikkoja päiväretkillekin! Kivaa viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsämaisemat vaihtelevassa maastossa on kyllä vain niin kaunista, ja voi kuinka mukavaa että tämä toimi inspiraationa samoiluun. Taatusti lähtee päivä hyvin käyntiin, kun heti aamusta pääsee ihailemaan metsän kauneutta.

   Joo, pidemmät reissut vaatii hieman enemmän varustehankintoja, mutta jos lähipiirissä on samoilijoita, voi heiltä kysyä lainaan tavaroita. Kaikkea (rinkka, makuupussi ja -alusta) ei ehkä kannata heti ainakaan itselleen ostaa, vaan josko joltain löytyisi lainaan.Itselläni on ollut lainarinkka matkoilla mukana, mutta jossakin vaiheessa toki itsellenikin haluaisin omaksikin sellaisen ostaa. Ja siinä olet kyllä varsin oikeassa, että päiväretkillekin löytyy vaikka minkämoisia paikkoja. Myös Repovedellä on mahdollisuus lukuisiin päiväretkiin, siellä on pienempiä rengasreittejä, jotka ovat oikein soveltuvia päiväretkille ja maisemien ihasteluun:) Samoin sinne oikein mukavaa viikonloppua!! <3

   Poista
 5. Heei, kiva että linkkasit tämän, tuttuja ihania maisemia ;) Ehkä mekin ensi kerralla juostaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops nyt vasta huomasin kommenttisi:) Nyt siis vain juu juoksemaan Repovedelle!!:)

   Poista

Lähetä kommentti