Muutama miete syömisistä

Lukuisten erilaisten ruokavaliotestausten jälkeen olen tainnut löytää vatsalleni sopivan ruokavalion ja myös löytänyt niitä tuotteita, jotka ei vain sovi minulle. Joskus kuitenkin uhmaan vatsaani ja syön esimerkiksi suklaata, koska se nyt vain on niin hyvää, mutta useimmiten kyllä kärsin sitten seurauksista. Viime vuonna lihattoman lokakuun aikana testasin myös maitotuotteiden poisjättämistä ja siitä oli merkittävä hyöty, joten sen jälkeen olen vain satunnaisesti syönyt maitotuotteita. Enää en osta kaupasta juuri mitään maitotuotteita, lukuunottamatta juustoja. Soijamaidosta ja muutoinkin soijapohjaisista tuotteista on tullut minulle lemppareita, ja käytän niitä smoothiessa yms. ruoanvalmistuksessa maitotuotteiden sijaan. Kotona käytän kahviin soijamaitoa, mutta kahviloissa yms. käytän laktoositonta maitoa.. ja satunnaisesti myös syön maitotuotteita, jos jossakin on sellaista tarjolla. Olen jäätelöhirmu, joten jäätelövalinnan suhteen tämä maidottomuus on tehnyt tiukkaa, mutta onneksi valikoimassa on myös maidottomia vaihtoehtoja, jotka maistuu myös. Kesä on sen suhteen onneksi pelastettu ;)

Viljatuotteista välttelen edelleen vehnää, ohraa ja ruista, ja käytän pääosin siis gluteenittomia tuotteita esim. pastassa. Syön kauraleipää, joka kyllä sisältää pieniä määriä muita viljaa, mutta en ole huomannut sen aiheuttavan ongelmia. Olen huomannut myös, että omena, punajuuri ja kaali ei sovellu, joten olen ne jättänyt minimiin. 

Onneksi olen kuitenkin innokas kokeilemaan kaikkia uusia reseptejä, enkä koe näitä ruokarajoitteita rasitteeksi. Kun vatsa voi hyvin, tuntuu se koko kropassa, joten mieluusti pohtii ruokailujaan itselleen sopivaksi. Olen innostunut myös testailemaan vegereseptejä, joista olen löytänyt todella monia maukkaita reseptejä. Helsinki-visiitillä pääsin käymään myös paljon kehutussa Sandrossa brunssilla ihanien Karoliinan ja Hannan kanssa. Siellä pöydät notkuivat vegeruokaa, ja ah miten hyviä ruokia siellä olikaan. Nam. :) Muutoinkin oli vain niin varsin ihanaa vaihdella kuulumisia näiden aurinkoisten blogisiskojen kanssa. Onni on bloggaamisen kautta saadut ystävät! <3Nyt kun kesää kohti mennään, tulee mietittyä myös minkämoisia grillitarjottavaa sitä saisikaan ideoitua vegesapuskasta. Jotain vaihtelua kaipaisi! Siispä ideat jakoon grillieväistä! :) 

Kuinkas moni on muuten aloittanut jo grillailukauden? Täällä ei ole vielä korkattu, mutta josko kohta.. :) 

Kommentit

 1. Me ollaan jo grillattu. Ensimmäisenä oli vuorossa lohta ja tankoparsaa parmankinkulla, nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, kuulostaapa hyvältä! Mulle tuo tankoparsa on täysin uusi tuttavuus, joten pitää kyllä testata joku päivä:)

   Poista
 2. Sun kokemukset sopivasta ruokavaliosta voisi olla suoraan mun kynästä :) On kyllä helpottavaa kun on saanut monien kokeilujen jälkeen muokattua ruokavalion vatsalle sopivaksi: mullakin maitotuotteet vaihtuneet juustoa lukuunottamatta täysin soijatuotteisiin, viljat jääneet kauraa lukuunottamatta pois, vatsavaivoja aiheuttaneet kasvikset mahdollisimman vähälle (omena, sipuli, kaali, paprika jne.). Viikonloppuisin saatan syödä kuitenkin jäätelöä, pullaa tai muuta sellaista ei-vatsaystävällistä, mutta pääasia etteivät kuulu jokapäiväiseen ruokavalioon niin vatsa pysyy omassa hallinnassa ja ennen niin jokapäiväiset turvotukset ovat harvinaisia :) Sunkin blogi on ollut hyvä kohtalotoveri kun on reilun vuoden aikana muokannut ruokavaliota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuulostaa kyllä niin samanmoiselle. Hienoa että meistä molemmat on löytäneet vatsaystävälliset ruokavaliot. Pienillä valinnoilla saa olon niin paljon paremmaksi, ja siksi mielellään miettii syömisiään itselleen sopivaksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti