Talkkunaa smoothien sekaan + muita välipalavinkkejä

Prismassa käydessäni siellä vanhempi mies hämmenteli talkkunapuuroa esittelymaistiaiseksi ja kysäisi minulta olenko koskaan maistanut talkkunaa. Lähes tuohduin kysymyksestä, koska olenhan maaseudun tyttöjä. Tottahan minä talkkunan tiedän ja olen monesti maistanutkin. Kyllä se talkkunapuuro voinokareen kanssa on vain mahottoman hyvää, mutta useimmat talkkunat ovat ohrapohjaisia, joten en niitä liiemmin ole käyttänyt. Onneksi löytyy muun muassa Hirvelän uunitalkkunaa, joka on valmistettu kaurasta. Tämä sopii mainiosti masulleni ja siitä olenkin tehnyt kesän mittaan maittavia välipaloja. Talkkuna maistuu mainiolle erilaisten marjasmoothien kanssa, erityisesti mustikan kanssa. Odotan myös, että ennätän puolukkametsään. Tuoreet puolukat, jogurtti ja pari ruokalusikallista talkkunaa on taatusti mainio herkku. Talkkunajauho kannattaa kuitenkin sekoittaa huolella smoothien tai jogurtin sekaan, koska muutoin se jää vähän ikävästi kitalakeen kiinni. Talkkunajauhoja voi käyttää myös erilaisiin leivonnaisiin taikka tehdä tosiaan siitä vaikka puuroa.


Talkkunan lisäksi tämän kesän aikana aamu-tai välipalahittejä ovat olleet erilaiset tuorepuurot ja vanukkaat. Tämän parhaan marjasesongin keskellä onkin ollut ihana nautiskella tuorepuuron, chiasiemenvanukkaiden taikka ihan vain kookoksisen soijajogurtin seassa tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Tuorepuurot tai vanukkaat ovat myös mainiota aamupaloja helppoutensa vuoksi. Sen kuin edellisenä iltana laittaa jääkaappiin tekeytymään ja voi vaikka napata työpaikallekin mukaan vasta syötäväksi.

Tässäpä muutamia esimerkkejä aamiaisista taikka välipaloista.

Alpro kookoksenmakuista kasvipohjaista jogurttia, 
tuoreita mansikoita, kuivattuja karpaloita ja rusinoita, pähkinöitä


Soijamaitoon tehty chiasiemenvanukas, tuoreita mansikoita
Hunajamelonia
Riisikakkua avocadolla


Olen aamuisin treenaillut kuntosalilla, joten tuorepuuro on ollut kätevä ottaa treenin jälkeiseksi kakkosaamiaiseksi. Useimmiten syön yhden leivän ennen salitreeniä, jonka jälkeen nautiskellut töissä tuorepuuroa. Tuorepuuron teen joko jogurttiin taikka soijamaitoon. 

Tässä kipossa on soijajogurttia, mustikoita, banaania ja kaurahiutaleita, joka on ollut yön yli tekeytymässä.



Toinen vaihtoehto tuorepuuroon on tehdä se esimerkiksi ihan vain soijamaitoon. Tänään aamupalani näytti tältä.  

Soijamaitoa, kaurahiutaleita, pari ruokalusikallista chiasiemeniä
Banaania, lakkoja 


Tässäpä muutamia esimerkkejä aamu-ja välipaloiksi. Syksyn viiletessä taatusti tulee kuvioihin myös perinteiset lämpimät kaurapuurot erilaisine lisäkkeineen. Nyt on tuorepuurobuumi toistaiseksi käynnissä, ja aion nauttia tämän kaltaisista herkuista vielä. :) 

Oletkos maistanut tuorepuuroa tai talkkunaa? Millaiselta näyttää sinun välipalasi?


Kommentit

  1. Ooo, iso peukku tälle postaukselle! Välipalavinkkejä ei koskaan voi saada liikaa. Erityisesti tämän aamun aamupala, ai vitsi miten herkullisen kuuloista ja näköistä! Mä oon vähän semmoinen, että kun löydän jonkun uuden välipalasuosikin, niin syön sitä samaa kyllästymiseen asti. Teen usein töihin iltapäivävälipalaksi (kyllä, olen vihdoin oppinut syömään välipaloja, ja elämä on mullustunut ;D) tuorepuuroa, johon tulee 1dl kaurahiutaleita, 1dl mantelimaitoa, 1 dl luonnonjugurttia ja jäisiä mustikoita. Päivän aikana mustikat sulaa ja puuro tekeytyy herkulliseksi, nams !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo mä myös tykkään etsiä välipalavinkkejä blogeista.. :) Itsekin käytän tuorepuuroissa myös jäisiä marjoja, etenkin jos nappaan puuron mukaan salikassiin. Näin puuro pysyy kylmänä huoneenlämmössäkin.. :)

      Hienoa, että olet oppinut syömään välipaloja. Jaksaa paremmin :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, nam! Samoja välipaloja käytössä täälläkin: kaikki sekoitukset chia-siemenistä, soijajogurtista, kaurahiutaleista, marjoista ja hedelmistä on niin parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep näin se justiisa on! Nyt tosin syksyn tullen aamulla maistui myös lämmin kaurapuuro. :)

      Poista

Lähetä kommentti