Ihan sekaisin luonnon kauneudesta - Norja teki vaikutuksen

Lapin tunturien tunnelmien jälkeen päätettiin pakata kimpsut autoon ja lähteä katsomaan, onko rajan toisella puolen makiammat maisemat kuten moni hehkuttaa. Hetastahan ei ole Norjan rajalle kuin muutaman kymmenen kilometrin matka, joten jo monena vuonna olen haaveillut pääseväni fiilistelemään Norjan vuoristoista maisemaa. Tällä kertaa siihen oli oikein sopiva tilaisuus ja lähdettiin yhden yön reissulle Altaan, ihastelemaan Norjan syksyä. 

Hetasta Altaan on noin parisataa kilometriä, joten muutaman tunnin ajomatka ei tässä kokonaisuudessa tuntunut enää miltään. Fiilistelimme heti Norjan puolelle päästyämme, että kylläpä on ruoho vihreämpää aidan toisella puolen, hivenen ironisesti. Tosin täytyy myöntää, että kyllä siinä loppumatkalla maisemat sai hämmästelemään... Toisenlaista on kuin kotikonnuilla. Mieskin oli ihan fiiliksissä serpentiiniteitä ajellessa. ;)


Päädyimme majoittumaan yhdeksi yöksi suloiseen mökkiin Alta River Campingiin. Kyseinen mesta sattui olemaan suomalaisparin omistuksessa, joten kommunikointi sujuikin varsin helposti ihan kotosuomella. Mökkimajoitukseen sisältyi keittiön ja pesutilojen käyttö, joka löytyi viereisen rakennuksen alakerrasta. Sen verran hyvät oli puitteet, että olisin voinut mainiosti viettää campingalueella pidempäänkin.
Saapuessamme Altaan iltapäivällä olimme hivenen väsyneitä. Edellispäivän monen tunnin patikointi Pyhäkerolla ja automatka tuntui vielä, joten emme ensimmäiselle päivälle suunnitelleet sen kummempaa ohjelmaa. Halusimme kuitenkin fiilistellä kauniita maisemia, ja lähdimme läheiselle Komsan vuorelle. Komsan juurelle pääsi autolla, josta pääsi kipuamaan vuorelle. Kylläpä siinä kaikkosi väsymys, kun hämmästeli tätä luonnon kauneutta. 
Olin pakkautunut kunnon talvivermeisiin, kun luulin meren rannalla ja vuoren huipulla tuulevan kovaa. Sää olikin hämmästyttävän tyyni ja maisemat uskomattoman kauniit. 
Vai mitäpä mieltä olette?
Tulipahan vain sellainen fiilis, että todellakin kannatti lähteä tsekkaamaan, miltä Norjan syksy näyttää. Aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas löytääkseen huikeita maisemia. 
Sanattomaksi vetää luonnon kauneus, jylhät vuoret ja tyynet vuonot.
 Uskomatonta.

//Oletko käynyt Norjassa? 
Matkavinkkejä Norjaan? 
Mikä on mieleenpainuvin luontokokemus?//

Kommentit

 1. Norja on niin uskomattoman kaunis!! Lapsena kävimme joka kesä siellä asuntovaunulla, mutta valitettavasti nyt ei aina aika riitä kaikkien haaveiden toteuttamiseen, joten niitä on toteutettava ripotellen. Käymisen arvoisia paikkoja on mm. Nordcap, Lofootit, Senjan paratiisisaari ja etelämpänä Geiranger.

  Kuviasi katsoessa iski taas reissukuume... Olisi joskus ihana käydä talvellakin esim. laskettelemassa Norjan vuorilla... Samanlainen haave on myös laskettelureissu Alpeille. Huoh, jospa vielä jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On taatusti ollut upeaa matkailla asuntovaunulla pitkin Norjan upeita maisemia! Ihania haaveita myös tulevaisuuteen. Kannattaakin olla unelmia, koska joku päivähän ne voi toteutua. Norja oli kyllä tosi kaunis, ja selailtiin jo lofoottien sijaintia, ja nordcapissakin olisi ihana päästä joku kerta käymään. Minun matkailuhaaveet siintää kyllä juurikin vuorten ääreen, joten onneksi on niinkin upea maa kuin Norja lähellä, josta voi löytää vaikka mitä ihanaa!!:)

   Poista
 2. Upeeta! On se Norja vaan niin upea! Aina ei todella tarvitse lähteä maailman toiselle puolen näkemään hienoja maisemia, vaan niitä voi löytyä ihan naapurimaasta :) Hämmästyttävintä on se että koko Norja on täynnä tuollaisia yhtä upeita maisemia. Suomessa on tottunut siihen että vasta Lapissa maisema on erilaista kuin mihin etelässä on tottunut, mutta Norjassa vuoria löytyy eteläosia myöten.

  Huh, pakko päästä Norjaan ensi kesänä uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ensikosketus Norjaan oli sen verran lumoava, että tahtoo kyllä uudestaankin. Pitääkin selailla sitä teidän tämän kesän roadtripia ja alkaa haaveilemaan uudesta reissusta. Lofootit kiehtoisi erityisesti, ja toki moni muukin paikka! :)

   Poista
 3. Onpa kommeita maisemia :) Ja sinä niin nättinä! mun Norja-kokeukset rajoittuu Osloon, josta jäi päällimmäisenä mieleen 25 euroa maksanut kahvitteluhetki ja upeat maisemat, jotka avauatuivat oopperatalon katolta katsottuna. Pohjoisempi Norja kiinnostaa, juurikin hyvien vaellusmahisten takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kommeeta & ja kiitos:):) Me oltiin retkieväillä liikenteessä, joten ei päädytty tyyriisiin kahvitteluihin..:) Suosittelen lämpimästi Pohjois-Norjaa, ja uskoisin että etelämpääkin löytyy mahtavia vaelluspaikkoja, mutta Pohjois-Norjaan pääsee kätevästi kuitenkin omalla autolla:)

   Poista
 4. Tosi kommeita todellakin! Ihanan lisän tuoneet nuo ruskan värit. Me tehtiin toissavuonna pikapyrähdys Pohjois-Norjaan, mutta silloin päädyttiin kiertelemään Suomen Lappia enempi ja palaamaan Norjaan vielä kunnolla ajan kanssa. Just eilen fiilistelin matkakuvia ja sieltä Islannin kuvia. Se jotenkin pääsi yllättämään, en ollut osannut odottaa niin henkeäsalpaavia maisemia. Elämäni hienoin luontokokemus kuitenkin on nyt ja ehkä aina Tongalla paikallisen kalastajan pienessä veneessä tehty valasretki. Vain me ja valtavat leikkisät ryhävalaat ympärillämme. Liikutun joka kerta kun sitä mietin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jäi fiilis, että halutaan matkustaa pitempäänkin Norjassa. Lofootit kävi nyt ekana mielessä siellä.. :)
   Ah kuulostaa kyllä niin upealta tuo Islanti. Muistan kyllä tunnelmoineeni fiiliksiä myös blogistasti. Ja tuo valasretki kuulostaa niiltä uskomattomilta kokemuksilta, jota ei ihan joka reissussa pääse kokemaan.

   Poista

Lähetä kommentti