Pidä hauskaa liikkuessasi

Lueskelin tuossa Ylen uutisisia ja bongasin sieltä artikkelin, jossa mainittiin että alueellisten terveys-ja hyvinvointitutkimuksen mukaan vain harva liikkuu terveyssuositusten mukaisen määrän. Terveysliikuntaohjeissa suositellaan kävelemään reippaasti viikottain 2,5 tuntia ja tekemään pari kertaa viikossa lihaskuntoharjoittelua. Ei siis paha rasti, jos ajattelee että kävelytkin liittää esimerkiksi hyötyliikuntaan ja lihaskuntoa voi treenata näin talvella vaikka lumitöitä tehden. Monesti kuitenkin liikkuminen koetaan ehkä vähän peikkona, eikä osata lähteä tekemään mitään. Mielestäni tärkeintä, että löytäisi mielekästä tekemistä, joka kannustaisi liikkumisen pariin. Uskon myös, että ulkoilma varmasti piristäisi meistä kyllä jokaista. Jos liikkumiseen löytyy ilo, hyvä mieli ja positiivisuus, voi liikkuminenkin alkaa maistua paremmalta, ja siitä pikku hiljaa tulee elämäntapaa. Kunhan jokainen muistaa, ettei kaikista tarvitse tulla maratoonareita, crossfittaajia tai monen lajin harrastajia, vaan riittää vähempikin, hyötyliikuntakin yhdistettynä pari kertaa viikossa tehtyyn lihaskuntoharjoitukseen esimerkiksi. 

Itse pidän tärkeätä, että liikkuminen on kivaa! Ja se hyvä tunne, mikä jo liikkuessa ja toki sen jälkeenkin tulee, saa minut päivä toisensa jälkeen juoksupoluille tai urheilemaan. Mutta erityisen hauskaa liikkumisesta tulee, kun sen tekee kaverin kanssa. Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut jakaa useita ihania elämyksiä, pitkiä juoksulenkkejä, saavutuksia, lihaskuntoharjoituksia, uinnin oppimista ja monen moista muuta hullutusta kaverin kanssa. Iloa ja naurua on riittänyt. 

Kun taannoin tytöt (Hanna & Tiina)  olivat kyläilemässä Kuopiossa, oli meillä vuorossa myös pieni lihaskuntoharjoitus, jonka olin bongannut jostakin lehdestä(en muista enää mistä). Onneksi Hanna oli ihanan heittäytyvä ja lähti mielellään mukaan tähän touhuun.  Ja siinä hikoillessa meillä oli muuten hauskaa! Kiitos Tiinalle kuvista. <3 Treenissä oli mm. seuraavanlaisia liikkeitä.

10 x Punnerrus, jonka jälkeen kättely parin kanssa. 


20 x Askelkyykky + läpsy kaverin kanssa 
  (tässä kuvassa mulla polvi menee vähän varvaslinjan yli, joten ei hyvä esimerkki, mutta ilmeet on ihanan iloiset.. huomioikaa kuitenkin itse tehdessä, että polvi 90 asteen kulmassa, kuten hannalla)

Toinen lankussa, toinen tekee 10 x ojentajapunnerruksia


Toinen lankussa, toinen hyppää yli x 20 (myös luottamustesti;))


 Vatsarutistukset x 20 ja läpsy ylhäällä 


Kierroksia voi toistaa mielin määrin, me taidettiin tehdä parin kertaa, kun edeltävästi oltiin käyty ihastelemassa talvista metsää, vähän juoksentelemassa ja tekemässä myös lumiukko. ;) 
Joten summa summarum - otahan kaveri matkaan joskus lenkille, salille tai mukaan kotitreeniin, niin hommasta tulee tuplasti mielekkäämpää! ;) Ps. Kaikissa niissä endorfiinipöllyissä voi keksiä vaikka mitä uusia huikeita idiksiä, mihin voi sitten seuraavaksi tähdätä. Ja itseasiassa alan olla aika täpinöissäni siitä, mihin me Hannan kanssa ollaan lähdössä kesällä, swimruniin, pitkälle matkalle, eli yhteensä 4 km uintia ja 30 km juoksua. Tapahtumassa edetään pareina, joten tiimityö onkin kaiken edellytys. Aika mahtavaa jakaa tämmöinen kokemus ystävän kanssa.. Vähän alkaa jo kutkuttaa!!:)

Lähitulevaisuudessa meillä on myös mun "vakiparin", eli H:n kanssa ( jonka kanssa ollaan taivallettu niin HCR, Kebnekaise, maraton ja perusmatkan triathlon) suunnitteilla elämysliikuntaa lähiseudun kansallispuistoon. Eli talviretkeilyä lumikengillä. Ihanuutta sekin!! <3 Ja nyt just oon lähdössä parin ystävän kanssa testaamaan kuntokeskukseen jotakin uutta kovaa lihaskuntotuntia nimeltään Warrior x. Kylläpä on hurjan hyvä mieli ihanista sporttiystävistä, joiden kanssa saa jakaa urheiluhullutuksia.

Iloista mieltä jokaiselle ja nauttikaa liikkumisesta! Se saa olla hauskaa! ;)

Oisko siellä päin jaossa paritreenivinkkejä? Onko jotain yhteisiä hullutuksia, joihin kaveri on saanut innostettua? Liikutko mieluummin yksin vaiko kaksin?

Kommentit

 1. Hihii, hauskoja kuvia! Kaverin kanssa treenaaminen on ehdottomasti hauskempaa kuin yksin :) Mun treenikavereina on usein miehen sisko tai oma äiti, tai nykyisin aika usein myös Kukkis :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kivaa, että sieltäkin löytyy treenikavereita.. koska tottapa turiset että hauskempaa se silloin on :) Pienten lapsostenkin kanssa saa kyllä hyvää treeniä tehtyä, ja heillekin ilakointia kun pääsee milloin mihinkin heilutukseen mukaan. Leikin varjolla voi tosiaan hyvin tehdä vaikka mitä :D

   Poista
 2. Onko sulla aiempaa kokemusta tuosta swimrunista? Olen miettinyt, että sitä olisi kiva kokeilla, kun siinä on otettu triathlonista pois pyöräily josta en tykkää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kokemusta varsinaisesta swimrunista, muuta kuin toki triathlonharjoittelun myötä. Mutta sama homma täällä, triathlonissa tökkii pyöräily eniten joten tässäpä on sitten kaksi lempiharrastustani yhdistettynä. Tosin tämä swimrun on jo sinänsä sellainen elämyksellinen seikkailu, eli siis uidaan - juostaan - uidaan - juostaan jne. Eli seikkailua:)

   Poista
 3. Oo wau te meette heti noin pitkälle matkalle swimrunissa!! Itse aattelin että jos pääsisi kokeilemaan (kesän suunnitelmat vielä auki) niin kyllä varovaisemmin lyhyellä matkalla kokeilisin ;) Mutta kuulostaa upealta, niinkuin myös lumikenkäkävelyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo noo, me ollaan Hannan kaa niitä kestävyyskoneita, joten tuo kuulosti sellaiselle kunnon haasteelle. Voi toki olla, että vielä mieli muuttuu tässä kevään aikana matkan pituudesta. Mutta seikkailumielellä. :)

   Poista
 4. Ihana tsemppari oot, Satu :)! Nimenomaan, kaikki lähtee liikunnan ilosta! Se on muuten helppo löytää kavereiden kanssa liikkuessa, kuten huomattiin vaikka portaissa. Nauruakin riitti ;) Vitsit, mä niin odotan tuota Swimrunia, jännääää :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooojeee!!! Liikunnan ilo, tsemppi ja yhteushenki on huippua:)

   Poista
 5. Oot niin oikeassa siinä, että liikkumisen pitää olla kivaa!:) Oon samaa mieltä! Ja uskon, että se on ykso syy miksi liikkumisesta on tullut tärkeä ja olennainen osa elämää. Näyttää super hauskoilta noi teidän paritreenit! Mä tykkään liikkua sekä yksin että kaverin kanssa! Nykyään on kiva mennä yhdessä vaikkapa lenkille ja vaihtaa kuulumiset samalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä hauskaa! Ja niinpä, liikunta tuo iloa ja hyvää mieltä ettei sitä ilman osaa ollakaan. :) Ja huippua, että saa jakaa tätä liikkumisen riemua ystävien kanssa. Lenkkeily on myös tosiaan kiva treffimuoto kavereiden kanssa. Juttu luistaa lenkeillä:)

   Poista

Lähetä kommentti