Tammikuun herkkulakko taputeltu

Hei hurjan ihanaa helmikuuta ystäväiset! Kylläpäs on valvotun työyönkin jälkeen mieli virkeä, kun katselee tuota siniseltä taivaalta möllöttävää aurinkoa. Tänään on myös erityisen hyvä mieli siitä, että vuosi starttasi suunnitelmien mukaan. Nyt on päästy irti joulun seudun sokeririippuvuudesta ja palattu normaaliin, terveelliseen ruokavalioon. Tärkeimmät pointit herkkulakon onnistumiseen ovat ihan perusjuttuja, mutta tässäpä ne koostettuna.

Säännöllinen syöminen, 4-5 ateriaa päivässä, ei liian pitkiä ateriavälejä. Paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja. Proteiinia ja hiilaria, hyviä rasvoja lähes joka aterialla. Ei ylimääräistä napostelua aterioiden välillä.
Ennakointi juhlatilanteisiin - varaudu kieltäytyväsi kohteliaasti leivonnaisista tai kerro jo etukäteen, että olet herkkulakossa ettei tarvitse varata mitään. Itse tein näin pariin otteeseen, koska on erikoisempi ruokavalio ettei toinen näe vaivaa suotta. Nauti syömisestä ja tekemistäsi terveellisistä valinnoista. Herkuton tammikuu on kyllä sinänsä harhaanjohtava, koska koen herkutelleeni terveellisillä valinnoilla läpi tammikuun. En vain ole syönyt mitään leivonnaisia, karkkia, suklaata tai mitään, missä olisi lisättyä sokeria. Blenderi on kuitenkin käynyt kuumana, kun olen valmistellut ihania smoothieta ja aika ajoin pyöräyttänyt pannulla banaanilettuja. Sen verran rakastan kaikkea tuoreutta ja raikkautta, että herkuttomuus ei oikeastaan tehnyt edes tiukkaa. Näin ei ole tosiaan ollut aina, joten olen iloinen tästä pikkuisesta saavutuksestani! :) 


Tarkoituksena ei ole kuitenkaan jatkaa totaali herkuttomuutta enää pitempään, vaan kohta alan leipomaan Rubebergin torttuja ja mustaherukkajuustokakkua, kun huomenna saamme kylään "tupaantuliaisiin" rakkaat vanhempani ja veljeni. :) Mutta tämä herkuttomuus oli ehdottoman hyvä valinta tammikuulle! Tästä on hyvä jatkaa kohtuullisella linjalla ja säännöllisellä ateriarytmillä jatkossakin:) 

Oikein aurinkoista helmikuuta! Toivottavasti saamme nauttia näitä aurinkoisia talvipäiviä useastikin! Tämmöset maisemat vetää väkisinkin hymyn korviin:) Kevään tuntua!!

 Olikos linjalla muita herkkulakkoilijoita? Miten meni?:)Kommentit

 1. Mä vietän herkutonta helmikuuta, toivottavasti menee yhtä kivasti kuin sulla tammikuu! Pakko kysyä, että mitä tuossa tokassa kuvassa on banaanien alla, näyttää nimittäin hiukan oudolle kuplapuurolle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä herkuttomaan helmikuuhun! Kun syö hyvin ja riittävästi oikeaa ruokaa, uskon että onnistut!:) Tuossa kuvassa on chia-siemenvanukasta. Pari ruokalusikallista chiasiemeniä sekoitettu pariin dl:n soijamaitoa, laitetaan yöksi turpoamaan ja siitä tulee sitten tuommoista vanukasta. :) Tarkoitatkohan kuplapuurolla muuten helmipuuroa? :)

   Poista
 2. Hyvin meni ja herkuttomalla helmikuulla jatkuu! :) Tosin olen samaa mieltä, ettei edes tunnu niin herkuttomalta kun voi syödä monenlaisia sallittuja herkkuja niiden karkkien, suklaapatukoiden,keksien,pullien jne. tilalla! :) Mutta noi runebergin tortut kyllä vähän houkuttelee, mutta pysyn päätöksessäni! ;) Kivaa helmikuuta!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hyvä Karkki! Pystyt kyllä. Nautiskelet sitten cheececakefactoryssa, pikkasen kade!!!:p Mutta joo, mä itseasiassa muistinkin että oon tosi monena vuonna ilmeisesti ollut myös helmikuussa herkkulakossa kun runebergin tortut ja laskiaispullat on tullut skipattua. Mutta ei tänä vuonna. :) Samoin sinne ihanaa helmikuuta!!

   Poista
 3. Minä haluaisin opetella myös syömään niin terveellisesti, että se sisältäisi jo luonnon herkkuja itsessään. Olen vaan ollut niin allerginen, että lähes kaikki hedelmät ovat olleet pannassa, enkä ole juuri tottunut syömään niitä. Meillä ei ole vieläkään blenderiä.. ehkä täytyisi aloittaa siitä ja terveellisistä smoothieista. Olen myös kuolannut eri blogeista ihanan ravitsevia aamiaisia ja sunnuntaibrunsseja.. Itse en vaan muista antaa aikaa sellaisten rakentelulle.. Ehkä aloitan jo huomenna. Mutta tänään söin päivälliseksi salaatin.. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiat tosiaan rajoittaa ruokavaliota, mutta toivottavasti löydät niitä sinulle sopivia ainesosia joista voi rakennella terveellisiä herkkuja. Itse olen läpi talven surruutellut marjaisia smoothieta. Suosittelen blenderin ostoa, sillä saa tehtyä vaikka mitä, ja on apuna myös esim. leipomisessakin. (Rouhii pähkinät,suklaat,keksit jne..)

   Mä olen aina tykännyt myös ruoanlaitosta ja suunnitella aterioita, joten tämänkaltaiset brunsseilut yms tulee kovin luonnostaan, mutta toivottavasti sielläkin löytyy semmoisia mukavia terveellisiä ideoita, joista ei nyt tarviis nähdä kauheasti vaivaa. Ruokaisat salaatit on superia, mä voisin elää pelkästään niillä. Haha :)

   Poista
 4. Mulla ei tosiaankaan ollut perinteistä "terveellistä starttia" vuoteen, kun oltiin lomareissulla, mutta nyt on sitten sen aika! Olin tehnyt päätöksen että herkkujen syönty loppuu siihen hetkeen kun ollaan takaisin Lontoon kamaralla, ja niin tein. En ole päättänyt tälle mitään ehdotonta jaksoa kauanko niistä totaalisesti kieltäydyn, mutta sen verran kovia vieroituisoireita oli ensimmäiset kolme päivää että tämä oli oikea päätös nyt joksikin aikaa. Ehkäpä se on sitten se herkuton helmikuu ja siitä sitten vähitellen satunnaisen herkuttelun pariin. :) Viime keväänä hurahdin pitkästä aikaa smoothieihin ja banaanipannareihin, ja vaikka silloinkin olin herkuttomalla niin mulla oli kans sama tunne että onko tämä nyt joku herkuton muka? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä herkuttomaan helmikuuhun! Itsekin silloin tammikuussa vähän hätkähdin, että ei voi olla totta, mulla on oikeasti vieroitusoireita sokerista. Huhuh. Todellakin oli jo stopin paikka. :) Mun piti tehdä tietoinen päätös, minkä ajan olen herkuttomalla koska muuten epämääräinen ajanjakso olisi kuitenkin loppunut lyhyeen. (Tunnen itseni.), mutta nyt hyvillä mielin olin tammikuun herkuttomalla ja itseasiassa myös helmikuu menee karkkilakossa, mutta muuten herkkuja kyllä aidon syödä. Sellaista napostelua en kuitenkaan kaipaa, karkkia tulee kuitenkin useasti syötyä vain ohimennen.. :)

   Mutta jooo, smoothiet ja banskupannarit on namia!:)

   Poista
 5. Hienoa, hyvä kuulla että herkuton tammikuu oli hyödyksi! Säännölliset ateriavälit ja terveellisten herkkujen valmistaminen (esim. smoothiet ja raakaleivonnaiset) auttavat mullakin siihen kun sokerinhimo iskee. Mäkin huomaan nimenomaan juhlapyhien ym. jäljiltä että pitää palautella itsensä ruotuun, kun niin helposti makean syöminen meinaa jäädä päälle. Pääsiäistä odotellessa :D Lakkoja en ole harrastanut, mutta rajavetona toimii aina se, että en osta herkkuja arkena.

  PS. Täälläkin nautittiin eilen Runebergin tortut ja oli kyllä hyviä! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Me ei tarvita joka päivä herkkuja. Parempi säästää niitä sitten niihin erityisiin hetkiin, vaikka sitten viikonloppuihin:) Ja nams, runenergin tortut oli hyviä. Laskiaispullia pitäis ehkä ens viikonloppuna sitten väsäillä. Tämä laskiaissunnuntai meni vähän ohitse työn touhussa:)

   Poista

Lähetä kommentti