Miten juoksu kulkee?

Heiiipähei ja oikein mahtavaa lauantaita! Täällä möllöttää aurinko täydeltä terältä, ja se jos mikä saa hurjan hyvälle mielelle. Istuskelin tovi sitten terassilla ja nautin siitä, kun aurinko jo todella lämmittää ja linnut visertää. Kyllä on sellaista kevään tuntua, että ai että!! B)

Kevät houkuttelee yhä enemmän myös ulkoilemaan, ja sisäjumppailut onkin saanut viimeisten parin viikon aikana jäädä sivuun, kun olen halunnut nautiskella ulkoilmasta.  Viimeiset pari viikkoa onkin olleet juoksun täyteisiä. Viime viikolla juoksin peräti viisi kertaa ja tällä viikolla kolmesti. Molempien viikkokilometrit on olleet noin 50 kilometriä, joka on minulle varsin paljon. Ensi viikon ajattelin pitää juoksusta vähän kevyempänä, ja keskittyä puolestaan lihaskuntoharjoitteluun, jotta sekään ei unohtuisi tässä juoksuhuumassa. Ensi viikolla on tiedossa myös aika paljon muuta ohjelmaa, joten muutoinkin voisin vähän enemmän lepäillä, jotta on sitten hyvin energiaa pääsiäislomaviikolla! :)

Mutta mikäs viime päivinä on ollut juostessa, kun kevätpäivät ovat olleet niiin kauniita. Tämän viikon torstaina lähdin varhain aamusta jo juoksemaan pitkää, rauhallista lenkkiä ihaillen samalla kauniita Kuopion maisemia. Aamu oli varsin sumuinen, mutta ilma kirkastui lenkin loppupuolella. Lenkin päätteeksi kipusin vielä Puijon mäelle ja siellä taivas oikein hetkeksi repesi ja sain nauttia kauniista maisemista. Juoksin yhteensä 25 kilometriä varsin vaihtelevassa Kuopion maisemissa, ensimmäinen kymppi meni melko tasaisessa maastossa sataman seudulla, mutta loppu lenkillä olikin ihan kiitettävästi niin ylä-kuin alamäkeäkin. :) Tällä lenkillä kyllä taasen huomasi, miten rakastan näitä pitkiä lenkkejä. Mitä enemmän kilometrejä oli alla, sen nautinnollisemmalta meno tuntui ja hymynkare oli jatkuvasti suupielessä. Aikaa lenkillä hujahti 2:36 kaikkine kuvaustaukoineen. :)

Olen koettanut sisällyttää viikkoon myös yhden reippaamman juoksun, ja sen vuoro oli puolestaan tänään. Juoksin kympin aikalailla tismalleen samaan aikaan kuin viimekin viikolla, eli 49 minuuttiin, vaikka tänään vauhti tuntui välillä kovemmalta. Ehkä aurinkoinen ilma toi lennokkaamman vaikutelman verrattuna viime viikon harmaaseen loskasäähän. ;)  Täytyy tosin myöntää, että tämä vauhti on kyllä helpommaltakin tuntunut, mutta ehkä talvi syö vähän lennokkaampaa vauhtituntumaa. Tai sitten vaan on tovi näistä reippaista lenkeistä, ja kroppaa täytyy taas uudelleen virittää vauhtiinkin ;) Mutta selkeästi kyllä nautin enemmän rennoista ja pitkistä lenkeistä, mutta välillä on hyvä juosta vähän reippaamminkin.. Odotan kyllä jo tosi kovasti, että metsäpolut sulaa, jotta voi laittaa juoksurepun selkään ja lähteä ihastelemaan metsän lumoa piiiitkillä polkujuoksulenkeillä. Ne on niitä parhaita juttuja! :) Kokonaisuudessaan juoksu kulkee siis oikein mainiosti. Nautin suunnattomasti tästä harrastuksesta, omasta ajasta, luonnon lumosta ja ihanasta hiljaisuudesta, joka vallitsee näissä maisemissa.. Nyt tosiaan ensi viikolla vuorossa kevyempi ja palauttavampi viikko, jossa keskityn lihaskuntoon, liikkuvuusharjoituksiin ja rauhallisiin kävelylenkkeihin. :)

Oikein mainiota viikonlopun jatkoa kaikille! 

Mitenkäs siellä juoksu kulkee?

Kommentit

 1. Täällä on nautittu vielä hiihtämisestä, joten juoksutuntumaa on melko vähän. Sulat tiet kyllä jo houkuttelisivat kokeilemaan juoksuvauhtiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on hiihtäjiä hellittykin upeilla keleillä! Itsekin jos osaisin hiihtää, viettäisin takuulla aikaa laduilla. Vieläkään en vain ole tullut sinuiksi suksien kanssa. :p Täällä ei ihan vielä sulia teitä ole näkynyt, mutta pikkuhiljaa :)

   Poista
 2. Jee, ihanaa että juoksu kulkee! ♡ Ja ihan hurjia sun lenkit, tuo pitkis ja vk-lenkki! Kova mimmi! :) Kevät on kyllä juoksijan parasta aikaa Suomessa!! Täälläkin on alkanut juoksu vähitellen kulkea, vaikka kevyissä kilsoissa ja vauhdeissa vielä mennäänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti Karkki! Pitkikset sujuu kyllä mallikkaasti, mutta vk:t ei ehkä ihan niin parhaalla tavalla ;) Mutta kiitos tsempistä kuitenkin ihanainen!!:) Kevät on kyllä tosiaan juoksijalle ihanaa aikaa, kun alkaa aurinko paistaa ja tulee ihanaa kevään tuoksua.. mutta mun mielestä juoksijan parasta aikaa on kuitenkin syksy. Siinä on jotakin erityisen ihanaa!!:) Mutta toki tämä kevätkin on ihanaa, etenkin kun alkaa kunnon juoksuhypetys aina näin kevään ja juoksutapahtumienkin lähestyessä.

   Mutta joo jeeee! Mahtavaa Karkki kuinka sä oot palannut takaisin juoksukehiin. Huippua seurata sun edistymistäsi!:)

   Poista
 3. Jee, mitä vauhtia kympillä! Kyllä mahtaa kesällä kulkea kovaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeah, kiitti. Toivottavasti löytyy vauhdin hurmaa tosiaan tässä lumessa tarpomisen jälkeen ;)

   Poista
 4. Kelit oli kyllä hyvät tällä viikolla, aurinkoakin näkyi monena päivänä :) Ja tietkin näyttäisivät olevan pian melko hyvässä juoksukunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aurinkoiset ilmat viimeinkin helli meitäkin - ihanaa!! Mutta joo, pikkuhiljaa alkaa tietkin sulaa, jolloin ei tarttis enää liukastella. Oi kevät! Toivottavasti sielläkin päästään pian juoksun makuun flunssasta toipumisen jälkeen!:)

   Poista
 5. Mahtavan talvisia kuvia olet saanut pyydystettyä. Puijon torni saa aikaan aina ylimääräisen huokauksen. ( ----- ) Se toimii vieläkin maamerkkinä ja lopettaa takapenkkiläisten "Milloin jo ollaan perillä" -tyyliset kyselyt matkalla mummolaan. Puijon tornin jälkeen metsästetäänkin sitten jo kultaista peuraa.. =) Maisemien ihailusta itse asiaan ja onnittelut hurjaakin hurjempivauhtisista kympin lenkeistä. Sinulla on alkanut vauhdit löytymään, mahtavaa - onnea ja nauti! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puijon torni on kyllä meidän seudun ylpeyden aihe, kaunis maamerkki!:) Hetkisen jouduin miettimään, että mistä se kultainen peura löytyykään, enkä nyt ihan tarkasti sitä muistakaan :D
   Mutta kiitos juoksutsempeistä! Kesällä tuo on perusvauhtia, joten en oikein vielä osaa siitä erityisemmin nauttia, kun on kulkenut joskus helpomminkin. Mutta hyvä muistutus kuitenkin, että tästä pitää nauttia!!:D

   Poista

Lähetä kommentti