Retkellä Repovedellä

Olen nauttinut lomallani luonnon kauneudesta, ja odotan jo kovin parhaan retkeilykauden aloittamista. Vaikka toki talviretkeilyssä on oma hienoutensa, tulee kuitenkin luonnon kauneus esiin vasta kunnolla lumen sulettua ja toki mahdollistaa helpomman kulkemisen metsän siimeksessä. Voi miten monia lukuisia haaveita minulla onkaan tämän vuoden suomiretkeilylle, ja olen kovin uteliaalla mielellä, mitä kaikkea kaunista tämän vuoden aikana saakaan kokea. Juoksutapahtumakalenterin sijaan olen tänä vuonna kolunnut läpi luontoon.fi-sivustoa, josta löytää lukuisia retkikohteita ympäri Suomea. Ja oi että, mitä kaikkea haaveita sitä onkaan jo syntynyt..

Tällä viikolla kävin retkeilemässä Repoveden kansallispuistossa, joka sijaitsee Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajalla. Repovesi on kyllä lapsuudesta jo tuttu, mutta vasta viime vuonna palasin näihin tuttuihin maisemiin uudemman kerran, kun sovittiin polkujuoksutreffit Hannan ja Tiinan kanssa. Jo silloin päätin, että se kerta ei jää viimeiseksi, vaan tulen palaamaan näihin maisemiin vielä uudemman kerran. Ja onneksi palasinkin, koska kevätpäivä pisti parastaan ja sain hämmästellä luonnon kauneutta lähes yksikseni kauniissa metsän siimeksessä. Tällä kertaa vein auton Lapinsalmen pysäköintialueelle, joka on lähimpänä Lapinsalmen riippusiltaa. Tarkoituksenani oli käydä polkujuoksemassa, mutta polut osottautuivat kuitenkin niin jäisiksi, että päätin vaihtaa patikointivaihteen kuitenkin päälle. Ei huono ratkaisu sekään. Aurinko paistoi, linnut lauloi ja jää paukkui kyllä pelottavan voimakkaasti. Tällä alueella on lukuisia virtauksia ja joissakin kohdin jo oli paikoin sulaa, että tarkkana saisi olla jäälle menemisen kanssa.Kävelin Kuutinniemen kanavalle, jossa istahdin kalliolle nautiskelemaan eväsleipää. Toki alueelta löytyisi hyvä kotakin, mutta halusin istuskella kalliolla ja nauttia auringon lämmöstä. On se vaan niin vinha fiilis, kun auringon säteet tuntuu jo niin lämpimältä. Parin tunnin patikoinnin päätteeksi istahdin vielä Lapinsalmen riippusiltaa ihailemaan ja katselemaan tätä maisemaa, sula järvi, sininen taivas ja auringonlämpö. Aika mahtava kevätpäivä. Tämä maisema sai polkujuoksijan heräämään ja haaveilemaan sulista poluista. Muistelin lämmöllä meidän viime keväistä polkujuoksuretkeämme näissä maisemissa. Juoksimme noin 24 kilometrin mittaisen Kaakkurin kierroksen. Kaakkurin kierros kiertää kaikki upeat luontokohteet lävitse ja matkan varrelta löytyy useita leiriytymispaikkoja. Soveltuu siis varsin myös parin- kolmen päivän patikointiinkin.
Sen verran haaveita minulle on syntynyt, että haluan juosta tänä vuonna Mäntyharjulta luontoreittiä pitkin Repovedelle, pituus on noin 35 kilometriä. Tarvitsen vain vähän huoltojoukkoja sitten Repoveden päähän ja ehkä matkan varrellekin.. Uskon, että sekin järjestynee. Odotan jo malttamattomana sopivaa ajankohtaa, jotta jo viime kesänä syttynyt haave saisi toteutua.

Meidän viime keväisestä polkujuoksuretkestämme Repovedellä pääset lukemaan täältä - Luonnossa sielu lepää - lähimetsää ja Repoveden kansallispuistoa. 
Näillä luontofiilistelyillä toivotan teille oikein ihanaa pääsiäisen aikaa! Menkää metsään, kolutkaa lähipolkuja, hämmästelkää luonnon kauneutta ja olkaa uteliaita - aivan kulman takaa voi löytyä huikeita maisemia. 

Rentouttavaa pääsiäisen aikaa!


Kommentit

 1. Aivan ihania ja tarttuvia luontofiilistelyitä! Levität kyllä aivan konkreettisesti sitä luonnonlumoa ja - rakkautta ympärillesi :) Tästä aivan innostuin ja laitoin Repoveden ja erityisesti tuon Kaakkurin kierroksen korvan taakse tulevaa varten! Jännää jäädä seurailemaan minkälaisia luontoseikkailuita sinulla onkaan tulevana kesänä luvassa. Niistä kun saa itsekin sitten ideoita ja inspiraatiota! Mulle meinaa tulla vähän runsaudenpula ja valinna vaikeus (todella positiiviset ovat ongelmat!), kun toisinaan yritän etsiä luontopolkuja retkikohteiksi. Geokätköilystä on kyllä ollut oiva apu, sillä yleensä kaikki kauniit (ja myös ei-niin-kauniit :D) paikat on kätkötetty! Viime syksynä löytyi niissä merkeissä aivan lumoava reitti Sipoonkorvessa <3 (http://parempiapolkuja.blogspot.fi/2015/10/menin-metsaan.html)

  Ihana pääsiäistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että näistä teksteistä välittyy rakkaus luontoon:) Ja kiva kuulla, että saa myös inspiraatiota. Suosittelen ehdottomasti Repoveden kansallispuistoa ensi kesän retkeilykohteeksi. Sieltä löytyy myös taatusti geokätköjä. Tuo geokätköily on kyllä mielenkiintoisen kuuloinen harrastus. Geokätköjä etsiessä löytää varmasti paljon upeita luontokohteita, ja erityisesi sellaisia, mitkä olisi muutoin jäänyt huomaamatta.

   Ja haha, sama homma tuon positiivisen ongelman kanssa. Upeita retkikohteita on niin paljon, että on varaa mistä valita. Kaikkea ei voi saavuttaa kerralla, mutta onneksi voi aina silloin tällöin toteuttaa omia haaveitaan. Sain nyt lomani aikana käytyä kolmessa luontokohteessa, josta olen haaveillut. Kiitollinen olo!

   Muistan tuon sinun blogitekstisi, ja sen fiiliksen mikä tuli kun luin sen. Metsässä on hyvä olla. <3

   Levollista pääsiäispyhien jatkoa!

   Poista
 2. Upeita maisemia! Täällä Lounais-Suomessa on harmaata harmaan päällä, eikä pilvikerroksen takaa näy vilaustakaan auringosta.

  Tuo 35 kilometrin juoksuhaave kuulostaa just hyvälle! Jostain vastaavasta retkeilyjuoksusta itsekin haaveilen, pitäisi alkaa kartoittaa lähiympäristöä sellaisen etsinnässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, toivottavasti aurinko pääsee pilkahtelemaan sielläkin suunnalla lähipäivinä tuomassa vähän lisäenergiaa! Täälläkin nyt paikoin ollut jälleen harmaata, mutta tänään onnneksi taas paistoi aurinko:)

   Joo retkeilyjuoksut / juoksuvaellukset on tosiaan haaveissa tälle vuodelle. Itse hyödynnän tosiaan luontoon.fi-nettisivustoa uusien retkien suunnittelussa ja toki muutamia blogejakin. Mielenkiinnolla jään myös seuraamaan, millaisia ideoita keksitkään.

   Iloista kevään jatkoa ja toivon aurinkoisia päiviä myös sinne päin Suomea!

   Poista
 3. Voi miten näyttää ja kuulostaa ihanalta. Pitäisikin kartoittaa paremmin oman lähiseudun luontokohteita ja lähteä retkelle. Liian usein tulee vain puolivillaisesti suunniteltua mutta mitään ei saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, että haaveita riittää mutta monet jää vaille toteutusta. Nyt vain sitten sopivan hetken tullen kannattaa mahdollisuus hyödyntää ja mennä koluamaan lähimetsiä. Ainahan se ei kovin kummoista tarvitse, vaan pelkästään lähimetsien luontopolut tarjoavat jo paljon hienoja mahdollisuuksia!:)

   Poista

Lähetä kommentti