Ei ollut kaltevaa tornia Pisalla

Aurinko paistaa täydeltä terältä ja kymmenen lämpöastetta alkaa todellakin tuntua jo kesältä. Haluan kuitenkin vielä hetkeksi palata talviseen tunnelmaan, ja ihanaan metsäretkeilyyn ystävieni kanssa. Ei tarvinnut mennä Italiaan asti aistiakseen Pisan tunnelmaa, vaan samanniminen mesta kuuluu niinikään kuntaliitoksen myötä Kuopiolle, (kuten Tahkokin): Pisan luonnonsuojelualue sijaitsee lähellä Nilsiää, ja on oiva kohde päiväretkeilylle. Me lähdimme ihastelemaan luonnon kauneutta harmaana kevättalven päivänä. Se metsän hiljaisuus, isot puut ja lumen narske kenkien alla loivat ihanaa tunnelmaa.. Olimme nakanneet selkäämme ison pinon puita nuotion tekoa varten, jotta voisimme grillailla avotulella makkaraa, ja nautiskella metsäretkellä eväshetkestä.

Pisan huipulle kohoava rinne oli varsin jyrkkä, ja siksipä siinä oli hyvä olla kaide, johon turvautua. Tosin talvella kaide kulki siellä jossakin polven korkeudella, ja siinäpä niin ylös-kuin alaspäinkin tultaessamme kikattelimme sille näylle, kun pitelimme kiinni kaiteesta joka oli siinä polvitaipeen korkeudella. ;) Maisemat Pisan huipulta oli kuitenkin valloittavat, ja näkyi kauas Kuopion ylle.Pisan huipulta emme kuitenkaan löytäneet etsimäämme kotaa, jota ei kyllä ehkä pitänytkään olla. Nuotiopaikka siellä ylhäällä varmasti olisi ollut, mutta hivenen pakkastuulen puhistessa päädyimme lähtemään nuotiopuiden kanssa takaisin lähtöpisteeseen ja siellä lähellä olleeseen kotaan paistelemaan makkaraa. Ja eikä ollut huono vaihtoehto lainkaan. Kota oli viimeisen päälle rakennettu ja löytyi kaikki tarvittavat makkaratikuista ja pepun alustoista lähtien. Siinäpä me muutaman tunnin metsätallustelun jälkeen ihastelimme nuotiotulen räiskettä ja nautimme retkieväitä, jotka maistuu aina niin hyvälle.. vaikka kyseessä olisikin vain nahistunut sämpylä repun pohjalla. ;) Eväshetken päätyttyä pakkautui autoon savuntuoksuinen tyttötrio, ja kovasti jo haaveilimme seuraavastakin lähiretkeilystä. Toisella ystävistämme on pikkuinen taapero, jonka otamme kyllä seuraavan kerran mukaan ja valikoimme retkikohteen perheystävälliseksi. Sellaisiakin löytyy vaikka kuinka paljon aivan Kuopion lähituntumastakin. Pitäisikin laittaa ystäville viestiä, että milloinkas mentäisiin korkkaamaan kunnon kevätretkeily.. enää ei tarvitse toppavaatteita taikka lumisuojia. Kevät on tullut hurjaa vauhtia, ja lumet sulanut silmissä. Se ei minua haittaa vaan odotan jo, että nämäkin polut sulavat, jotta pääsen testaamaan Pisan kierroksenkin, jota jäin nyt jo tällä reissullakin haaveilemaan.. Pian päästään poluille pinkomaan, ja sitä odotan jo kovasti!!:)

Joko on siellä  polkujuoksukausi korkattu, taikka kevätretkeilykausi aloitettu?:)

Kommentit

 1. Kylläpä Pisalla näyttää kauniilta talvella. Ja maisematkin erottuvat kauemmas paremmin kuin kesäaikaan. Itse en ole Pisalla käynyt kuin kerran kesäaikaan jo vuosia sitten. Silloin paikka oli vähän rempallaan, mutta viime vuosina alueen kehittämiseen on panostettu paljon :) Nythän siellä taitaa olla se uusi tornikin ja tulistelupaikkojakin on parannettu, niin kuin kuvassa näkyvä kota osoittaa. Pitäisiköhän ottaa ensi kesän suunnitelmaksi tuo uusi reissu Pisalle. Lähiretkeily kunniaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin kannattaa suunnata Pisalle kesällä tutustumaan lähialueiden retkikohteisiin! Varmasti on viime kerrasta huomattavasti parantunut, ja uusi tornikin oli tosiaan. :)

   Poista
 2. Pisa näyttää paremmalta kuin se toscanalainen kaimansa ;) No onhan silläkin puolensa mutta silti tuo maisema houkuttelee krääsäkauppiaiden markkinahumua ja turistimassoja enemmän. Valloittavan näköistä, todellista mielenmaisemaa.

  Polkujuoksukausi on vielä avaamatta mutta suunnitelmia on jo kovasti! Juuri äsken suunniteltiin ystävän kanssa polkupitkistä toukokuun alkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mahtava kuulla, että meidän pitäjien Pisa vie voiton, onhan se kaunista luonnonsuojelualuetta..

   Minä korkkasin eilen polkujuoksukauden, ja voi että minkä kipinän se saikaan aikaan. Nyt on vaikka mitä suunnitelmia. Teidänkin polkupitkis kuulostaa just hyvältä! Metsässä onkin mukava samoilla useammankin tunnin, ja aika vain hurahtaa huomaamatta!

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen paikka tämä teidän Pisa! Italian Pisa ei ollut mistään kotoisin, hih.. :D Kuinka pitkä on Pisan kierros? Mä niin tykkään ja innostun lähiretkeilypaikoista. :) Selvittelen koko ajan niitä lisää!

  Täällä on korkattu niin polkujuoksukausikin (ekaa kertaa ilman nastoja on päässyt jo menemään!!) ja retkeilykausi pääsiäisen jälkeen lomalla. Onhan se nyt hienoa kulkea perus neulaspolkua, ilman toppatakkia ja tuntea auringon lämpö kasvoilla. I-ha-naa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä tietää, ettei Italian Pisalle kannata välttämättä suunnata laisinkaan, jos kerta tämä meidän Pisa on kauniimpi:) Pisan kierros taitaa olla noin kahdeksan kilsaa, ja siihen voi lisätä sitten Pisan huipulla käynnin jolloin tulee matkaa lisää varmaan viitisen (?) kilsaa. Eli mukava polkulenkki. Odotan jo, että pääsen juoksemaan sinne!!:)

   Ja ai vitsit, miten hienoa olikaan kulkea neulaspoluilla, ilman takkia ja aurinkoisessa säässä ja ihan parhaassa seurassa, kuten eilen! Kiitos vielä!!!! <3

   Poista

Lähetä kommentti