Paluu poluille

Tällä viikolla pyörähdin Etelä-Suomessa aistimassa kevättunnelmaa, ja houkuttelin muutamaa ystävääni seurakseni Espoon poluille. Onneksi ihanat hullut ultramaratoonariystäväni tarttuivat syöttiin ja veivät minut tutustumaan Bodom Trail- reittiin. Bodom Trail on varmaankin yksi polkujuoksukauden starttaajista, joka juostaan kovin kauniilla Pirttimäen ulkoilualueella helatorstaina. Nyt minäkin pääsin näkemään minkämoisessa maastossa täällä etelässä kirmaillaan. Ja voi miten IHANAA, kun on jo lumet sulaneet ja tuona keskiviikkona aurinkokin paistoi täydeltä terältä ja oli miltei kymmenen astetta lämmintä. Meitä suorastaan hellittiin!

Lähdettiin matkaan Pirttimäen ulkoilumajalta. Hanna oli piirtänyt reitin maastokarttaansa ja suunnisti reitin sen avulla. Juoksenneltiin lumettomilla poluilla kauniissa metsässä, auringon pilkahdellessa puiden raosta. Oli aika siisti fiilis! Toki oman haasteensa toi uudet hakkuualueet, jotka pisti hämmästelemään reitin suuntaa, kun maisema oli sen verran muuttuvat. Välillä jouduttiin siis pysähtymään tutkailemaan tarkemminkin karttaa. Minä en tunne aluetta, enkä osaa  (vielä) lukea karttaa, joten vain kiltisti kipitin perässä ja nautiskelin lumettomasta metsästä.. Toisinaan Hanna mainitsi, että "tää on sitten oikeesti reitillä".. etenkin niissä kohdissa kun meni oikeasti suojuoksuksi. ;)
Bodom Trailillahan on kuulema sellainen erikoisuus, että se juostaan kahdessa pätkässä. Ensin 12 kilometriä, ja voit halutessasi jatkaa lopulle 9 kilometrille. Näin ensituntumalla 12 kilometrin matka sopii kaikille tutustujillekin, mutta loppuosassa päästään jo kunnolla polkujuoksun makuun, mäkiin, suohon ja mielenkiintoisiin kohtiin, joissa puolestaan minä kysyin "ai meneeks tää oikeesti tästä". Pieniä haastekohtia siellä on etenemisessä, mutta sitähän se polkujuoksu on. Mitä voi vaan tulla eteen. Liian helpoksi ei ole reittiä tehty, ja juuri hyvä niin. Jälkimmäinen reitti on myös todella kaunis, ja tarjoaa upeita maisemia. Ja jos ei hirveällä hopulla ole liikkeellä, kannattaa jäädä välillä edes hetkeksi ihastelemaan maisemia.. ja joskus myöhemmin tulla oikeasti ajan kanssa eväiden kanssa uudestaan. ;) 


Oli kyllä kertakaikkisen upea polkujuoksukauden startti ihanassa kevätillassa ja mahtavassa seurassa! Tätä ehdottomasti lisää, kunhan polut sulaa täältä "pohjolastakin". ;)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille ja mukavaa alkavaa viikkoa! :) 

Onkos teille Espoon polut tuttuja? Onko joku osallistunut tai nyt osallistumassa Bodom Trailille?

Kommentit

 1. Hienoa maisemat :) Testailin tänään polkuja ja hieman jäässä olivat vielä, joten aika varovasti sai välillä edetä. Piakkoin kuitenkin varmasti sulavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kauniit maisemat!:) Juu vielä tovi täytyy odotella, että päästään täällä kunnolla polkujuoksun makuun, mutta josko tämä vesisade veisi jäät mennessään. :)

   Poista
 2. Mullekin jäi niiiin hyvä mieli tästä meidän lenkistä, kertakaikkiaan <3! Ihanaa oli juosta kanssasi ja olis mukavaa käydä useamminkin, mutta kesällä sit ainakin Kuopiossa ;) Saat näyttää teidän kivoja polkujuoksupaikkoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij! Huippua oli, ja iso kiitos vielä reittiopastuksesta! Tervetuloa Kuopioon polkujuoksemaan!:)

   Poista
 3. Ei kahta ilman kolmatta :) Olen osallistunut ja aion osallistua myös tänä keväänä. Hyvin järjestetty hyväntuulen polkujuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kertonee että tapahtuma on tosiaan hyväntuulinen kun tapahtuma houkuttelee kevät toisensa jälkeen! Tsempit poluille!:)

   Poista

Lähetä kommentti