Oodi elämälle!

Viikonloppu oli ikimuistoinen. Ihanaa rakkauden juhlaa. Erityisen paljon tunnetta. Palaan kuitenkin hetkeksi taaksepäin. Teistä lukijoista lie moni on kulkenut matkassani jo pitkän ajan, senkin ajan kun hyvin lähellä tapahtui traumaattinen,  äkillinen kriisi, joka vei minut rinnallekulkijaksi ystävälleni ja kummitytölleni. Lähelle keskelle elämän suurinta katastrofia, suurinta surua. Niistä hetkistä on jo vuosia, mutta jotkut asiat edelleen muistaa kuin eilisen päivän. Nämä vuodet ei ole olleet helppoja, ei todellakaan, mutta niihin on kuitenkin kiteytynyt Jumalan siunaus, näin uskon. Luottamus Jumalaan on auttanut heräämään uuteen päivään toiveikkaana. Ja nyt kuitenkin on ollut käsittämätön ilo ja onni ollut myös todistamassa uuden alkua, ikäänkuin uuden sivun kääntymistä, monessakin asiassa.

Ihana Tiina-ystäväni kirjoittikin minulle viestin, joka kiteytti hyvin ajatuksiani.. "Välillä elämä antaa kestettäväksi enemmän kuin tuntuu, että voi kantaa, mutta niin upeaa ja koskettavaa nähdä, miten hyvät asiat sieltä nousevat esiin ja myös me ihmisetkin entistä vahvempina."

Tämä tie on opettanut minua myös paljon kriisin keskellä elämisestä, tukemisesta, omista voimavaroistani ja vastuustani. Ja lopulta ymmärtänyt sen, että vahva ei ole se, joka kestää kaiken, vaan se joka tunnistaa omat voimavaransa ja asettaa omat rajansa. Ja miten helpottavaa, kun on myöntänyt itselleen olevan niin pieni, keskeneräinen ja heikko - ja juuri siinä hetkessä saanut tunteakin olevansa vahva. Näissä hetkissä olen oppinut elämästä ja itsestäni enemmän kuin koskaan. Kovasti on koulittu, mutta hellävaraisesti hoidettu. Rakkaudelle rakastettu. Ja tänään voi onneksi sanoa, että juuri nyt on helpompi hengittää. Haluan myös rohkaista sinua, joka olet elämän kriisin keskellä. Aika todellakin helpottaa. Meille on annettu voima yhteen päivään, päivä kerrallaan, hetki kerrallaan. Enempää ei vaadita, eikä edes tarvitse. Ole levollisin mielin. Muistetaan myös, että niin meillä jokaisella on oma elämän tarina taustalla, emmekä koskaan tiedä millaisen kriisin keskellä kukakin meistä elää, joten kohdellaan toisiamme ystävällisesti ja kunnioittavasti.

Rehellisyys ja välittömyys 
tekevät sinusta haavoittuvan.
Ole rehellinen ja välitön
siitä huolimatta.
Anna kivun koskettaa.
Lähellesi jäävät ne
joilla on herkkyys nähdä
heikkoudessa vahvuus.
Sinä riität.


Jotta pääsisi perille
on eksyttävä tieltä
Joka pääsee perille
oppii
että hetken kuluttua
on taas jatkettava matkaa
Joka ei koskaan putoa raiteilta
ja mene rikki
jatkaa aina samaa rataa
ja on turvassa
suurelta murheelta
suurelta onnelta
 - Tommy Tabermann

Jotkut tulevat suorinta tietä, saapuvat tyhjin taskuin
Jotka ovat kolunneet kaikki polut, tulevat säihkyvin silmin
polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä et löydä perille.
- Tommy Tabermann

Mutta miten onnellisiin asioihin tämän postauksen saakaan päättää ja näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Jumala johdattaa ja elämä todellakin kantaa..







Tänä vuonna ei tosiaan ennätetty nyt Karhunkierrokselle polkuja tallaamaan, kun oli vähän muita bisneksiä.. ;) Viime vuonna oli muuten hitusen erilainen sää, mitä tänä vuonna.. Kurkatkaapa esim. Hannan blogia, joista lähipäivinä saatte lukea ultramaratoonarin tunnelmia.. puolestaan minun juoksutarinaani viime vuoden "pikamatkalta" voitte lukea täältä.


Tähän loppuun todettakoon.
What doesn't kill you, makes you stronger.

Tänään saadaan jatkaa yhteistä matkaamme, uuden sivun alkua myös ystävyydessä, molemmat nyt aviovaimoina.
Ja se, jos mikä on sairaaan siistiä. 

Oodi elämälle! Todellakin!

Kommentit

  1. <3 <3 <3 Kauniisti kirjoitettu! Ihana oodi elämälle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos kaikesta tuestasi Karoliina näiden vuosien aikana. Kommenttisi ja kannustavat sanasi ovat olleet todella tärkeitä. <3

      Poista
  2. Niin kauniisti kirjoitettu! Ja ihana päätös dramaattiselle tapahtumalle, mistä olen blogistasi lukenut, sekä myös todistuksessa kuullut. ♡

    Elämä avaa aina uusia, entistäkin puhtaampia sivuja, kunhan aika on kypsä ja luotamme Jumalan johdatuksen. Ihania kesäpäiviä sinulle Satu ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, ja juuri näin. Kaikelle on aikansa. Askel askeleelta kuljemme eteenpäin. Samoin sinulle oikein ihania kesäpäiviä!! <3

      Poista
  3. Jestas miten kaunis kirjoitus. <3 Lämpöistä ja rakkaudentäyteistä kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini - samoin toivon sinulle oikein ihanaa kesää!!:)

      Poista
  4. Yhdyn ylläolevien kommentteihin, että olipa kauniisti kirjoitettu <3 Ihanaa ja rakkauden täyteistä tunnelmaa tämä postaus täynnä. Kaikkea hyvää osaisille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, ja kiitos myös sinulle minun rinnallakulkemisesta. <3

      Poista
  5. Voi liikutus, kyllä herkistää.. Ootte rakkaita!

    VastaaPoista
  6. Kylmät väreet meni tätä tekstiä lukiessa... kaikki sanasi, runot ja vielä onnentäyteiset kuvat siihen päälle ❤ Uskon, että myös näistä sanoistasi voi toinen löytää lohtua oman kriisin keskelle. Elämä kantaa ❤ Ihanaa viikonloppua sinne Satuseni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina. Kiitos kaikesta. Samoin sinne oikein ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  7. Kaunis, pohtiva ja syvällinen kirjoitus, siitä miten elämä osaa yllättää ja haastaa. Onneksi elämä kantaa ja yhdessä me olemme enemmän. Ihan pakko lainata täältä nuo runot Tabermanin runot itselleni, niissä on ajatusta. Kiitos tunteita herättävästä postauksesta. =) Aurinkoisia päiviä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tabermann osasi sanoittaa monet tunteet ja ajatukset. Hänen runot monesti sykähdyttää. Samoin aurinkoisia päiviä sinnekin.

      Poista
  8. Satu ihana teksti!! Silloin varmasti luin tän, mutta nyt löysin uudestaan täältä <3 Niin parhaat nuo meidän kuvat, missä ollaan eka polkujuoksutapahtumassa ja sitten meidän häistä :D Pusuju!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, Näihin vanhoihinkin teksteihin on ihana palata. Huomaa tallentaneensa upeita ajatuksia näihin teksteihin. Halit! :)

      Poista

Lähetä kommentti