Kesäyö - keskikesän taikaa

Vuosi sitten katsellessani auringonlaskua Havaijilla, muistan miettineeni miten ainutlaatuinen kesäyö Suomessa onkaan. Jouduimme maailman toisella puolen lähes juoksemaan meren rantaan, jotta ennättäisimme nähdä kuinka aurinko laskee ja värjää taivaan. Vaikka tottakai juhannus Havaijilla oli ikimuistoinen, muistan siellä kaivanneeni tietyllä tavalla sitä Suomen kesän valoisuutta, yötöntä yötä. Eikä oikeastaan ihme, koska onhan tässä jotakin erityistä. Todellista keskikesän taikaa.

Keskiviikko-aamuyö klo 2, valoisa yö ja täysikuu
Perjantai-aamuyö klo 3, Lossimatka sumuisessa kesäyössä

Juhannusyö klo 23.30

Tänä juhannuksena savon maalla suosi myös juhannussää, joka toi todellisen kesän tunnun. Sisko tuli perheineen kylään ja vietimme rentouttavan juhannuksen. Istuimme aurinkotuoleissa ja nautimme kuumista auringonsäteistä. Ihmettelimme siskon tytön kanssa muurahaisten armeijaa ja etsimme tien pientareilta metsämansikoita. Söimme herkullisia grilliruokia ja kesän herkkujälkkäreitä. Istuimme terassilla katsellen, kuinka aurinkoinen sää muuttui hetkessä kaatosateeksi. Nautimme kiireettömästä olosta ja iloitsimme keskikesän juhlasta. 

Kävimme juhannusaattona katsomassa myös kokkoa, jonka jälkeen halusin vielä uimaan. Lähdimme siskoni kanssa järven rantaan, puin märkäpuvun päälle ja lähdin uimaan auringonlaskuun. Tyyni kesäyö, punertava taivas ja se hiljaisuus. Kilometrin verran kauhoin keskiyöllä ja nautin jokaisesta hetkestä. Sisko sillä välin odotteli rannalla ja ihasteli keskiyön kauneutta, lopulta uskaltautui itsekin pulahtamaan järveen. Ihastelimme ja ihmettelimme.
 
 
 Ja ulkona kesäyö
satoi kasvoille kyyneleitä. 
Onnen kyyneleitä. 

Hyvää kesän jatkoa kaikille, nautitaan näistä hetkistä.
Suomen kesän ainutlaatuisuudesta.
Yöttömistä öistä.
 

Kommentit

 1. Aivan ihanat teksti, kuvat ja tunnelma tässä ❤ Ihan vatsanpohjassa asti tuntui, niin ihana on Suomen kesä ja sen yöttömät yöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä. Sanattomaksi vetää tämä luonnon kauneus ja kesäyön taika <3

   Poista
 2. Ihan mieletön ilta käydä uimassa, huh. <3 Mä nautin kans pitkistä ja valoisista illoista, mutta myös tavallaan kärsin kun on liian valoisaa. On vaikea päästä nukkumaan riittävän ajoissa, varsinkin jos täytyy herätä töihin seuraavana päivänä. Ristiriitaista. :/ Mutta onhan Suomen kesät ihan ainutlaatuisia kaikkineensa.

  Mahtava juhannusfiilis välittyy tästä postauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöuinti oli kyllä täydellinen elämys! <3 Kesäyön valoisuus nukkumisen kannalta on kyllä ehkä ainut miinuspuoli. Kesäyöt valvottavat pitkälle yöhön ja muutoinkin valoisassa on vaikeaa saada unta. Onneksi pimennysverhot ja silmälaput tuovat pimeän tunnelman huoneeseen, joka auttaa ainakin minua nukkumaan sikeästi.

   Juhannusfiilis oli niin ihana, että juuri naputtelin vielä uuden postauksenkin:)

   Poista
 3. Ihanaa fiilistelyä ja täydellisen kuuloinen juhannus. Ei ole Suomen kesän voittanutta. :) Minulla on samaa ongelmaa kuin Hannalla että nukkumaan ei malttaisi mennä valoisalla ja aamulla herään ennen kukkoa. Mutta on se sen arvoista, ja tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesien kauneus. Aivan ihanaa! Ehkäpä tämä aurinkoenergia antaa kuitenkin sen verran virtaa päiviin, että kesän voi huitaista vähän vähemmillä yöunilla :)

   Poista
 4. Ihanaa fiilistelyä ja mahtavia kuvia!! <3 Näyttää sielläkin olleen aivan huippu ihana juhannus!! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli - ja siksi halusin vielä fiilistellä toisenkin postauksen verran. :)

   Poista

Lähetä kommentti