Puolimaraton buukattu - Tampere Countryside Marathon

Kevät ja alkukesä on mennyt toisten juoksuhypetystä seuraillessa, ja kieltämättä endorfiinipöllyisiä juoksuhuuruja lukiessa alkoi kiinnostus juoksutapahtumiin nostaa jälleen päätään. Itsellänihän tälle vuodelle on suunnitteilla vain uusi innostus - swimrun, joka aikalailla on kuukauden päästä. Jotakin perinteisempää kuitenkin olin myös rinnalle kaivannut ja  selailin kesän juoksutapahtumia. Huomioni kiinnittyi uuteen juoksutapahtumaan, joka juostaisiin maalaismaisemissa Tampereella. Tutustuin tapahtumasivuihin, ja mietin että tässäpä olisi maaseudun rauhasta nauttivalle juoksijalikalle oikein mainio juoksutapahtuma. Pikitietä ei ole kuin pikkaisen, ja pääosin juostaan hiekkateillä maalaismaisemissa, luonnon rauhasta nautiskellen.


Eikä aikaakaan, kun sain kutsun tapahtumaan: tervetuloa juoksemaan maalle. Voitte arvata, ettei meikäläisen tarvinnut kahta kertaa miettiä vastaustani, vaan olin jo heti niin messissä! Alkuinnostuksissani olin jo heti valmis maratonille, kunnes tovin maltoin miettiä heinä-elokuun kokonaiskuormitusta, ja päädyin puolimaratoniin. Josko nyt jotain tästä pohjekivusta toipuessa olisi oppinut, ei makeaa mahan täydeltä. Maraton ehkä odottelee sitten syksymmällä, mutta nyt on varmaa, että heinäkuun 30. päivä juoksennellaan Tampereella, uudessa juoksutapahtumassa, Tampere Countryside Marathonilla. Tapahtuma on ensi kertaa järjestettävä juoksutapahtuma, joka tarjoaa perinteisen asfalttimaratonin rinnalle toisenlaista vaihtoehtoa. Kaunista reittiä maalaismaisemissa, tarjoten myös nousuja ja laskuja, joten monipuolista matkantekoa on taatusti luvassa. Kuvat tapahtumasivuilla vakuuttavat, että tapahtumassa pääsee juoksemaan kauniissa maisemissa, maalaismiljöössä, järven rannalla ja luonnon rauhassa. Tapahtumasta löytyy reittivalintaa moneen makuun: perinteistä maratonia, puolimaratonia ja 12 kilometrin myllyn lenkkikin. 

Juurikin maalaismaisemissa viimeiset kuukaudet tahkonneena tuntuu tämä Tampere Countryside marathon - tapahtuma juuri minulle oikealta valinnalta kesän juoksutapahtumaksi, ja iloitsen blogiyhteistyön kautta saamastani osallistumisoikeudestani. Nyt pieni kisajännitys nostaa päätään, ja jopa ensi kertaa harkitsen josko kaivaisin jonkin puolimaratonille valmistavan harjoitusohjelman kaappien kätköistä, ja koettaisin saada vauhtia entisestään koneeseen. Viimeiset vuodet olen osallistunut puolimaratoniin vain Kuopiossa, joten varsin mielenkiintoista päästä myös toisenlaisiin maisemiin. Tampere muutoinkin kiehtoo kesäkaupunkina, joten tässähän saa yhdistettyä pikkaisen kesälomamatkan juoksutapahtuman yhteyteen. (Ps. Olisinkin kiinnostunut kaikista ihanista paikoista, missä kannattaa Tampereella käydä ja oisko jotain "must see"-juttuja?:))

Mutta sen pidemmittä puheitta, taidan vain todeta.

Juoskaa maalla - 
niin minä olen tähän mennessä tehnyt ja tulen myös tekemään. 


Kuvat ovat viime viikon lenkkimaisemistani - jotakin tämänkaltaista luvassa varmasti myös Tampereella
Käykää myös ihmeessä tutustumassa tapahtumasivustoon juoksemaalla.fi - josta löytyy ensinnäkin huikeita kuvia, selkeää infoa tapahtumasta ja tietysti myös ilmoittautumislomake, josta voit itsekin buukata itsellesi mukavan, uuden ja erilaisen juoksutapahtuman maalaismiljöössä! Olisipa mukava nähdä teitä siellä ja eiköhän pistetä sitten pystyyn jonkinsortin miitti ennen starttia ja jaetaan hyvää kisapöhinää ennen matkalle lähtöä! 

Hyvää juhannusta kaikille ja nähdään Tampereella heinäkuussa, eiks niin? ;) 

Kommentit

 1. Hei huippua että tuut myös! Sua saattaisi kiinnostaa myös seuraavana päivänä oleva Viikinsaaren ympäriuinti. Itse ajattelin mennä nauttimaan kesäpäivästä sinne ja palauttelemaan viileään veteen jalkoja. En ole koskaan käynyt Viikinsaaressa, mutta sen pitäisi olla tosi kiva paikka! Run - swim viikonloppu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kivaa nähdä, ja oi vitsit - todellakin houkuttaisi tuo ympäriuinti, mutta täytynee kuitenkin jättää välistä. Matkustan bussilla, enkä viitti raahata märkkäriä matkassa mukana. Ja toisekseen, meillä taitaa olla muuta ohjelmaa seuraavalle päivälle. Mutta nähdään me sitten juoksutohinoissa!!:)

   Poista
 2. Minäkin ajattelin lähteä sinne juoksemaan! Vielä mietin tuon Myllyn lenkin ja puolikkaan väliltä. Puolikas toimisi pitkänä lenkkinä ja Myllyn lenkki TV-kovama, vaikka minä en sitä koskaan tasavauhtiseksi saakaan. =)

  Ehkä nähdään?! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa! Siellähän on sitten iso joukko bloggaajia, joten nähdään siellä viimeistään, ellei sitten täällä Savon seudulla aikaisemmin? :)

   Poista
 3. Jee tervetuloa Tampereelle ❤ Minä jo ootan, että saadaan ajan kanssa jutella, olla ja herkutella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti sä oot paras syy tulla Tampereelle, juoksutapahtuma mukava oheistoiminta. ;) Siis todella ihana tulla, nähdä ja viettää yhteistä kesäviikonloppua!!:)

   Poista
 4. Tampere countryside marathon saa kyllä hienoa näkyvyyttä blogeissa nyt! 😊 Tulee varmasti hieno tapahtuma!! Harmi, kun jää itseltä väliin, mutta joka paikkaan ei repeä! Hyvää valmistautumista! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin tekee. Pointsit järjestäjälle, kun on halunnut kutsua meitä juoksuhypettäjiä matkaan mukaan!:) Mutta tosiaan harmi, ettet pääse meiän mukaan, mutta seuraavaan kertaan. Ja kiitos valmistautumisesta, pitääkin ehkä vilaista sun blogin tekstejä valmistautumisista puolimaralle. Josko jotakin uuttakin vinkkiä saisi. :)

   Poista
 5. Mä olen tulossa myös :) 12 km, koska jalka ei ehkä kestä pidempää matkaa. Ja jos ei kestä tuotakaan niin sitten kävelen maaliin :D Teisko on kaunista seutua, ja jos sunnuntaina Viikinsaari kutsuu niin sekin on tosi kiva paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukavaa! Nähdään siis siellä. Matkavalintasi on varmasti juuri hyvä tähän vaiheeseen, ja onneksi hiekkapohja on myös lempeämpi alusta. :) Mukavaa viikonloppua ja lempeitä juoksuja jatkoon. Pitääkin käydä blogistasi vilaisemassa, oletko päässyt jo juoksun makuun. Eikös se juhannukseen asti ollut sitä juoksutaukoa?

   Poista
 6. Hei tulossa ollaan! Puolikkaalle ilmoittauduin miehen kera. Tässä vielä arvuutellaan että tehdäänkö vain päiväreissu täältä Kokkolasta vai pitäisikö buukata majoitusta.

  VastaaPoista
 7. Tapahtuma kuullostaa mahtavalta! Jään innolla odottamaan tapahtumaraportteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeah, juoksu maalaismaisemissa kuulostaa kyllä erityisen hyvältä. Kirjoittelen kyllä sitten tapahtuman tunnelmasta jälkikäteen:)

   Poista

Lähetä kommentti