Nyt sitä kaamostaistelua

Ensimmäiset marraskuun viikot saatiin nautiskella talvisesta tunnelmasta ja ihanasta pakkassäästä. Ja koko kaamosaika tuntui kaukaiselta. Oi kuinka olenkaan siitä kiitollinen!  Viime viikolla tulikin sitten urakalla loskaa päin näköä, ja täytyikin alkaa ihan tsemppaamaan tässä kaamostaistelussa. Viime viikon kaamostelu ei nyt pelkästään säästä johtunut, vaan huonompia viikkoja nyt vain sattuu meille jokaiselle. Aikani velloessani sohvan pohjalla suklaata mussuttaen (joka on kyllä myös hyvä vaihtoehto välillä) päätin kuitenkin lähteä eri mielellä tähän viikkoon ja ryhdistäytyä kaamostaisteluun.. ja ajattelinpa jakaa vinkkini teillekin. 


1. NUKU - Älä tingi yöunista, jos suinkin mahdollista.
Eilenkin menin nukkumaan jo yhdeksältä.. Ei tarvii suotta kituutella pidempään, etenkään niinä päivinä kun edeltävänä yönä on nukkunut vain muutaman tunnin.

2. HASSUTTELE ja KIITÄ
Päivissä on hyvä pitää kiitosmieli matkassa ja hassutteleva mieli yllä. Eilenkin pidin omat villasukkajamit olkkarissa, ja voi kuinka saikaan hyvää mieltä aikaan pikkaiset tanssipyörähdykset. ;)


3. SYÖ TERVEELLISESTI
Suosin sitä, että teen pääsääntöisesti hyviä valintoja lautaselle. Silloin satunnaiset mässäilypäivät ei kokonaisuutta kaada.. :)
 

4. ULKOILE
On se sää mikä tahansa, ulkoilu virkistää. Poluillekin löytää pitoa, kun on nastakengät jalassa.


5. NAUTI kaamosajan tunnelmasta
Onhan niissä pimeissä illoissa puolensakin. Pimenevät illat, takkatulen loimu, kynttilän tuike jne. Itse ostin juuri ensi kertaa Netflix-jäsenyyden, jotta voi rauhassa katsoa elokuvia ja "nollata päätä" sillä tavoin. Eilen katsoin "Koskemattomat"-elokuvan, ja voin erittäin lämpimästi suositella jos ette ole vielä nähneet. Älyttömän hyvä!Niin ja loppuun kait hyvä todeta, että kohtahan on joulu..ja pian jo vuosi vaihtuu. Sitten alkaakin taas uuden vuoden kuviot ja kevään odotus. Kohta ollaan taas kesässä jo ennen kuin huomaammekaan ;) Ainakin musta tuntuu, että kulunut vuosi lennähti vauhdikkaasti :)

Ihanaa alkanutta viikkoa! Tsempataan toisiamme läpi kaamoksen.

Mitäpäs sinne kuuluu? Millä mielin? :)

Kommentit

 1. Itse pitäisi ensimmäisenä satsata nukkumiseen ja malttaa ottaa useammin päikkäreitä.
  Nyt kun lumet suli ja on taas pimeämpää, voi kuitenkin nauttia lenkeistä sulilla teillä. Joulukin tosiaan lähestyy, joten siitäkin voi repiä iloa pimeyden keskellä.
  Paljon hyvää on myös hämärtyvissä illoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No etenkin tuossa vauva-arjessa se nukkuminen niinä hetkinä kuin pystyy korostuu! :) Joten päikkäreitä vaan ihan hyvällä omalla tunnolla :)

   Nuo sulat tiet kyllä saa taas askeleen rullaamaan keveästi, juurikin kävin juoksulenkillä ja mietinkin että kylläpä töppönen tarttuu maahan taas vähän eri tavalla. Mutta oli kyllä mahottoman pimmeetä!!:) Ja näinpä, ihan pian on joulu.. ja saa alkaa joulutunnelmoimaan.

   Mukavaa viikon jatkoa sinne Piia! :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä ja samoja täällä koitettu noudattaa! 😊 Ihan hyvillä mielin muutenkin, ei ole tuntunut pahalta tämä marraskuu. Kivaa viikon jatkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä homma, ettei kaamostelu ole vaikuttanut mielialaan! :) Samoin sinne mukavaa viikkoa ja ENSI VIIKKOON! JEEEE :)

   Poista
 3. Marraskuu ei ol ollutkaan niin kauhea kuin etukäteen pelkäsin. Luulen, että riitävät yöunet ja ulkoilu ovat auttaneet erityisesti. Muutkin listasi keinot ovat oivia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ainakin ne kaksi ensimmäistä upeaa talvista viikkoa helpotti pahinta kaamosaikaa, mutta kyllähän tuo ilma nyt tuntuu mahottoman pimeeltä. Mutta yöunet ja ulkoilu tekee kyllä terää!:)

   Mukavaa marraskuun jatkoa! Ja ihan just on joulukuu! Huhhei:)

   Poista
 4. Mä huomaan että unen tarve on suurempi nyt, kuin muulloin. Ei meinaa yli 8h unetkaan riittää. Onneksi illallakin väsyttää, niin ei tuu turhaan kukuttua liian myöhään!! :) Tällä viikolla harmaus ja pimeys on iskenyt vasten kasvoja. Mutta noilla sun vinkeillä täälläkin mennään: selviin hyvin! D-vitsku on kans käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma - unen tarve näin pimeänä aikana kyllä lisääntyy. Ja JEP, täällä korvessa etenkin on ihan älyttömän pimeetä. Justiisa kävin ilman otsalamppua juoksemassa ja ei kyllä kunnolla eteensä nähnyt. :) Ja hei niin täälläkin D-vitskuu nassuun.

   Mutta kohta on joulu, ja kohta on meiän pikkujoulut!! MAHTAVAA:)

   Poista
 5. Ihan samoilla ajatuksilla mennään täälläkin. Ehdin jo ajatella, että selvisin tästä marraskuusta kunnialla, mutta ei - eilen se iski. Marraskuu ei petä koskaan �� Tällä hetkellä haluaisin niiiin kovasti tarpeeksi kauas napapiirin yläpuolelle tai vaihtoehtoisesti jonnekin palmun alle. Päivät ei valkene oikeestaan koko päivänä ja lenkillä ei ilman otsalamppua eteensä näe täällä korvessa. Kuraa riittää hevosten kanssa touhutessa ihan tarpeeksi. Itseäni yritän tsempata liikunnalla, hyvällä ruualla, riittävillä yöunilla ja mukavilla pienillä päiväreissuilla. Mutta kyllä odotan lunta ja paljon! Toivottavasti saataisiin sitä ja pian. Sitten voi ruveta jo fiilistelemään jouluakin. Tsemppiä sinnekin kaamostaisteluun ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin tsempit kaamostaisteluun! Tänne laskeutuikin viime yönä jälleen valkoinen lumipeite ja kummasti sai hymyn korviin. :) Onhan se pimeys vain niin kurjaa, kun ei tosiaan mittään näe. Luotettava vain siihen, että pian se valo kuitenkin voittaa :)

   Taivalletaan yhdessä läpi kaamoksen ja oikein ihanaa joulunaikaa!

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Täällä mennä porskutetaan pentukoiran tuoksun voimalla. Yöllä tulee heräiltyä pari kertaa pissareissuille ja kyllähän se tuntuu päivällä, mutta onneksi tämä on niiiin lyhytaikainen vaihe verrattuna vaikka ihmisvauvaan. :) Juoksulenkit on jääneet tältä viikolta kokonaan pennun takia kun ei raaski jättää sitä illalla yksin, mutta ehkäpä nyt viikonloppuna pääsisi. Ja aamulla oli lumi maassa ja heti paljon valoisampaa! Ihanaa kaamosajan jatkoa ja paljon jaksamista sinnekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, teillä pieni perheenlisäys taatusti saa hyvää mieltä aikaan! Paljon tsemppiä sinne pentuarkeen ja muutenkin ihanaa joulunodotusta! :)

   Poista

Lähetä kommentti