Suomen luonnon ylistystä ja joululahjatoiveita


Onnea rakas kotimaamme 99-vuotias Suomi! 

Rakas kotimaa. Suomi. Kaikessa karuudessaan, kaikessa kauneudessaan. Olen onnellinen asuessani täällä, vapaassa, puhtaassa, kauniissa, kylmässä pohjolassa. Olen onnellinen luonnosta, joka ympäröi meitä. Olen onnellinen turvallisuudesta, vapaudesta ja terveydenhuollosta. Kaikesta siitä hyvästä, mitä meillä on. Olen onnellinen suomalaisuudesta, ujoudesta, juroudesta, mutta kuitenkin niin uskollisesta, luotettavasta ja ahkerasta luonteenpiirteistämme. Erityisen onnellinen olen myös tästä ilman raikkaudesta, luonnon puhtaudesta ja neljän vuodenajan vaihtelusta. Ja sen kauneuden keskellä saamme elää, olla lähellä luontoa, nukkua keskellä metsää ja vaeltaa vaikka yksin metsän pimeydessä. Se on ainutlaatuista, se on meidän Suomi.

Ensi vuonna Suomi täyttää sata vuotta, ja olen mielenkiinnolla seurannut Suomi100-juhlavuoden hankkeita. Ihanaa, että meillä on juhlavuosi! Aivan taatusti itsekin toteutan jotain omaa juhlaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.. 

Mutta sen pidemmittä puheitta, taidan täyttää tämän postauksen tämän vuoden aikana otetuilla luontokuvilla. Rakkaudesta Suomen luontoon. <3

Tammi-helmikuun paukkupakkaset ja lumoavat talvimaisematMaaliskuun keväinen kauneus


Huhtikuun lumous


Toukokuun vihreys


Kesä-heinä-elokuun ainutlaatuisuus


Syyskuun värikirjoLokakuun lumoMarraskuun harmaus


Joulukuun taikaa


Miten upea vuosi meillä on ollutkaan!
IHANA, RAKAS SUOMI. <3


Joululahjaksi muuten toivon sitä, että ensi vuonna saisin viettää ystävien ja perheen kanssa yhdessä aikaa luonnon lumossa ja retkikohteissa. Istua nokipannukahveilla nuotion äärellä. Vaeltaa tuntureilla. Tehdä extempore-retkiä. Uida auringonlaskuun. Viipyä metsän siimeksessä. Juosta pitkin kauniita polkuja. Nukkua öitä ulkona. Käydä marjastamassa. Istua laiturilla ihastelemassa auringonlaskua. 

Olla lähellä luontoa, yksin ja yhdessä. Kauaksi ei aina tarvitse lähteä.
Koska ulkona on jo perillä.


Ja voi miten kiitollinen olenkaan niistä yhteisistä hetkistä ystävien kanssa, joita tänä vuonna olen saanut viettää luonnossa. Siellä sieluni lepää. Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää ja tunnelmallista joulun odotusta!

Oletko sinä tutustunut Suom100-juhlavuoteen? Jaa näin itsenäisyyspäivän kunniaksi kommenttiboxiin jokin ihana muisto Suomen luonnosta. Mikä on parasta Suomessa?
Kommentit

 1. Ihania kuvia! Ne kuvastavat juuri sitä mitä minäkin Suomessa rakastan. Joululahjatoiveesi kuulostivat täydelliseltä! Juuri niitä asioita itsekin toivon. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Satu ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ihanaa jakaa rakkautta Suomen luontoon. <3 Meillä on upea kotimaa! Ja jep, materiaalin sijaan kaipaan yhteisiä kokemuksia ja elämyksiä luonnon keskellä..

   Poista
 2. Noista kuvista välittyy niin hienosti Suomen luonnon monimuotoinen kauneus! Minusta parasta kotimaassamme on vuodenaikojen vaihtelu. Kaikissa vuodenajoissa on jotain kaunista ja ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, vuodenaikojen vaihtelu tekee meidän kotimaastamme erityisen. Ainutlaatuisuus jokaisessa vuodenajassa..

   Poista
 3. Upeita kuvia meidän rakkaasta kotimaasta. <3 Parasta Suomen luonnossa on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ja kauneinta tietysti Turun saaristo, oi voi! En ole vielä kovasti tutustunut Suomi100-tapahtumiin, mutta eiköhän tässä vielä ehdi. Luonnon omasta liputuspäivästä iloitsen toki kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen luonto on kyllä tosiaan monipuolinen ja vaihteleva. Ja miten paljon tässä maassa onkaan vielä nähtävää. Minulle esimerkiksi Turun saaristo on varsin vieras, josko ensi kesänä pääsisi sinne tutustumaan. :) Mutta joo, Suomi100-tapahtumissa on vaikka mitä, mutta parasta myös että juhlaan voi osallistua myös omilla tempauksilla ja tapahtumilla. Itse haluan ainakin olla mukana:)

   Poista
 4. Upeita kuvia mahtavasta vuodenkierrostamme. Suomen luonto on kauneista kaunein, rakastan sen jylhyyttä ja peräänantamattomuutta. Toivon myös ensi vuodelle lukuisia hienoja kokemuksia luonnon keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana lukea teidän toistenkin ylistyksiä Suomen luonnon kauneudesta, koska se sitä se juuri on. IHANA KOTIMAA. <3 Samoin myös minä toivon lukuisia elämyksiä luonnon keskellä..

   Poista
 5. Palasin vielä fiilistelemään näitä tunnelmia uudemma kerran :) Kerrassaan upeita otoksia vuoden varrella. Suomen luonnossa on paljon hyvää, mutta ensimmäisenä tulee mieleen mustikkametsän tuoksu, auringonlasku tyynellä järvellä, eväshetki kalliolla maisemia ihaillen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun palasit. Näissä kuvissa ja tunnelmissa kyllä sielu lepää. Ihana Suomi ja luonto - tarjoaa joka aistille ihanuuksia, kuten mainitsemissa asioissa näkyy <3

   Poista
 6. Onpa kauniita Suomi-kuvia! Ja osittain tuttuja maisemiakin :) Seuraavalla Kuopion reissullani aion mennä Puijolle lenkkeilemään, se kun on aivan unohtunut, kun vierailuni ovat yleensä niin lyhyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi kaikessa kansallismaisemissaan on kovin kaunis!:) Kuopio ja Puijo tosiaan tarjoaa upeat lenkkeilymaastot, joten ehdottomasti seuraavalla kerralla lenkkeilemään ja nauttimaan metsän kauneudesta. :)

   Poista

Lähetä kommentti