Vuoden viimeinen katsaus - liikkumiskooste osa IV

Ennätinpä vielä tämän vuoden puolella blogin pariin. Halusin tulla vielä fiilistelemään kulunutta vuotta. Vuosi 2016 on sisältänyt haasteita ja stressiäkin, mutta myös niin paljon onnea ja iloa. Erityisen onnellinen olen sellaisesta armollisuudesta ja lempeydestä, jota olen saanut kokea itseäni kohtaan. Olen oppinut irtaantumaan joidenkin vuosien takaisesta oravanpyörästä. Nautin tästä hetkestä, olen kiitosmielellä jokaikinen päivä ja iloitsen elämän pienistä, mutta kuitenkin niin suurista asioista.  Olen kiitollinen, että olen saanut viettää aikaa rakkaideni kanssa, urheilla tavoilla joista nautin, kokea ihania elämyksiä luonnossa ja viettää arkea, joka on onnellista. Uskon, että yksi avain onnellisuuteen on myös eläminen tässä ja nyt, ei sitten kun.


Olen kiitollinen myös tästä urheilullisesta vuodestani. Olen kirjoittanut jokaisesta vuosineljänneksestä liikkumiskoostetta, ja nyt on viimeisen neljänneksen aika. Huhheijaa, miten aika on lentänytkään. Luin läpi aikaisemmin kirjoittamani tekstit ja vitsit, mitä kaikkea hienoa vuosi onkaan pitänyt sisällään.

Aikaisemmat postaukset löytyy täältä:
Alkuvuoden kooste liikkumisesta
Kooste liikkumisistani, osa II - huhti-kesäkuu
Heinä-Syyskuu - Parasta liikkumisaikaa,  Kooste liikkumisistani osa III

 Nyt vuorossa siis viimeisin vuosineljännes ja alkuun palataan hetkeksi talven tuoksinasta syksyn tunnelmiin..

Lokakuu oli täynnä luonnossa liikkumista. Lokakuu on sisältänyt juoksua, sauvakävelyä ja patikointia. Näiden lisäksi vain yksi kerta lihaskuntotreeniä. Hupsiis. :) Noh, juoksuvoimaa kyllä kehitin erilaisissa maastoissa juoksemalla ja patikoinnilla. Lokakuussa liikuin keskimäärin kolme kertaa viikossa lukuunottamatta syyslomaani, johon sisältyi Karhunkierroksen patikointi ja muutama juoksulenkkikin. Yhteensä juoksukilometrejä kertyi lokakuulta 97 kilometriä, ja kävely/patikointikilometrejä suurin piirtein saman verran :)

Lokakuussa 

Patikoin Karhunkierroksen reitin ystäväni kanssa. Vinkkinä muuten ensi keväänä NUTS-karhunkierrokselle lähteville: alla olevasta linkistä löytyy "juonipaljastuksia" tulevasta koitoksesta. ;) Karhunkierroksen vaellus - juonipaljastuksia reitistä. Suosittelen muitakin kyllä vilaisemaan kuvia, Karhunkierros on LUMOAVA! 


Juoksentelin pilkkopimeässä lamppu päässäMäkeä ja maaston vaihtelua riitti. :) 


Sauvakävelin pitkän lenkin ystävän kanssa kauniissa Puijon maisemissaPolkujuoksin Repoveden kansallispuistossa ja hämmästelin satumaista kauneutta

Marraskuun liikkumiset olivat puolestaan paljon monipuolisemmat verrattuna lokakuuhun. Kuten miltei jokavuosi, minulle iskee juuri syksyn loppupuolella salikipinä. Lihaskuntotreenin määrä nousee. Tämähän on varsin hyväkin asia, että vuoden aikana rytmittää harjoittelua vähän eri tavalla. Marraskuussa lähdin mukaan myös Hannan innoittamaan core-haasteeseen, jossa oli tarkoitus tehdä 50 core-liikettä päivittäin. Tämä oli aivan loistava homma, koska core-treenaamista on tullut sen myötä lähes päivittäistä. Ensi vuoden haasteita silmällä pitäen keskivartalon hallinta on kaiken a ja o. Kehittyminen on ollut selkeästi tunnettavissa. Marraskuussa liityin myös pitkästä aikaa kuntosalin jäseneksi ja sen myötä olen myös testaillut ryhmäliikuntatunteja. Marraskuu oli kyllä todella monipuolinen ja liikuin varsin paljon, lähes kuusi kertaa viikossa. Juoksua, kävelylenkkejä, salia, ryhmäliikuntatunteja, sulkapalloa ja kotijumppaakin. Juoksua kertyi kaiken tämän lisäksi 81 kilometria. Marraskuu oli kyllä liikkumisen super kuukausi. :) En harrasta saliselfietä, joten marraskuun treenikuvat on jäänyt varsin vähäiselle.. :)

Marraskuussa
Tein corehaastetta kotikotonanakin.
Tämä on tuttu näky vanhemmillekin.. Satu jumppaamassa keittiössä. ;) 


Nautin juoksentelusta yllättävän huikeissa talvimaisemissa.

Tamppasin mäkeä suutuspäissäni ja ravasin tuota mäkeä 15x ylös ja alas. Kummasti helpotti.


Kävelin pitkiä kävelylenkkejä ihastellen maisemia, tämä kuva Helsingistä.


Leikin hippaa kummityttöni kanssa auringonlaskussa


 Joulukuun liikkumiset olivat puolestaan varsin maltillisemmat flunssa-aaltojen vuoksi. Joulukuun liikuntapäiväkirjassa näkyy kahteen otteeseen viiden päivän mittaisnen lepojakso sairastelun vuoksi. Ennen sairastumista ehdin kyllä polkujuoksennella porukalla ja tehdä erilaisia kotijumppia, mutta muutoin joulukuu on enemmänkin mennyt kävelylenkkien ja muutamien salitreenien parissa. Flunssien jälkeen palasin treenin pariin varovasti kävellen. Olen pystynyt kuitenkin miltei koko joulukuun olemaan mukana Helsinki City Runin joulukalenterihaasteessa, joka kannusti jumppaamaan jollakin tavoin. Instagramissa julkaistiin joka päivä uusi liike ja määrä, mikä kuului haasteeseen. Sairastellessa lepäsin, mutta sairastelupäivien jälkeen tein haasteen mukaiset liikkeet sitten putkeen. Tällä viikolla on olo jo tuntunut paremmalta ja potkuakin tuntuu taasen löytyvän, joten jospa uuteen vuoteen saisi lähteä uudella energialla. Tämä viikko on ainut ehjä joulukuun treeniviikko. Juoksukilometrejä on tältä kuukaudelta kertynyt 32 kilometriä, joten pikkaisen juoksujalkaa jo kolottaa ;) 

Joulukuussa

Juoksin Espoon poluilla joulujuoksun merkeissä, tässä kuvassa mallia näyttää Karoliina.


Tein kävelylenkkejä Kuopiossa, talven ihmemaassa


 Tein HCR:n jouluhaasteen liikkeitä, joista yhtenä tässä tehtävä lankku ja jalat auki-hyppy


Kävin jouluaattona kävelyllä koiran kanssa, jonka jälkeen tein HCR:n jouluhaasteen kaikki liikkeet putkeen. Ai että sitä fiilistä, kun pääsi sairastelun jälkeen kunnolla hien makuun pitkästä aikaa :)


Ja tänään vuoden toiseksi viimeisenä päivänä kykenin miltei kuukauden tauon jälkeen juoksemaan 10 kilometriä.. Wuhuu. 


Sen puoleen positiivista, että käydessäni tällä viikolla salilla rauta nousi entiseen malliin, jopa paremmin. Flunssahuurut eivät ole kaikkea habaa vienyt mukanaan. Jes :) Ja tällä viikolla todistin keskikropankin vahvistuneen, kun lankutin kolme minuuttia putkeen. Haasteet tuottaa tulosta. Näillä eväillä on hienoa lähteä katselemaan ensi vuoden haasteita, tavoitteita ja unelmia. Niistä sitten lisää ensi vuonna. Nyt on kuitenkin juhlan aika! Aivan pian starttaa 100-vuotiaan Suomen juhlavuosi! Jännää nähdä, mitä kaikkea se huikea juhlavuosi tuokaan tullessaan.

Huikeata vuodenvaihetta kaikille! Nauttikaa, juhlikaa ja kiittäkää kuluneesta vuodesta! Me juhlitaan sitä pienten murusten kanssa, kun saan siskon perheen meille kylään. Onneksi alan olla kunnossa, jotta jaksaa pienten viipottajien perässä viipottaa pulkkamäessä ja talviaktiviteeteissa. :) 

Ja kuten edellisessä postauksessa jo kirjoitinkin: 

 ISO KIITOS, 
kun olitte tänäkin vuonna mukana endorfiinihuuruisissa juoksutunnelmissa, arjen helmihetkissä ja lumoavan luonnon ihastelussa. Kiitos kaikille myös tsemppaavista ja kannustavista viesteistä juoksuharrastukseni parissa. Jatketaan ensi vuonna samalla tavalla, koska tsempissä ja blogiyhteisössä on voimaa!  
Millaisia vuoden vaihteen suunnitelmia siellä on? Aiotko tehdä lupauksia uudelle vuodelle?Kommentit

 1. Upeita kuvia ja juttuja :) Mukavaa vuoden vaihdetta ja tulevaa vuotta 2017! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne oikein ihanaa uutta vuotta! :)

   Poista
 2. Kiitos blogitunnelmista koko vuoden ajalta! Hyvää vuodenvaihdetta ja ennen kaikkea loistavaa uutta vuotta! :) Täällä vuosi vaihtuu mökkeillen ja Juankosken ilotulitusta katsellen. Ensi vuonna suur-Kuopiossa on taas yksi pitäjä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle Sari! Ja näinpä, Kuopio sen kuin laajenee :)

   Poista

Lähetä kommentti