Uuden vuoden mietteitä, lupauksia

Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta 2017! Miten ihanaa, että uusi vuosi starttasi talvisella tammikuulla. Pakkaspäivillä ja lumisateella. Tänään jopa auringonpaisteella.


 Näin vuoden alussa moni miettii uuden vuoden tavoitteita ja lupauksia. Minäkin. On mukava miettiä, mitä vuoden aikana tavoittelisi. Uuden vuoden lupauksiin liittyy kuitenkin usein negatiivinen sävy. Monet kun tuppaavat miettimään "en enää ikinä"-tyyppisiä lupauksia. Karkkilakot, tupakkalakot, kesäkuntoon jne. ovat varmaan tyypillisiä vuodenvaihteen juttuja. Moni tokaisee kuitenkin, ettei tee mitään lupauksia. Ei ne pidä kuitenkaan. 

Entäs jos tänä vuonna lupaisimmekin jotakin sellaista, mikä saisi meidät innostumaan. Entä jos lupaisimmekin jotain enemmän. Kuten Endorfiinimetsästäjä blogissaan kirjoitti: "Miten kävisi, jos leikkausten sijaan luvataankin lisäyksiä?"  

Niinpä, aivan mahtava ajatus. Mitä haluaisinkaan tänä vuonna enemmän.


Enemmän retkiä.


Enemmän ulkona syömistä. 


Enemmän hymyä ja hassuttelua.


Enemmän hiihtoa ja muita talvilajeja.Enemmän luontokohteita.
Enemmän kiireettömiä aamuja.


Enemmän elämän pienistä tähtihetkistä nauttimista.


Enemmän armollisuutta, lempeyttä ja hyvien puolien etsimistä.

 
Enemmän elämistä tässä ja nyt. 


Onnellista, rakkaudentäyteistä ja ihanaa uutta vuotta! Toivottavasti teillä vaihtui vuosi mukavissa merkeissä. Täällä ainakin. Paljussa istuessa, ilotulituksen pauketta kuunnellessa. Muutoinkin vuoden ensimmäiset päivät on mennyt ihanasti siskon perheen kanssa touhutessa.  Kuvista varmasti välittyykin ihana yhdessäolo, luonnonlumo ja juuri ne arjen pienet helmihetket, joita toivon tällekin vuodelle yhä enemmän.

Mitä sinä voisit luvata itsellesi tänä vuonna enemmän? Miten siellä vuosi vaihtui?

Kommentit

 1. Mä olen jo jonkin aikaa tehnyt uudenvuodentoiveita -lupausten sijaan. Nyt toivon enemmän aikaa itselle ja turhien kuormittavien asioiden karsimista elämästä. Toivon sydämestäni että nämä toiveet toteutuisivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja toiveita! Uskalla tehdä myös sellaisia ratkaisuja tänä vuonna, joilla toiveet mahdollistuu! :) Onnea uuteen vuoteen! :)

   Poista
 2. Kivoja ideoita. T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Toivottavasti tästä tulee upea vuosi!:)

   Poista
 3. Hyviä ajatuksia! Luulen, että monen kohdalla lupaukset on todettu toimimattomiksi, koska ne ovat a) liian laajoja tyyliin muutun paremmaksi ihmiseksi ja b) liian rajoittavia tyyliin en enää ikinä... Viime aikoina olen paljon miettinyt sitä, miten elämä maistuisi paremmalta. Millaisia asioita voisin tehdä, jotta minä voisin paremmin? Entä mitä voisin tehdä, jotta läheiseni voisivat paremmin? Sellaisia lupauksia voisin tehdä, enkä pelkästään uuden vuoden vaihtuessa vaan aika ajoin muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, lupauksilla tavoitellaan kuuta taivaalta. Kuulostaapa ihanalta "miten elämä maistuisi paremmalta". Tärkeää pohdintaa! :) Ja tosiaan, lupauksia / tavoitteita / toiveita on säännöllisin aikavälein tarkastaa.. eikä vain pelkästään vuoden vaihtuessa.

   Poista
 4. Samoilla linjoilla mennään! En oo muistaakseni koskaan tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia mutta nyt päätin, että tänä vuonna retkeillään enemmän :)

  VastaaPoista
 5. Samat ajatukset! Sen sijaan että kieltää itseltään asioita pyrkii sallimaan kaikkea mikä oikeasti tuottaa iloa. :) Positiivisin ajatuksin uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Samoin täällä iloisin mielin ja hymy huulin on astuttu uuteen vuoteen. Mitä kaikkea mahtavaa vuosi tuokaan tullessaan:)

   Poista
 6. Minä tein pitkästä aikaa uudenvuodenlupauksen. Lupasin nukkua enemmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava lupaus! Uni on niin tärkeää.

   Poista
 7. Ihana postaus ja voisin luvata itselleni enemmän juurikin näitä kaikkia! <3 Ihanaa alkanutta vuotta! Mulla on jo sua ikävä, vaikkei ole pitkä aika kun nähtiin! Haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww ihana Karkki. <3 Mullakin ikävä! Halauksia sinnekin ja oikein huikeeta tammikuuta! :)

   Poista
 8. En edes muista millon olisin viimeksi tehnyt uudenvuodenlupauksen, sen tiedän, että ei se varmasti ole kahta viikkoa pitempään kestänyt :D Tällä hetkellä elämäntilanne sellainen, että se jo itsessään toimii jonkinlaisena toiveena/ tavoitteena/ lupauksena, kuntouttaa itsensä leikkauksen jälkeen taas niiden lajien pariin jota rakastaa. Iso työ, isompi mitä moni uskookaan, mutta kyllä se tehdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että. Kovasti sinne tsemppiä isoon tavoitteeseen! Erittäin hieno ja tärkeä lupaus, jota kohti on tärkeä edetä vaihe kerrallaan. Tsemppiä - sä selviät!!:)

   Poista
 9. Ihania lupauksia :) Positiivisuuden kautta, eikä pelkästään itseään kieltäen ja kurittaen <3 Aika monia näistä hetkistä toivoisin lisää itsekin: lisää luontoretkiä, lisää hetkiä rakkaimpien kanssa, lisää puhdasta ja ravitsevaa ruokaa, lisää hyviä kirjoja, lisää energiaa ja elinvoimaa monipuolisen liikkumisen ja ravinnon kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, positiivisuudessa on poweria!:) Ihania lisäyksiä, noihin samoihin voin itsekin samaistua! :)

   Poista

Lähetä kommentti