Kestävyysliikkujan liikuntapäiväkirjaa

Hellou kaikille ja oikein mahtavaa alkanutta viikkoa! On ollut vähän hiljaista täällä blogin puolella ihan siitä syystä, että on ollut niiin huikeita talvikelejä jotka on houkutellut ulkoilmaan nauttimaan. Ai että miten mä nautinkaan kestävyysliikkumisesta! Talvilajeja harrastaessa ihan unohtaa urheilevansa. :)

Helmikuu oli kertakaikkisen upea täällä Kuopiossa, ja oon valtavan kiitollinen siitä että meillä on ollut täällä kunnon talvi. Tämän vuoden hiihtoinnostus on vienyt minut viikottain laduille, ja välillä on suksi luistanut loistavasti, välillä joutunut tarpomaan lumessa, mutta sekään ei ole saanut mieltä nujerrettua, kun jostain syystä vaan hiihtäminen ja ulkona olo on vaan niin huikeeta!! Kirjoittelen tätä tekstiä todellisessa ulkoilmaendorfiineissa, koska tulin juuri pieneltä lumikenkäretkeltä.  Viime yö nukuttiin autiotuvassa ystäväni kanssa Tiilikkajärven kansallispuistossa ja saatiin nauttia auringosta, kimaltevasta hangesta, tähtitaivaasta ja taianomaisesta auringonnoususta. Tämä oli myös ensimmäinen yön yli retkeily talvella, ja olen niin hykerryttävän hyvällä tuulella jälleen uudesta ihanasta elämyksestä. Luonto. <3


Helmikuu ja maaliskuun alkukin on ollut liikkumisen juhlaa. Pääosin täällä päin Suomea on ollut helmikelejä, ja se näkyy liikuntapäiväkirjassa. Sisäliikkumiset ovat jääneet varsin vähille ja helmikuun liikuntapäiväkirjaa tarkastellessa näkyy juoksu, hiihto ja kävelylenkit ottaneen vallan. Tässä pari otetta liikuntapäiväkirjastani.

Vko 7:
Ma: Luisteluhiihtotekniikkaa 60 min, Kävelylenkki 60min
Ti: Hiihto 19 km/120min
Ke: Aamusali 45 min /yläkroppa, iltajuoksu 6km
To: aamu: kävelylenkki 60min, ilta: juoksu 20min + uinti 30 min
Pe:  Hiihto 15 km/80 min
La: Juoksu 12 km (sis. vk 4 min x 7, vauhdit 4:30-4:45min/km)
Su: Reipas kävely 60min

Tämä viikko oli ulkoilun ja urheilun täyteinen. Poikkeuksellisesti myös sellainen viikko, jossa ei ollut lepopäiviä. Viikko 8 oli huomattavasit kevyempi ja sisälsi useamman lepopäivän ja palauttavan harjoituksen. 

Vko9
Ma: Lepo
Ti: Juoksu 5 km / 30 min + Sisu Hiit-treeni kuntosalilla 30min
Ke: Juoksu  12 km (67min, sis. vk 6min x3)
To: Lepo
Pe: "Polkujuoksua ts. umpihankikävelyä (Täällä olikin poluilla aika paljon lunta) 40min + coretreeni kotona 20 min
La: Hiihtoretki 18 km / 120 min
Su: Juoksu 17 km / 100min

Tämä viikko oli hyvin monipuolinen viikko. Kevyitä harjoituksia ja kovempia, sekä paaaljon ulkoilmaa. :)


Tällä aurinkoenergialla ja ulkoilmaeuforialla kyllä taas jaksaa. Ihana lumoava luonto. Olen mykistynyt.

Mahtavaa viikon jatkoa kaikille! Ja tsemppiä jokaiselle treeneihin. Nauttikaa ulkoilusta. Luonnon lumossa sielu lepää ja mieli virkistyy, todellakin. <3

Mitä teille kuuluu? Miten siellä treenit sujuu?

Kommentit

  1. Voi ihanaa mitä kuvia! Wau! Kateus iski. Täällä etsitään liikuntamotivaatiota. Toki päivittäin lenkkeilen koiran kanssa tunnin-pari, mutta kaipaan sitä, että juoksulenkit koukuttaa. Kun vaan saisi itseä niskasta kiinni ja juoksemisen aikataulutettua kalenteriin, niin varmasti juoksukoukkukin olis pian taas täällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä säät on ollut kyllä ihan huikeita! Kyllähän ne päivittäiset koiralenkitkin on oikein mainiota liikuntaa. Eli tee vaan sitä, mikä parhaiten arkeen sopii. Välillä kai sitä voi juoksullakin käydä, jos innostuu. :) Aurinkoista maaliskuuta sinne!:)

      Poista
  2. Kyllä talvi on näyttänyt viime aikoina parhaita puoliaan! Mahtavan paljon olet päässyt liikkumaan ja nauttimaan ulkoilusta. Toivottavasti saadaan aurinkoenergiaa tankata jatkossakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, aurinko-ja ulkoilmaenergiaa on tankattu oikein urakalla! :) Ihanaa. Ja kevättä kohti mentäessähän se valon määrä sen kuin lisääntyy. Nautitaan!

      Poista
  3. Ihania talvikuvia ja hyvää fiilistä tässä postauksessa! Mahtavaa kun olet noin paljon päässyt nauttimaan ulkoilmoista ja ehtinyt treenailla! :) Kumpaa tyyliä olet nyt hiihdellyt, luistellen vai pertsaillen vai sekä että? :) Mä olen niin myyty hiihdolle, ai ai! Tänne tuli taas lisää lunta, että eiköhän täälläkin vielä hetken saada nauttia talvijutuista... Mukavaa viikon jatkoa Kuopijjoon! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna. Luonnossa olo on kyllä niiiin parasta! Mä olen hiihdellyt molemmilla tyyleillä, mutta ehkä enemmän kuitenkin vapaalla. Tosin välillä olen harmitellut, ettei sattunut pertsan suksia mukaan, kun joinakin päivinä olisi varmasti ollut mielekkäämpää mennä laduilla. Vähän on ollut haastavia olosuhteet välillä :) Mukavaa viikon jatkoa sinne ja nautitaan tosiaan vielä upeasta kevättalvesta!:)

      Poista
  4. Ihania talviretki kuvia! :) Kyllä ulkoilu on vaan parasta liikuntaa. Itse en ole lumikenkäretkeillyt, mutta pitäisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilu, luonnonlumo. <3 Niiiin ihanaa. Mutta joo, kokeilepa ihmeessä lumikenkäilyä. Tuolla ei olisi tullut mitään ilman lumikenkiä, kun jo nytkin upotti paikoin tosi paljon. :)

      Poista
  5. Ihania kuviaaaaa!! <3 Ja vitsi, varmasti oli upea retkeilyreissu!! Ja muutenkin kuulostaa hyvältä sun liikkumiset! :) Hyvällä fiiliksellä ja nauttien eteenpäin! Tänne kuuluu ihan hyvää, perussettiä! Just Hannan blogiin kommentoin, että mulla on samat sporttimeiningit kesät talvet; juoksua, lihaskuntotreenejä (niissä on onneksi vähän vaihtelua), vaunukävelyjä jne. mutta niistä tykkään! Olisihan se ihanaa päästä vaikka tuollaiselle retkeilyreissulle, mutta vähän hankalampi järjestää nyt. Ens viikolla tosin pääsen melkoiselle retkeilyreissulle sitten Leville! :D Kivaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli upea reissu kertakaikkiaan!!! Mahtava viikon startti, että vieläkin hymyilyttää. :) Tuo sun sama sporttimeininki läpi vuoden kuvastaa sitä, että oot löytänyt sellaiset lajit, mikä innostaa läpi vuoden. Joten peukut sille!:):) Ja joooh melekoselle retkeilyreissulle tosiaan pian pääsetkin, jään innolla odottelemaan Levin fiiliksiä! Nauti talvesta!!:)

      Poista

Lähetä kommentti