Raapustin juoksukaverikirjaan

Juoksubloggaajien keskuudessa on pyörinyt takomorunnersien aloittama kaverikirja. Kiitos haasteesta Marika. Viimeeksi olen kaverikirjaan kirjoittanut varmaan 15-20 vuotta sitten, joten johan on aikakin. Tämä palautti mieleen muistoja lapsuudesta, slämyistä joita kierrätettiin pitkin koulua. Olisikohan joku vihko vielä tallessakin..

Mutta nyt kuitenkin avaan ensimmäisen sivun juoksukaverikirjasta ja alan vastailla kysymyksiin..

Kuka olet: 
Olen Satu, 30 vee. Juoksubloggaaja, joka lumoutuu päivittäin luonnon lumosta ja kuluttaa lenkkareita mieluiten maastossa.


Missä päin vaikutat:
Pohjois-Savon sykkeessä, Kuopiossa. Kaupungissa, jossa viännetää savvoo ja syyään kalakukkoo. Lähtöisin olen pikkuisesta kunnasta, Mäntyharjulta. Suomen mukavimmista mökkikunnista. ;)
Lempiruokasi:

Ruokaisat salaatit, joita voi varioida niin lukuisin eri tavoin.
 

Mitä harrastat: 
Liikuntaa monin eri tavoin. Retkeilyä. Lukemista. Kirjoittamista. Kauniiden hetkien tallentamista valokuviin.
 

Mitkä on lempilajisi: Teiniajoista lähtien olen pyörinyt salibandykentillä ja joukkuelajit oli ihan ykkösjuttu. Nyt kuitenkin vuosien saatossa olen alkanut viihtymään yhä enemmän lajeissa, joita voi harrasta ylhäässä yksinäisyydessä. Ja ykkösjuttuja tällä hetkellä on varmasti maastossa, metsässä ja poluilla juoksu. (..jos tämänhetkistä hiihtohullaantumista ei lasketa ;))
Minkä merkkinen juoksukenkä olisit:

No ihan ehdottomasti salomon.


Kerro lempparikisasi jos sellaisia on:
NUTSin järjestämässä polkujuoksukisassa Karhunkierroksella oli ihan oma tunnelmansa, joten eiköhän se mene ihan kärkeen.Mikä on paras juoksutuloksesi: 
Juoksuennätykseni perinteisiltä matkoilta on puolimaratonilla 1:43:52 ja maratonilla 3:54, mutta ehkä kuitenkin parhaimpana juoksutuloksena voisin pitää viime vuoden Tahkon vuorijuoksun iloittelua. Mäkisissä maastossa puolimaraton alle kahteen tuntiin oli huippu juttu. :) 

 Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi: 
Hmm, niitä on lukuisia. Nautin liikkumisesta ja se on minulle parhainta terapiaa. Luonnon lumossa liikkuessa tulee mietittyä monenlaista. Erityisen mieleenpainuvia on liikkumiset upeissa maisemissa, mm.. Lofoottien jylhissä vuoristoissa, patikointi Suomen Lapissa ja juoksentelut Havaijilla. Myös viimekesäinen oma polkujuoksuni  Herajärven kierroksella(36K), Kolin kansallispuistossa jää ikimuistoiseksi. 

Toisaalta mieleenpainuvia on myös lukuisat yhteiset hetket ystävien kanssa: pyörälenkit, patikoinnit, uintiretket ja yksittäiset juoksulenkitkin. Ja tietysti mieleen tulee myös upeita hetkiä joukkueurheilun parista, niin raastavia tappioita kuin viime hetkellä väännettyjä voittoja. 

Ihana urheilu - lukuisten tunteiden kirjoa ja mieleenpainuvia hetkiä.


Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Ehdottomasti kestävyys. Dieselkone käynnistyy hitaasti, mutta käynnistyessään jaksaa puskea piiiitkään. ;) Vahvuuteni on positiivinen ote elämään. Pienistä vastoinkäymisistä liikkuessaankaan ei kannata murehtia vaan ylös ja etteenpäin.

Entä heikkoutesi:

Pitkät koivet aiheuttaa ongelmia. En ole lainkaan ketterä.. Pelkään jyrkkiä alamäkiä ja esim. maastopyöräily epätasaisessa maastossa olisi todellinen pelon voittaminen.

 

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen..:
Nukkuisin pidempään ja viettäisin jokaisen aamun kiireettömästi.


Missä maassa haluaisit juosta:
Missä vaan!! :) Sielu lepäisi erityisesti vuorien ja kirkasvetisten vesistön syleilyssä, oli maa sitten mikä tahansa.

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen:
Säilyttää juoksemisen ilo, nauttia luonnonlumosta juoksuaskelin ja olla päivittäin kiitollinen terveydestä. Haaveilen uusista metsäpoluista, joissa voisin taivaltaa päivän jos toisenkin.. Haaveilen siitä, että saan jatkaa tämän harrastuksen parissa kokien yhä uusia elämyksiä ja onnenhetkiä. Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: 
Haha, oisko se sitten ihan vaan Super-Satu, joka saa siivet auringosta ja hullaantuu luonnon kauneudesta. 

Juoksuiloa kaikille juoksukavereille! Kevät tulee kohisten ja kuivat asfaltit alkaa pilkottelemaan. Oijoi. ;)  Haaste on tainnut kiertää hyvän markkinoinnin ansiosta jo aika monessa juoksublogissa. Mikäli et ole kuitenkaan vielä vastaillut, niin otapa kysymykset talteen ja vastailehan. Tämä oli tosi hauska ja oli niin mukava palata erinäisiin juoksutunnelmiin..

Kommentit

 1. Heiiii Super-Satu, täällä Super-Candy!:D :D Mä kirjoittelin myös juoksukaverikirjaan ihan samaan aikaan kuin sä, kiva oli lukea sun vastauksia! :) Mukavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa aivan mahtavaa! Mitäs me sielunsiskot, supernaiset. :) Ihanaa viikonloppua sinne Karkki ja muista huomenna Levillä, että oot ihan SUPER! <3

   Poista
 2. Tosiaan asfaltti pilkistelee jo täällä meilläkin :) Nyt alkaa se arpominen laittaako vielä lenkille nastat vai ei. Kiva, kun kevät tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih näinpä, ihan jo yksi päivä mietin että pitäisköhän lähtee liikkeelle jo tavan lenkkareilla. :)

   Poista
 3. Hih Supertytöt siellä ❤️ Ihanan inspiroivia ajatuksia, luonnonlumoa ja rakkautta liikkumiseen! Sellaiset ajatukset jäi tästä päällimmäiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, ihania ajatuksia jäi sulla mieleen - juuri niitä, mitä halusinkin välittää:) Rentouttavaa viikonloppua. <3

   Poista
 4. Näitä kaverikirjapostauksia on ollut niin kiva lukea, tästäkin tekstistä välittyy niin ihanasti liikunnan iloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää haaste on ollut kyllä mukava. Kiva lukea toisten ajatuksia :) Hyvää viikonloppua sinne!

   Poista
 5. Ihania ajatuksia Super-Satu :) <3 Ja iloisia kuvia!! Mäkin tein oman sivuni blogiin :) Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, ja samoin sinne ihanaa viikonloppua. Kävinkin itseasiassa lukemassa sunkin sivusi ja hymyilin jälleen tyytyväisenä, niin samanmoisia ajatuksia meillä. <3

   Poista

Lähetä kommentti