Tavoitteiden tarkastelua

Asetin itselleni vuoden alussa joitakin tavoitteita, jotka ohjaisivat tekemisiäni tämän vuoden aikana. Nyt on syytä tarkastella, ovatko vuodenvaihteen huumassa asetetut tavoitteet yhä realistisia ja missä mennään tällä hetkellä niiden suhteen.. 

Tavoitteet 2017

1. ENNÄTYSJAHTIIN PUOLIMARATONILLE
Helsinki City Run on kuuden (!!) viikon päästä ja silloin koettaisin kipittää kovemmin kuin koskaan. Ennätyksenä tällä hetkellä 1:43:52.. ja kertaalleen olen juossut puolimaramatkan aikaan 1:39..  O'ou. Tällä hetkellä tavoitteena on kyllä koettaa alittaa tuota virallista ennätystäni, nimittäin tuon oman lenkin parantamiseen tuskin vielä rahkeet tai harjoittelu riittää.  

2. VALMISTAUTUMALLA MARATONILLE
Vielä en ole miettinyt milloin juoksisin maratonin, ehkä syksyllä.. Kaikki tekemiseni tällä hetkellä on jo askeleita myös maratonmatkalle.

3.  PITKÄÄ MATKAA SWIMRUNISSA
Juu kyllähän tämä edelleen mielessä on, ja kisakaverini kanssa asiasta puhuttu. Nyt pitäisi vaan buukkausta laittaa sisään.
 
4.  ELÄMÄNI EKA POLKU-ULTRAJUOKSU 
Haaveissa edelleen, mutta ajankohta on lienee loppusyksy, jopa alkutalvi jossain muualla kuin Suomessa? :)Tavoitteet kuulostavat siis edelleen sellaisilta, joita kohti haluan mennä. Mutta tarkastellaanpa hetkeksi sitten niitä menetelmiä, joita kirjailin myös alkuvuodesta ylös. Olenko tehnyt asioita, joiden luulen edesauttavan tavoitteiden saavuttamista..

 Keskivartalo kuntoon - coretreenillä paketti takuuvarmaksi tulevia  haasteita varten
Keskivartalon treenaaminen on pysynyt hyvin matkassa edelleenkin. Olen tehnyt viikottain keskivartalotreenejä ja yhdistänyt niitä niin salitreenien kuin juoksujenkin yhteyteen. Olen käynyt myös bodycompatissa ja hiihtänyt, joissa myös keskivartalo vahvistuu. Tätä edelleen jatkan! Olen huomannut säännöllisen coretreenin tuottaneen tulosta ja paketti tuntuu vahvemmalta, mutta yhä työtä on, joten tätä ei saa missään nimessä laiminlyödä tai unohtaa. Voisinkin nyt huhtikuussa aloittaa taas marraskuiseen tapaan 50 coreliikettä päivässä - kuka lähtee mukaan haasteeseen? :)  
 
Lihaskunto kestäväksi -  salitreeniä/ryhmäliikuntaa/kotijumppaa 2-3x/vkossa
Lihaskuntotreeniä olen tehnyt viikossa ainakin kerran, joskus kaksi tai jopa kolme kertaa. Mutta en ihan niin säännöllisesti kuin alkuvuonna haaveilin. Tässä voisi olla kohentamisen paikka ja aion liittää lyhyitä lihaskuntotreenejä esimerkiksi juoksujen yhteyteen. Pientä korjausliikettä siis vaaditaan. Nyt onneksi tulee kevät ja kesä, jolloin lihaskuntojumpat voi tehdä ulkona lenkin ohessa:)
 
Kehonhuolto - päivittäiset liikkuvuustreenit ja rullailut
Olen tehnyt säännöllisesti liikkuvuustreenejä, mutten kuitenkaan päivittäin. Pahimmilta jumeilta on kuitenkin vältytty.  Bodybalance on myös auttanut liikkuvuuden lisääntymiseen! Dynaamiset liikkuvuustreenit ovatkin niitä ykkösjuttuja.  
 
Monipuoliset juoksutreenit - Juosta kovvoo ja hilijoo, pikkusia pyrähyksiä ja pitkään
Jaahas, ja sitten juoksuhommia. Katsellessani liikuntapäiväkirjaa.. Olen juossut kyllä tosi vähän. Kolmen kuukauden aikana olen juossut yhteensä 210 km. Vastaavalta ajankohdalta viime vuonna kilometrejä oli 337 km. Ja joillekin juoksijoille nämä luvut on kuukausikilometrejä. Tälle vuodelle pitkiä lenkkejä olen juossut viisi, joista pisin on puolimaran mittainen matka. Näillä määrillä ei kauheasti henkseleitä paukutella ;) Noh kilometrien kerääjä en koskaan ole ollutkaan ja toivottavasti tämä pohjatyö juoksussa riittää myös kuuden viikon juostavaan puolimaraan. Pitkät lenkit on mennyt hiihtobaanoilla, joten juoksussa olen keskittynyt enemmänkin intervallitreeneihin, joissa nopeus on ainakin lyhyillä vedoilla ollut kohdillaan. Nyt vielä seuraavan kuuden viikon aikana on tehtävä jokunen pidempi vauhtikestävyystreeni, jotta tiedän onko minulla mitään jakoja alittaa omaa ennätystäni puolimaralla.  
 
Monipuoliset pitkät yhdistelmätreenit - myös muuta kuin juoksua - hiihtoa/pyöräilyä/uintia/sauvakävelyä/patikointia
CHECK. Alkuvuosi on ollut paljon muutakin kuin juoksua. Patikointia, lumikenkäilyä ja hiihtoa. Viikon juoksupitkikset ovat olleet tänä vuonna hiihtopitkiksiä, ja laduilla kilometrejä on näköjään kulutettu noin 180 km, joten eiköhän se ole ihan hyvä määrä korvaamaan pk-treenit. 

Uinti
No mutta uinti.. O'ou. Olenko tänä vuonna käynyt kahdesti uimassa. Nyt on oikeasti lähdettävä uimahallille, jos meinaa selvitä hengissä hukkumatta sieltä swimrunista. Ryhtiliikkeen paikka tässä lajissa niin kuin todella!!

Ja mikä tässä kaikessa on edelleen tärkeintä. 
Juoksuilo. Liikkumisen riemu. Syy mikä saa kerta toisensa jälkeen lenkkipoluille.
Nautinto ei oo hävinnyt mihinkään :) 

 
 
Liikkumisen riemu  on säilynyt kyllä pakkasen paukkuessa, lumisateen tuiskeessa, loskasäässä ja Espanjan aurinkorannoillakin. Ja kyllähän se juoksukipinäkin nostaa taas päätään, kun alkaa näkyä kuivia teitä ja polkuja.. Espanjassakin vauhti oli kumman lepposaa, kun ei ollu lunta teillä :) ..mutta hiihtokausikaan ei ole vielä täällä suunnalla ohi, joten nautitaan nyt vielä.. Kunhan maltan toipua tästä todellisesta superflunssasta. Mutta maltti on valttia tässä hommassa. Vasta terveenä lenkkipoluille tai hiihtobaanoille. Siihen asti voi vaan fiilistellä, miten hieno alkuvuosi onkaan jo ollut. :) Nyt kuitenkin katse ekana kunnolla siihen HCR:n, joka on kuuden viikon päässä! Wuhuuuu! Sehän tarkoittaa, että kesä on jo ihan nurkilla ;)
 
Oikein ihanaa kuun vaihdetta ja kevään jatkoa! 
Oletkos sinä tehnyt tavoitteiden tsekkausta? Missä mennään siellä suunnalla?
Onko tarvetta tavoitteiden viilaukseen tai menetelmien kohentamiseen? :)

Kommentit

 1. Sun tavoitteet ja niiden realistinen tarkastelu vaikuttaa fiksuilta. Itse olen tosi huono asettamaan itelleni tavoitteita, mikä johtuu varmaan siitä, että kuvittelen, että tavoite on joku kiveen kirjoitettu asia :) Mutta eihän se niin mene. Tää sun postaus oli hyvä esimerkki siitä.
  Mä muuten uskon, että sä tuut tekemään sun enkat puolikkaalla! Iloa viimeisille treeniviikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteet antaa suuntaviivoja touhuun ja inspistä esim. lähteä uimahallille. Kiveen kirjoitettuja ne ei todellakaan ole ja tarpeen mukaan sovellettavissa :) Ja oi iso kiitos luottamuksesta, koetan parhaani. Katsotaan mihin se riittää. Nyt näyttää flunssan suhteen jo hitusen positiivisemmalta. Taitaa tauti talttua niin pääsee reenailemaan:) Samoin sulle oikein juoksuilon täyteisiä treeniviikkoja! Pian sitä koetta jälleen yhden huikean elämyksen! :)

   Poista

Lähetä kommentti