Terveiset Espanjan keväästä

Kiitos kaikille lomatoivotuksista. Loma oli onnistunut. Hymyssä suin luin edellisen postauksen haaveita, sillä ne toteutui. Saimme viettää rauhallisia aamuja ja nauttia aamukahveja parvekkeella. Juoksin meren rannalla. Ihailimme huikeita auringonlaskuja. Vietimme kiireetöntä elämää (lukuunottamatta yhtä päivää, kun autonvuokraaminen olikin yllättävän säätöä, että meinasi tulla kiire.. ;)). Nautimme espanjalaisesta ruuasta ja luin kirjoja niin parvekkeella auringossa kuin sisätiloissa vilttiin kääriytyneenä. PARASTA!Lomasta ja loma-aktiviteeteista puhutaan paljon etenkin kesälomien lähestyessä. Millainen loma on onnistunut. Huvittaa aivan ajatella. Todellako me super-suomalaiset, tehokkaat työpuurtajat asetamme itsellemme joitakin suorituksia lomallekin. Suorituskeskeiset ihmiset tekevät mahdollisimman paljon asioita, koska nythän on loma ja pitää tehdä kaikkea mahdollisimman paljon.. Huh hurjaa. Välillä itsekin olen miettinyt, miten jotkut jaksaa maata viikkotolkulla aurinkotuoleilla ja lähteä sitten kotiin. Mutta entä jos heidän elämä on yhtä kaaosta arkena ja juostaan paikasta toiseen, joten täydellinen löhöloma tulee tarpeeseen. Mikä minä olen arvostelemaan toisten tapoja elää tai olla? Tärkeintä, että jokainen tekee elämänvalinnat, arjen ratkaisut ja lomasuunnitelmat juuri siten kuin itsestä aidosti tuntuu hyvältä. Ei siksi, että pitää. Pahinta on, jos matkaillessa ( tai elämässä ylipäätään) tekee tai menee oman jaksamisen kustannuksella.

Minä nautin matkailusta sen vuoksi, että juuri silloin on aikaa ajatuksille,  aikaa joutilaisuudelle. Tärkeintä, ettei ole kiire mihinkään. Minulla on lukuisia liikunnallisesti aktiivisia lomia takana. Aamusta iltaan ollaan oltu pyörän päällä ja ihasteltu maisemia, tai patikoitu monena päivänä. Kaikessa niissä on erittäin oma viehätyksensä, ja koen edelleen, että jotenkin itse liikkuessa saa niistä maisemista vielä enemmän irti. Koen ne reissut elämysmatkailuna, en niinkään urheilusuorituksena. Tällä kertaa lomasuunnitelmat eivät olleet urheilun täyteisiä, koska mieheni ei ole yhtä liikunnallisesti aktiivinen. Tärkeintä oli mennä molempien ehdoilla. Olisi ollut tyystin kohtuutonta, jos olisin juossut aamusta iltaan jossakin vuorilla. Tärkeintä oli, että kerrankin oli aikaa toisillemme. Vuorotyötä tekevänä nautin jo siitä, että sain nukkua mieheni vieressä jokaikinen yö. Luksusta. Pelkkä löhöloma se ei kuitenkaan ollut, koska se ei ole meille kummallekaan täysin luonteva tapa rentoutua. Loma piti sisällään ympäristöön tutustumista, yhdessä nukuttuja päiväunia, kokkailuja, lautapelejä, pientä roadtrippiä sekä maisemien ihailua. Mitään ei ollut ennalta suunniteltu, vaan joka päivä tuumailtiin millainen on päivän fiilis. :) Ihanaa oli myös huomata, että mies ehdotti itse, että noustaisiinko tuolle yhdelle vuorelle ihailemaan maisemia (taitaa vaimonsa tuntea;)). Menimme ylös kondolihissillä ja pienen matkan huipulle kävellen.  Ja ai että, miten sielu lepäsi niitä maisemia katsellessa.


Juoksentelin usein aamuauringon noustessa, miehen vielä nukkuessa. Silloin oli ihanaa juosta, kun kaupunki oli vielä hiljainen ja sai nauttia hiljaisista kaduista ja kauniista auringonnousuista. Yhtenä iltana katselin myös tarkemmin karttaa ja mietin, mikähän viheralue tämä onkaan. Lähdin vielä iltalenkille alueeseen tutustumaan ja silmät pyöreänä ihastelin, että tästähän lähtee polku vuorille. Innostusta hihkuen palasin mieheni luo, että löysin täältä Torremolinoksen betoniporsasviidakosta myös aitoa ja ihanaa luontoa! :D


Espanjan luontohan on ihan uskomaton, etenkin tiheästi asuttujen kaupunkien ulkopuolella. Luonnon monimuotoisuus ja vuoriston vehreys saa hämmästelemään. Kävimme ihastelemassa Nerjan tippukiviluolia, Frigilianan uskomattoman suloista vuoristokylää ja Rondan huikeita maisemia. Niissä maisemissa sielu todellakin lepäsi ja myös patikoija-satun innostus nousi, ja palaan näihin maisemiin joskus uudestaan.. Hienointa, että meillä on nyt Espanjan rannikolla oma "kesämökki", minne mennä kerta toisensa jälkeen viettämään juuri sellaista lomaa kun siihen elämäntilanteeseen tuntuu sopivalta.


Tosin päivien lomassa olin ilmeisesti hihkunut sen verran Torremolinoksen kupeesta löytävistä juoksupoluista, että minulle ehdotettiin josko haluaisin käydä juoksemassa vuorilla ennen reissuamme Rondaan. Meinasi tulla ihan tippa linssiin, koska en todellakaan ollut vaatinut mitään omaa juoksulenkkiä. Ehkäpä siis niin mieheni kuin ystävänikin, ketkä tulivat viikonlopuksi seuraani tuntevat innostukseni vuoriin ja polkujuoksuun. Tästä tarjouksesta en voinut kieltäytyä ja #sundayrunday vietettiinkin aika mukavissa maisemissa.

Loma oli siis lopulta täynnä kaikkea ihanaa, rentoa oloa, kiireetöntä elämänmenoa ja lopuksi vielä polkujuoksuakin. <3 Pidin koko loman myös nettipaastoa, ja puhelinta käytin lähinnä tallentamaan hetkiä kuville.. ja voiii miten sekin teki niiin hyvää. Keskityin todellakin nauttimaan tästä hetkestä. Matkaillessa heräsi lukuisia ajatuksia ja monia pohdintoja joita varmasti tulen kirjoittamaan myöhemmin blogiin. Nyt tämä ajatusvirta on hetkeksi katkaistava tähän, jotta joku jaksaa lukea edes turinat loppuun. :) 

Mainittakoon loppuun vielä talvihullaantuneen ajatukset.. Mietin nimittäin espanjan poluilla, että pääseeköhän Suomessa vielä hiihtämään.. (voi moro!! :D) Näyttääpä vielä mahdollisuuksia olevan, kun lunta satelee. Minähän olen saanut maistaa jo palan lämmintä kevättä, joten maltan vielä viipyä hetken talvisissa tunnelmissa. Harmiksi iski eilen joku superflunssa päälle, mutta kunhan tästä toivun niin viillettelen vielä Suomen raikkaassa, upeassa ja rauhallisessa luonnossa. <3

Oikein ihanaa kuun vaihdetta kaikille! Nautitaan Suomen kauniista keväästä ja luonnon heräämisestä eloon!

Ps. Mitä teille kuuluu? Onko Espanja tuttu maa? Jaa joku muistosi Espanjan matkalta, niin fiilistellään matkatunnelmia vielä yhdessä. <3

Kommentit

 1. Voi miten näyttää ja kuulostaa hyvältä! Minä suuntaan Espanjaan viikon kuluttua, toiveissa on päästä viettämään rentouttavaa aktiivilomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa! Minne päin Espanjaa menette? Oikein ihastuttavaa ja rentouttavaa aktiivilomaa!:)

   Poista
  2. Samoille suunnille kuin missä tekin olitte: Benalmadenaan. Kiitos, odotukset ovat korkealla!

   Poista
  3. Oijoi ihanaa! Joko teillä on suunnitelmia? Jään innolla odottelemaan teidän kokemuksianne. :)

   Poista
 2. Oi vitsi miten ihania lomatunnelmia!! <3

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää ja kuulostaa <3 Espanja on huippu! Voisin koska vain palata Andalusiaankin. Suosittelen visiittiä syksyllä myös, kun pahin helle on ohi mutta silti lämpö ottaa syleilyyn oikein kunnolla ;) Kivaa tosiaan että teillä on nyt paikka, jonne mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo todellakin loppusyksy olisi ihana ajankohta myös vierailla. Uskon että tänä vuonna tulee toinenkin reissu:) Espanja on kyllä ihana.. Olikohan tämä viides kerta maassa ja joku pala sydämestä sinne on jäänyt. <3

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta lomalta! Klikkasin itseni juuri seuraajaksesi, mukava löytää juoksublogeja juoksumotivaation kohottajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei voi kuinka mukavaa, tervetuloa lukijaksi inspiroitumaan ja yhdessä taivaltamaan :)..niin ja joo loma oli ihana <3

   Poista
 5. Vitsit miten ihanalta teidän loma kuulosti. Itse olen tällä hetkellä jotenkin todella paljon loman tarpeessa, joten tuo teidän rento lomameininki vaikutti kyllä enemmän kuin houkuttelevalta. Espanjaa on moni hehkuttanut viimeaikoina. Olen ite käynyt vain piipahatmassa Manner-Espanjan puolella parissa paikassa ja Lanzarotella olen viettänyt viikon, mutta tuosta on jo aikaa. Espanjan juoksumestat vaikuttaa kyllä todella houkuttelevalta tuon upean luonnon ansiosta.
  Voi, että kun iski nyt lomakuume :D Kolmisen viikkkoa pitäisi jaksaa odottaa vielä ja sitten mekin päästään lomailemaan! Tän sun jutun ansiosta tuli kyllä lomailufiilis jo vähän ennakkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin olin todellakin loman tarpeessa, joten tuo arjen irtiotto teki enemmän kuin hyvää. Kokonaisuutena oli myös ihan loistoloma :) Mä olen käynyt Espanjassa viidesti, merta, vuoria ja vehreyttä.. All what i need ;)Ja voi että ihanaa! Madeirastakin olen kuullut paljon hyvää! Ja teitä oottaa se polkujuoksukin, superia! Rentouttavaa kevään jatkoa ja nautitaan myös Suomen auringosta! :)

   Poista
 6. No wau mikä loma!! Itse täällä matkakuumeisena "kuolaan kuviasi". Vähällä jo oli, etten eilen varannut lentoja Espanjaan, mutta lentoaikataulut eivät sopineetkaan omiin suunnitelmiin, kun reissulle olisi aikaa vain 4 päivää. Itse olen tykästynyt Italiaan. Aivan mahtava maa; lämpöä, aurinkoa, meri, vuoria, pohjoisen Järvet, Alpit, hyvää ruokaa ja kulttuuriakin...

  Ostitteko te siis jonkun oman paikan Espanjasta? Wau, onneksi olkoon!! ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Italiakin on taatusti ihana, toki paljon samoja elementtejä näissä maissa. Vuoriston syleilyä ja merimaisemia. <3

   Mutta jooh, ei me ihan sentään ostettu.. :)Läheiset kyllä, joten sillä verukkeella päästään kyllä huudeille vielä palaamaan.

   Ihanaa kevään jatkoa!

   Poista
  2. Nyt on myös oma matka varattu toukokuulle. Islanti kutsuu! Olen niin innoissani tuosta tulen ja jään maasta ��

   Poista
  3. Voi miten ihanaa!!! Islanti on yksi niistä maista, joihin haluaisin matkustaa. Nauti!

   Poista

Lähetä kommentti