Urheilu on tunnetta

Ai että, mitä tunnetta onkaan voinut kokea kotisohvalla katsoessaan MM-kisojen tunnelmia. Fiilis on ollut suorastaan käsinkosketeltava ja kylmät väreet on mennyt pitkin koko kroppaa katsoessaan urheilijoiden valtavia saavutuksia. Suurimpana tietenkin Iivo Niskasen MM-kulta, mutta myös lukuisat muut upeat saavutukset ja myös karvaat pettymykset. Urheilu on kaikessa mittakaavassaan valtavaa tunneskaalaa. 

Tämänkaltainen tavantallaajakin voi eläytyä hyvin herkästi urheilijoiden kokemiin hetkiin, vaikka todellisuudessa ei voi varmasti ymmärtää sitä todellista olotilaa. Mutta jotain yhtälaisuutta tässä kaikessa on. Urheillessa voi kokea niin paljon lukuisia erilaisia tunnetiloja, jo ihan kuntoilijakin. Se tekeekin liikkumisesta niin mielekästä. Harvoin se on tasaista puurtamista, vaan varsin usein tunnetilojen tykitystä. Pakahduttavaa onnentunnetta, joskus karvaita kyyneliä. Ihana ihana urheilu.

Urheilun parissa voi kokea..

 Itsensä voittamista

 Ainutlaatuisia elämyksiä

 Jaettua iloa ja riemua

Upeita hetkiä, vertauskuvallista pohdintaa elämästä.

Niin ihania tunteita ja muistoja.

Hauskaa, miten sitä itsekin on oikein eläytynyt viime päivien urheilun juhlan tunnelmiin. Eilen kipittäessäni harmaassa loskasäässä intervallijuoksua tulin pohtineeksi astumista epämukavuusalueelle. Mietin, että on se Iivokin varmaan jokusen kerran treenaillut siten, että "tuntuu vähän pahalta". ;) Siitä sain vähän itsekin intoa juoksenteluun ja rohkeutta astua treenien suhteen epämukavuusalueelle. Haha. 

Tähän loppuun voisin jakaa vauhtikestävyysvinkin, joka löytyy HCR:n harjoitusohjelmasivustolla. 10-15 minuuttia lämmittelyä, 6 min juoksu x 3, puolentoista minuutin palautuksella. Palauttelua 10-15 min. Minun vauhti vedoissa oli noin 4:30-4:45 min/km, joka tuntui ok:lta. Paljoa en joutunut puskemaan, paitsi ylämäessä. Ehkä tästä vielä siis nousukiitoon päästään. ;) 

Ihanaa viikon jatkoa kaikille ja nauttikaa erilaisista tunteista, mitä voi kokea niin penkkiurheilijana kuin omienkin harrastusten parissa! :D

Kommentit

 1. Urheilu on totta tosiaan noita kaikki! <3 Mäkin olen tehnyt tuolta HCR harjoitusohjelmista tuon saman harjoituksen, mutta ei ihan mennyt putkeen! :D Mutta hyvä treeni, aion tehdä uudestaankin!! :) Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheilu ja liikunnan riemu. <3 Tsemppiä seuraavaan vk-treeniin! Siitä se lähtee, kun alkaa kroppaa totutella, että välillä pitää mennä vähän kovempaakin :) Ihanaa viikkoa sinne! Haleja. <3

   Poista
 2. No just noin! Mahtavat kisat olleet, ajoin viime viikonloppuna neljä tuntia halki Suomen eikä koskaan ole mennyt aika niin nopeasti auton ratissa kuin kisaselostuksia kuunnellen.

  Urheilussa on valtavasti tunnetta, niin omissa liikunnoissa kuin penkkiurheilussakin. Urheilua seuraamattoman on varmasti hyvin vaikea samaistua siihen vuoristorataan mitä koemme.

  Tottakai elämässä on isompiakin ja tärkeämpiäkin asioita mutta minusta on ihan sallittua tuntea niin paljon "vain" urheilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh mahtavat kisat olikin! En oo edes ennen seurannut hiihtokisoja noin tiivisti, mitä tänä vuonna. MIKSIHÄN? Aivan mahtavaa jännitystä, tunnetiloja ja draamaakin kerrakseen. Huikeeta. Mahtava päätös oli eilinenkin Heikkisen uskomaton suoritus. Ihan fiiliksissä täällä. :)

   Ja joo, kyllä elämässä on paljon muutakin. Mutta ainakin itse elän juuri niitä isoja ja tärkeitä asioitakin itse urheillessa. Tulee mietittyä elämää, iloja ja haasteita. Ehkä on jopa helpompikin prosessoida, kun näkee vertauskuvia. Luonto on myös paikka, jossa pysähtyy miettimään ja prosessoimaan juuri niitä elämän tärkeimpiä asioita.

   Kiitos kommentistasi ja myös tsemppiä sinun tämän hetkisiin elämän haasteisiin!

   Poista
 3. Urheilu on todellakin mahtava tapa, kokea erilaisia tunteita vähän niin kuin lukeminen - suhteellisen turvallisesti. =)

  Minun täytyy kanssa syventyä niihin HCR:n treenivinkkeihin, kiitos vinkistä. =)

  LISÄKSI:

  Blogimaailmassa on nyt tosi trendikästä kirjoittaa kaverikirjaa niinpä TAKOMORUNNERS teki siitä ihan oman version ja haastaa omia bloggaajia vastamaan kirjaan ja haastamaan mukaan myös muita juoksun ystäviä. Kirjoittaisitko JUOKSUKAVERIKIRJAANI? Kopioi kysymykset blogipostauksestani ja kirjoita omat vastauksesi - julkaise blogissasi ja tule huikkaamaan mun kaverikirjasivun kommentteihin, että olet kirjoittanut ja jaa linkki postaukseesi. =) Ja jaa tietysti kaverikirjaa eteenpäin. =) KIITOS!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheilu on ihanan tunnerikasta ja totta myös, että myös lukiessa kokee monenlaisia tunteita, sekä musiikin parissa. Ihania asioita elämässä. Ja kiitos haasteesta, pitääpä katsoa josko jossain vaiheessa ennättäisi:)

   Poista

Lähetä kommentti