Hymyä tähän viikkoon on tuonut..

Oikein ihanaa lauantaita tyypit! Viikon lähestyessä loppuaan on hyvä hetki miettiä kulunutta viikkoa ja sitä, mistä saa olla kiitollinen. Ilman tämmöisiä pysähdyksiä voi arki vain viedä mennessään, eikä edes huomaa niitä lukuisia onnen hetkiä mitä päivät pitää sisällään. Tässä lyhyesti minun viikon parhaita paloja, "syitä hymyyn".



Tällä viikolla on hymyilyttänyt.. 

Vappupäivä
joka oli niin sään, seuran kuin monipuolisuuden vuoksi aivan upea. Päivä starttasi ystävän kanssa vietetyllä viimeisellä pitkiksellä ennen viikon päästä(!!) koittavaa puolimaratonia. Puolitoista tuntia aurinkoenergiaa ja ihanan ystävän seuraa. Parasta. Päivä jatkui grillikauden korkkauksella kotosalla. Istuimme toppavaatteet päällä nauttimassa grilliruuasta.. Teimme kasvisnyyttejä, joissa oli bataattia ja porkkanaa (kypsytetty uunissa jo edellisenä iltana), sekä fetajuustoa. Grillasimme naudan pihviä ja kesäkurpitsaa, lisäksi salaattia. Jälkkäriksi vielä kaurasuklaajäätetöä, grillattua persikkaa ja banaania. Nam. Vappupäivän kruunasi vielä  tyttöjen mökki-ilta. Saimmepa saunoa upeassa säässä ja syödä taas "vähän" lisää.. ja ihailla uskomatonta auringonlaskua. Talviturkki jäi muuten sulaan rantaveteen, sula vesihän on aina lämmintä. ;)


Opintojen eteneminen. 
Opintojaksoja on suoritettu, tehtäviä tehty ja tenttiin luettu. Opparikin jo etenee, joten hyvällä mallilla. Vielä on puurtamista, mutta tässäkin asiassa on hyvä pysähtyä miettimään, mitä on jo saanut aikaan. Opintoja on jäljellä vielä puolesta vuodesta vuoteen, eikä työn yhdistäminen ole aina ollut helppoa. Tärkeintä on ollut kuulostella omia voimavaroja. Tein töissä myös hetken kevennettyä tuntimäärää, jotta pystyisin keskittymään opintoihin paremmin. Tai noh, oikeastaan siksi, että jäisi enemmän vapaa-aikaa, aikaa parisuhteelle, ystäville ja harrastuksille. Taloudellisesti tässä hieman menetti, mutta muuten se ehdottomasti enemmän antoi!

Kevät tuli, lumet suli (ainakin melkein)
Kevät on edennyt tällä viikolla vauhdilla ja lumet on sulanut kirjaimellisesti silmissä. Huvittaa katsella tuota vappupäivän kuvaa meidän pihasta. Onneksi hanget on sulanut jo oikeastaan kokonaan. Tämä on mahdollistanut myös sen, että kevättyöt on käynnistetty. On haravoitu ja siistitty pihaa, kalkittu maaperää ja pöyhitty kasvimaata. Myönnän tosin heti, että olen näissä puutarhahommissa ihan aloittelija. Näitä hommia on mietitty googlen kanssa hyvinkin tarkkaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, eikö niin? :) Tälle kesälle ajattelin vähän uudistaa muutamia juttuja, kukkapenkkiä ja uutta nurmikon laittoa. Kun ei ole minkäänlaista osaamista, niin vähän hirvittää. Mutta jospa tekemällä oppii! :)

Jos tiedätte joitakin hyviä blogeja, joissa käsitellään esim. pihan uudistusta / kukkapenkkien laittoa yms, niin vinkatkaahan ihmeessä. Nämä hommat on meikäläiselle aivan uutta, vaikka lapsena maalla olen elänytkin. Ei sitä tuolloin pohtinut, mitä se äiti keväisin aina siellä puutarhassa puuhailee. Olisi pitänyt.. :)
  
Tämä ei sentään ole meidän peltoja,.. :D

Juoksukisakauden lähestyminen
Juoksukisakauden on aloittanut useat bloggaajat erilaisissa tapahtumissa, joiden rapsoja olen mielelläni lukenut. Minulla se starttaa tasan viikon päästä! Kevättyöt pihalla ja kotityöt sisällä on saanut viime päivinä sopivasti ajan kulumaan, ettei ole edes ehtinyt miettimään koko asiaa. Mutta nyt kun aloin miettimään, niin kyllähän se jännitys nousee. Fiilis on kokonaisuudessaan ihan hyvä. Helsingin reissulle on tiedossa mukavia juttuja juoksun lisäksi, joten oikein innolla odottelen jo ensi viikkoa! :) Muutoin viime viikkojen valmistautuminen on myös hyvin, mutta minulle iski kenkäkriisi. Lenkkarit ei tunnu hyvältä, mutta en kyllä ehtinyt uusiakaan enää ostaa enkä enää viitsisikään. Jäljellä on nimittäin enää parit lyhyet lenkit, joten näillä nyt mennään. :) Ensi viikolla jää vielä mietittäväksi, että millä muulla varustuksella sitä lähtee juoksemaan.. Onko Helsingissä jo shortsikelit? Meillä täällä päin ei ihan vielä, kun vakkarilenkkikin on vielä umpihangen peitossa. 

Muuten yleisfiilis on positiivinen ja odottava. Teen juoksussa parhaani ja katsotaan, mihin se nyt tässä vaiheessa kevättä riittää. :) Odotan myös kovasti, että törmään muihin juoksubloggaajiin ja voidaan fiilistellä yhdessä juoksuhuumaa! 

Jos tykkäätte lukea kisarapsoja niin voisin vinkata luettavaksi muutamaa juttua..

Mielenkiinnolla seuraan myös  Sinin ja Maijan valmistautumista NUTS Karhunkierrokselle, joka on vajaan kuukauden päästä.. :) Jänskää, millaisethan polut on Rukalla kun Kuopiossa näyttää vielä tältä.. Minun parin vuoden takainen NUTS Karhunkierroksen 31K rapsa löytyy muuten täältä. 

Mulla oli suloinen kaveri hoidossa.

 Tämmöisiä höpinöitä tässä postauksessa. Postauksen punainen lanka vähän seikkaili siellä täällä, mutta ei kait se haittaa! :) Mitenkäs siellä teidän toukokuun eka viikko startannut? Mikä on sun syy hymyyn just nyt? :) 

Kommentit

  1. Ihana idea tämä "syitä hymyyn" <3 Niitä on aina, mutta toisinaan tekee hyvää keskittyä huomioimaan niitä oikein ajatuksen kanssa! Mulla on ollut lomaviikolla paljonkin syitä hymyyn - laatuaikaa Lontoossa perheen kanssa, auringonlaskut mökkijärvellä... Ensi viikolla pitää taas keskittyä etsimään niitä tarkemmin, kun arki alkaa taas rullaamaan ;) Hih mäkäään en tiedä mitään pihanhoidosta, mutta haluisin tosi kovasti kans jotain oppia. Uskon, että googlen ja erityisesti yrityksen & erehdyksen kautta oppii parhaiten ;) Halit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä. Hyvä pysähtyä miettimään myös arjen keskellä niitä syitä hymyyn. Lomalla niitä oikein vilisee, kuten sinunkin lomatunnelmista oikein huokuu. :) Mietin muuten katsellessani auringonlaskua, että nyt tämä hämmästely taas alkaa. Millaisiin taivaan väreihin aurinko kietoutuu auringonlaskun aikaan, ja kohta ei laske ollenkaan. Ihmeellinen Suomen luonto. <3

      Hei puutarhurikamuni, eiköhän opetella jotain niksejä yhdessäkin. Saa vinkata oivalluksia ja erehdyksiäkin :D Haleja sinnekin. <3

      Poista
  2. Shortseja ei varmaankaan kannata pakata Helsinki-reissulle mukaan, ensi viikolla taitaa taas kylmetä kelit täälläkin :(

    Mutta ihana postaus! Meillä kaveripiirissä lähti leviämään fb:ssa kiitollisuushaaste, jossa päivitetään kuukauden ajan päivittäin, mistä on sinä päivänä ollut kiitollinen. On tuntunut hyvältä pysähtyä miettimään kiitoksen aiheita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava haaste! Todellakin joka päivästä voi löytää syytä hymyyn. Toistenkin päivityksistä tulee varmasti hyvä mieli. :) Ja ookei, pitääpä katsella säätietoja, jotka tosiaan näyttää hyvin mielenkiintoiselta. :D

      Poista
  3. Moi kaikille! Mun syy hymyyn ja tähän mielettömään kiitollisuuden tunteeseen liittyy tähän huikeaan viikonloppuun, jonka olen saanut viettää Repoveden syleilyssä.Yö kodassa haave toteutui ja muutama uusi unelma sai siivet. Elämyshetket avautuvat ja silloin, kun on syy hymyyn niin hymyillään ja nautitaan hymyhetkestämme 💕 kiitos Satu blogista, joka myös antaa syyn hymyyn! Mukavaa viikkoa kaikille 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Sari, kiitos kommentistasi! Aivan mahtavaa myös kuulla, että olet päässyt toteuttamaan yhden unelmistasi luonnon syleilyssä. Ja uusia unelmia kohden siis. Mitä kaikkea kesä tuokaan tullessaan. Samoin sinulle oikein ihanaa viikkoa <3

      Poista
  4. Heippa Satu! Kiitos maininnasta! Paljon on ilon ja kiitoksen aiheita sinullakin. :) Ihana postaus.

    Syynä hymyyn on just nyt lasten hauskat iltajutut: Rakastan sinua niin paljon kuin maailmassa on koirankakkoja jne. :D Kuopuksella on usein illalla nauru herkässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raita, ja ahhahaa mahtava hymyn aihe. Lasten oivallukset on mahtavia!:) Koirankakkojahan riittää, eli ihana rakkauden osoitus. :)

      Poista
  5. Heh, tiiän tuon piha-amatöörin tunteen! Meillä piha muistuttaa aika pitkälti tuota sun peltokuvaa, joten töitä sen parissa on tiedossa. Mutta odotellaan nyt ensin, että lumet sulais... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhuhhuh sulla siis töitä riittää! Tsemppiä! :) Eipä oo kiire kevättöihin, kun talvi siis siellä edelleen pitää pintansa. Josko juhannuksena sitten? :)

      Poista

Lähetä kommentti