Matkalla ultralle - Core kestäväksi

Vuosi sitten näinä aikoina patikoitiin Karhunkierroksella. Katselin tuolloin polkuja "sillä silmällä", josko joku vuosi tulisin tänne juoksentelemaan. Ja ensi kevät tulee olemaan se vuosi. :)  Ilmoittautuminen on sisässä ja miten innoissani olenkaan. Hassua sinänsä, olin jo hetki ennen päättänyt että seuraavanakin vuonna karhunkierros jää väliin. Lopulta pienen houkuttelun ansiosta olin jo samantien ilmoittautumassa. Selkeästi pieni kytö oli jäänyt tuon reitin juoksemisesta, siihen ei tarvinnut paljon puhaltaa, että into syttyi uuteen liekkiin. ;)

80km:n ultramatka Oulangan kansallispuiston maisemissa antaa myös mukavaa lisäboostia syksyn ja talven treenailuihin. Vaikka liikkuisinkin varmasti ilman minkäänlaisia tavoitteita, ohjaa tämä ilmoittautuminen omaa tekemistä. 

Loppuvuonna olen suunnitellut keskittyväni erityisesti  keskivartalon hallintaan ja monipuoliseen coretreeniin, juoksutekniikkaharjoituksiin, voiman kehittämiseen ja mäkilenkkeihin. Pitkiä lenkkejä teen myös sauvakävellen ja loppuvuodesta jo ehkä hiihtäen. Tarkoituksena on kasvattaa peruskestävyyttä entisestään ja myös keskivartalon, jalkojen ja ylävartalonkin kestävyysvoimaa. Pääasia on toki, että liikunnan riemu säilyy! Pääpaino on kuitenkin nyt vahvistaa lihaskuntoa, joka niin herkästi unohtuu juoksemisen huumassa. Keskivartalon hallinta ja hyvä lihaskunto on kuitenkin kaiken edellytys, jotta selviää niistä tuhansista mäistä ja porrasnousuista ehjänä. :) 


Keskivartalon ja jalkojen lihasvoiman kasvattaminen on tarpeen kaikilla juoksijoilla, joten nyt on hyvä aika alkaa vahvistamaan corea ja jalkojen voimaa! Itse en käy tällä hetkellä lainkaan kuntosalilla, mutta kotioloissa on oikein mainio mahdollisuus treenailla. Youtube on täynnä erilaisia lihaskuntojumppia. Kotijumppa on myös sen puoleen mainiota, ettei siirtymisiin mene aikaa. Olet salilla samantien. ;) 

Itse pyrin tekemään päivittäin keskivartaloa vahvistavaa treeniä. Treenin pituus saattaa olla joku päivä 10 minuuttia, toisena 40 minuuttia. Monesti sanotaa, ettei ole aikaa, mutta viisi minuuttiakin on parempi kuin ei mitään. Eikö niin? :)  Candy on The Run - blogia kirjottava Karoliina on myös ahkera kotijumppailija, ja hän on mm. tässä blogitekstissään vinkannut hyviä kotitreenivideoita. Käypä katsomassa, josko löytyisi joku mieluinen.

Videot on sen puoleen hyviä, että saa keskittyä itse vain tekemiseen eikä tarvitse itse miettiä, millaisen treenin nyt tekisi. Itse olen löytänyt myös pari hyvää, jo vähän nostalgistakin jumppaa. TV 2:lla tulleet jumpathan on ollut varsin hittejä, ja näyttää olevan edelleen. Jumpatessa tulee väkisinkin myös hymy huulille. Hyviä liikkeitä ja selkeä ohjeistus on mm. näissä:

Tv 2 Jumppa - Vatsa ja Pakara
 TV 2 Jumppa - Core Pilates


Jalkojen voimatreeniä teen kahvakuulan kanssa, ja ajattelin joinakin kertoina käydä myös salilla, että voi laittaa tankoon vähän enemmän painoa. Kotioloissakin kuitenkin hyvin onnistuu, etenkin jos ottaa kahvakuulan matkaan ulos ja tekee mm. askelkyykkykävelyä ylämäkeen. Lisää tehoa mukavasti. Joku päivä minulla olisi tarkoitus lähteä sauvakävelylle painavahko rinkka selässä. Keinoja on monia! :) 

Ps. Jos Karhunkierros ei ole sinulle tuttu, käypä lukemassa viime vuoden reissusta:

Ihanaa syksyn jatkoa! Pitäkää kehostanne huolta, niin se jaksaa viedä teitä moniin huikeisiin seikkailuihin. :) 

Olisi kiva kuulla, mitä teille kuuluu? Mites siellä juoksut sujuu? Suositko kotijumppailuja vai oletko enemmän salikissa?

Kommentit

 1. Karhunkierroksella nähdään ja vieläpä samalla matkalla. :) Olen ihan liian laiska tekemään kotitreenejä. Pitäisi kyllä mutta motivaatio siihen vielä vähän hukassa. Juoksut sujuu hyvin ja siihen taas motivaatiota löytyy roppakaupalla.:)

  Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, kivaa! Mielenkiinnolla seuraan myös sinun valmistautumista ja alkanutta ultrajuoksukoulua. Jaahan ihmeessä hyvät niksit blogissasi ;) Asun sen verran etäällä kuntosaleista, että kotitreeni-innostus tulee jo sen puolesta. Paljon helpompi jumppailla kotosalla kuin kuluttaa aikaa matkoihin :) Hieno kuulla, että juoksu kulkee. Ilokilometrejä sinne!:)

   Poista
 2. Hei, mahtava uusi tavoite!! Innolla seurailen sun matkaa ja monipuolisia treenejä kohti Karhunkierrosta! :) Kotijumpilla mennään täällä aika pitkälti juoksulenkkien ohessa! :) Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, eikös ookin :D Hyvä syy rämpiä läpi talven lumihangessa ;) Sä ootkin ollut ihanan inspiroiva kotijumppailussa - saakoon se jatkua! Teidän viikonlopputunnelmat Valenciassa on näyttänyt ihanalle! :) Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Kiva seurailla ultratreeniä! :) Minä teen lihaskuntoa tällä hetkellä vain kotona, jonkin verran jalkajumppaa ulkonakin lenkin päätteeksi. Talveksi voisi tietysti ostaa salikorttiin kertoja, mutta enpä tiedä. Aika vähän houkuttelee ulkoilman sijaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh sama.. kyllä se ulkoilma vie aika usein voiton, mutta onneksi ulkonakin voi tehdä jumppaa. :)

   Poista
 4. Hei! Taas on niin viisaita sanoja kehonhuollon ja lihasten vahvistamisen puolesta. Kivaa seurata matkaasi kohti seuraavaa tavoitetta ja kiitos jumppavinkeistä. Näistähän tulee nostalgisia muistoja, sillä kun pojat oli pieniä jumppasin kotona heidän nukkuessa päiväunia...eli siitä on aikaa😊
  Sisukkaita coretreenejä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, ja heiii nyt vain verestelemään vanhoja muistoja ja kotijumppailu kehiin. Helppoa ja halpaa. Onnistuu milloin vain! :) Ihanaa syksyn jatkoa sinnekin, pidetään kehosta huolta! <3

   Poista
 5. Kotijumpan aloittaminen on mulla aina vaivan takana, mutta siitä tulee hurjan hyvä olo. Vähän sama kuin lenkille lähtemisessä.

  Mukava päästä seuraamaan valmistautumistasi KK:lle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että itsekin joudun enemmän tsemppaamaan itseäni lihaskunnon pariin. Aina aloitettuaan on kuitenkin jo hurjan hyvä fiilis "tätä lisää". :) Ohjatut videot auttaa myös, muuten saattaisin päästää itseni turhan helpolla.. :)

   Kivaa, kun oot mukana ultramatkalla. <3

   Poista

Lähetä kommentti