Positiivisen ajattelun voima

Päivät lyhenee päivä päivältä. Pian luonto verhoutuu marraskuiseen kuuraan ja nukahtaa talviunilleen. Vaikka luonnon värikirjoa rakastankin, loppuvuoden harmaudessa ja hiljaisuudessa on myös jotain taianomaista, kuten näistäkin vuoden takaisista kuvista voi aistia. Muistan vieläkin tuon hiljaisuuden, joka vallitsi metsässä. Kaikki luonnonäänet oli hiljentynyt, ei tullut ketään ihmisiä vastaan. Sain olla yksin metsässä kaikkine ajatuksineni. Vaikuttavaa.


Kirjoitan blogissani paljon posiitivisesta ajattelusta. Koen sen olevan itselläni kantava voimavara elämän myrskyissä. Myönteisellä ajattelulla on merkittävä vaikutus omaan hyvinvointiin. Aina positiivinen ajattelu ei ole helppoa, minullekaan. Olen kuitenkin huomannut, ettän pääse negatiivisella ajattelulla eteenpäin lainkaan, joten en halua tuhlata sen kaltaiseen yhtään ylimääräistä energiaa. Siispä olen tietoisesti harjoitellut negatiivisen ajattelukierteen pysäyttämistä ja asioiden tarkastelua toisesta näkökulmasta. Mielenhallinta vaatii myös harjoitttelua. 

Syksyn aikana on minullakin ollut välillä ajatuksissa sellainen "levoton" olo. Olen punninnut tilannetta, mistä tämä johtuu. Onko tämän hetken olosuhteet sellaiset, jotka raastavat. Valittamalla mikään asia harvoin paranee. Täytyy tehdä valinta joko asenteen muutoksesta tai tehdä asioita muuttaakseen omia olosuhteita. Joskus ne edellyttävät uudenlaisia valintoja. En nyt sen enempää avaa tähän liittyviä asioita, mutta rohkaisen teitä siinä, että mielenhallinnalla on merkittävä osuus hyvinvoinnissa. Ja nimenomaan omassa hyvinvoinnissa - me pystymme vaikuttamaan siihen, miten minä ajattelen, miten minä puhun toisille ja mitä minä puhun itselleni. Toisia emme pysty muuttamaan, mutta meillä itsellämme on vastuu valinnoistamme, asenteesta ja ajatuksistamme. Vastuu omasta hyvinvoinnistamme. 

Ja ai että, se on niin siistiä, kun saa tuntea mielen myllerrysten jälkeen rauhaa. Nitistin sen ikävän ajattelukierteen. Oon voittaja. ;) 


Loppuvuoden harmaus ja pimeys asettaa meille uudenlaisia haasteita. Siksi voimme tsempata itsemme jo valmiiksi vastaanottamaan marraskuisen pimeyden ja harmauden. Viime vuoden tapaan, voimme lähteä kaamostaisteluun. Etsimään joka päivästä jotakin hyvää. Tekemään asioita, joista nautimme... ja vaikkapa juuri tänä aikana keksimään uusia hullutuksia ensi vuodelle, jotta on mitä odottaa. :) 

Näinä aikoina on tyypillistä, että moni alkaa miettimään mitä kaikenlaisia hullutuksia sitä keksisi ensi vuonna, minäkin. Päädyin jo kertaalleen siihen, että loppukesälle suunniteltu juoksuvaellus saa riittää "hullutukseksi" ensi vuodelle.. 

Kunnes sain toiselta ystävältäni viestin: "Itse aloin tänään harkita karhunkierrolla nutsin 31km ;) hulluttelu alkaa aina tähän aikaan vuodesta.. oletko huomannut saman?? Uusia tavoitteita" Minä jo peiton alla sängyssä melkein hypähdin pystyyn: "Ai niiinkö meinasit. Mäki tuumailin nuts 80kk mutta aattelin ettei oo ketään kaveria.." Hmm, vieläköhän olis paikkoja, jos molemmat lähettäis.."
...ja viestin saamisesta alle kymmenen minuuttia ja ilmoittautuminen oli tehty. Tämmösissä hetkissä ei liikoja kannata jäädä miettimään. ;) Ostettiin just motivaatiota marraskuun kaamokseen ja lumessa tarpomiseen. JEIJ! :) Viime vuonna patikoitiin Karhunkierros, ensi keväänä ne mäet menee heittämällä ilman rinkkaa. (Posiitivinen ajattelu ja silleen..) ;)Mutta summasummarum tästä kaikesta höpöttelystä..

 Pidä itsestäsi huolta.
 Puhu itsellesi hyvää.
Tee asioita joista nautit.
Vietä aikaa rakkaitesi kanssa.
Hulluttele ja hassuttele.
Ole rohkeasti sellainen kuin olet.  
Ajattele hyviä asioita.

Muista, että olet arvokas.

Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on juuri nyt.
Kiitä joka päivästä.

Ihastuttavaa loppusyksyä jokaiselle! Me niiiin selätetään yhdessä tuleva kaamosaika.
Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

 1. Ihana teksti taas. Yritän ammentaa tästä nyt itselleni jotakin. Viimeaikoina on ollut ajoittain melko vaikea löytää positiivisuutta, mutta siltikin yritän kovasti. Tällaiset tekstit ovat vähän kuin valoja pimeydessä <3
  Parasta tässä jutussa oli tieto sun osallistumisesta KK:lle. Mäkin olen nimittäin tulossa, joten me voidaan vihdoin nähdä livenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla. <3 Välillä se meidän elämän polku on kovin harmaa ja kivinen, ja positiivista otetta on vaikeaa löytää. Mutta uskon, että jokaisesta hetkestä voi löytää jotakin hyvää. :)

   Ja HEIII mahtavaa, onpa todella kiva tavata livenä! Viimeistään sitten ensi keväänä Kuusamossa! Mille matkalle ilmoittauduit?:)

   Poista
  2. Tuo on kyllä totta. Murheeseen ja suruun ei saa jäädä iäksi märehtimään. Tai ainakin niiden harmaiden hetkien keskellä pitää yrittää löytää positiivisuutta jostakin muualta.
   Mä ilmottauduin 53km:lle (tulen ottamaan revanssin tämän vuoden dnf:stä). :)

   Poista
 2. Hyvää tekstiä. Pitäisi kyllä enemmän ajatella positiivisesti ja positiivisia asioita. Tuntuu, että itse ainakin monesti jää vellomaan niihin negatiivisiin ajatuksiin. Tänään säästä huolimatta mulla on super positiivinen fiilis ja energinen olo. Koska saan kerrankin luvan kanssa olla sisällä rustaamassa blogia eikä tartte murehtia ulkona tekemättä olevia asioita.:D

  Karhunkierroksella nähdään!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaksi jee Karhunkierrokselle, nähdään!! :) ja hienoa, että on ollut hyvä olo. Murehtimalla harvoin mikään asia paranee, joten parempi keskittyä positiivisiin asioihin. :)

   Poista

Lähetä kommentti