Yökyläilyä Repovedellä

Miten ihana idea serkullani olikaan, kutsua serkukset yökylään. Välimatkaa on, joten miksipä ei kokoonnuttaisi puolivälissä. Yövytään yö kodassa ja ihaillaan syksyn kauneutta. Serkku lupasi hoitaa vielä lämpimän iltaruuan retkeilijöille, joten voiko tällaisesta tarjouksesta kieltäytyä 

Mikäs oli parempi tapa viettää laatuaikaa. Retkeillä Suomen kauniissa luonnossa. Istahtaa illalliselle kynttilän valossa ja ihailla tähtitaivasta. Paistaa lettuja yön hämyssä ja höpötellä kaikenlaista. Hassutellakin, kuten tapaani kuuluu. Ulkoilmasta raukeina käpertyä kukin omaan makuupussiinsa kuuntelemaan yöllisen sateen ropinaa.
 
Herätä seuraavana aamuna raikkaaseen syysaamuun ja hipsiä järven rantaan aamu-uinnille. Huh miten olikin virkistävää. Voisiko jokaisen aamun aloittaa näin? Pulahtaa uimaan keskellä luonnon kauneutta ja hipsiä kotaan aamupuurolle ja pannukahveille.  Niin luksusta. 

Hyväntuulisena hykertelen autolle. Ihana yhteinen kokoontuminen. Tällaisia lisää. Muiden jatkaessa kohti etelää, itse vaihdan nastalenkkarit jalkaan ja lähden vielä polkujuoksentelemaan Repoveden maastoihin. Vettä sataa aika tavalla, ja polut on kovin liukkaita ja mutaisia. Mutta mikäs tässä mennessä, liikkuessa tulee lämmin. Totean jälleen, että kyllä Repoveden kansallispuisto on vaan niin kaunis. Ihania maaston vaihteluita, jylhiä kallioita ja kaunista satumetsää.  Juoksentelen rauhakseltaan reilu puolitoista tuntia. Vaatteet aivan litimärkänä. Autolle päästyä nopea vaahteiden vaihto ja soitto iskälle kotikotiin: "Täällä olisi litimärkä juoksija, pääsiskö saunaan?" Vajaan tunnin päästä istun päiväsaunassa ja jatkan hykertelyä. Nämä on niitä ihania onnen hetkiä. Pientä Satua hemmotellaan taas. Saunan jälkeen odottaa porkkanalaatikko ja karjalanpaisti. Miten hyvälle maistuikaan uunissa haudutettu iskän tekemä karjalanpaisti. Dippailin kauraleipää liemeen ja matkustin lapsuuteen. Jotkin asiat on niin tuttuja, niin turvallisia ja tekee olosta niin onnellisen. Pysyn aina pikkusiskona. <3


Pienet piipahdukset luonnon lumossa tekee vain niin hyvää, kuin jälleen minilomalla olisi ollut. 
Siispä lisää tällaisia yökyläilyjä luonnon lumossa.

Ihastuttavaa viikon jatkoa kaikille! <3 Menkäähän metsään! Se tekee hyvää, vai mitä? :)
 


Kommentit

 1. Syksyinen yökyläily, josta innostuneena alettiin paluumatkalla suunnittelemaan kahden yön kyläilyä Repovedellä. Luonto lumoaa 💚 kuten myös ihanainen Satu - kiitos yhteisistä hetkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Sari. Luonto ja rakkaat lähellä. Parhautta. Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista
 2. Oi, kuulostipa kivalle :) Ja kyllä, metsä tekee hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä kivaa, ja metsässä on ihanaaa! :)

   Poista
 3. Oiiih, kuulostaa ihanalta! Mä olen tänä syksynä viettänyt metsässä paljon enemmän aikaa, kun aiemmin, niin parasta :) Metsä todellakin tekee hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se olikin ihanaa!! Ja kyllä vain, metsässä mieli ja sielu lepää. <3

   Poista
 4. Repovedelle on kyllä joskus päästävä. Niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repovesi on kyllä kerrassaan upea, joku kutsui sitä jopa eteläisen seudun karhunkierrokseksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti