Makupaloja talvijuoksusta

Tällä viikolla saimme maistiaisia talven ihmemaan kauneudesta. Huurteiset puut, pikku pakkanen ja kaunis lumikerros sai huokailemaan hämmästyksestä: luonto on valloittavan kaunis. Tällä viikolla sai myös muistella, miltä talvijuoksu tuntuu kun lumi narskuu kenkien alla.


Aloitin tämän viikon pitkällä juoksulenkillä, jossa naputeltiin pitkästä aikaa uudet kymmenet. Ajatus pitkästä lenkistä lähti varsin extempore, kun sunnuntai-iltana mussutin karkkia. :D Mies ihmetteli, että etkös juuri sanonut, että se karkkipäivä on lauantaisin. Perusteluksi tokaisin, että teen vähän hiilaritankkausta, kun juoksen huomenna kolkyt. (minä ja minun itsekuri herkkujen kanssa;)).. ;) Buahhahaa - ihan puskista koko ajatus, mutta tätä sitten jäin pyörittelemään mieleen. 

Maanantai-aamuna myhäilin ulos katsoessani: tänään taidetaan kestävyyden lisäksi kasvattaa sisukkuutta. Edellisenä yönä oli tullut runsaasti lunta, joten lumipöperöjuoksua luvassa. Kun kerran ääneen sanoin juoksevani kolkyt, niin tänäänhän sitten juostaan kolkyt.

Ja ai että miten oli ihanaa! Välillä taapersin puuterilumessa, välillä askel lipsui jalkojen alla, välillä kipitin ylämäkiä ja välillä alamäkiä. Siellä täällä erilaisia rengasreittejä, ja parin kympin jälkeen pieni juomatauko kotona ja uudestaan matkaan. Juoksu tuntui uskomattoman vahvalta ja kevyeltä..Huhhei, tämmöisistä extemporelenkeistä saa kyllä huippu kiksit.. :D


Pitkä juoksu oli ihan huippu startti viikkoon, kun muuten viikko onkin työntäyteinen. Marraskuun upeat aurinkoiset aamut saivat kuitenkin nipistämään yöunista sen verran, että lähdin päivittäin aamulla pienelle happihyppelylle.

Marraskuun ensimmäinen päivä oli uskomattoman upea. Suu loksahti auki tätä kauneutta katsellessa. Järvessä näkyi jo jäähileitä, taivas oli vaaleanpunainen ja lumihuurteiset puut lumoavan kauniit. Oli niiiin huikea hetki. Todellakin kannatti herätä.


Marraskuun toisena päivänä myös lähdin pikku lenkille hämmästelemään usvan nousua järven yllä.


Kolmantenakin päivänä kävin aamukävelyllä, mutta parhaat pakkasaamut olivat jo takana. Plussakelit ovat edessä, mutta voi mitä talvimaistiaisia ensimmäiset päivät tarjosivatkaan. Luonto. <3Kuten minua pitkään seuraavat tietävät, olen talvijuoksun ystävä. Mieluummin vaikka paukkuva pakkanen kuin paahtava helle. Joka säällä voi juosta, eikä talvijuoksukaan tarvitse mitään erityisiä varusteita. Perusjutut varusteissa pätee talvellakin juostessa. :)  Suosittelen laittamaan jalkaan vähän pitävämpää kenkää. Itse käytän maasto/polkujuoksukenkiä. Varsinaisia talvijuoksukenkiä minulla ei erikseen ole. Juostessa tulee lämmin, joten kannattaa välttää ylipukeutumista. Hyvin vähällä pärjää, etenkin näillä pienillä pakkasilla. :) 

Pari vuotta sitten kirjoitin postauksen "Vinkkejä talvijuoksuun." Käypä lukaisemassa niin tiedät, miten varustautua pakkasjuoksuun.. Jos tänä vuonna semmoisia meille tarjoillaan. :) 

Näillä talvimaistiaisilla toivotan tsemppiä marraskuun pimeyteen! Vielä se valo voittaa. <3 Ihastuttavaa viikonloppua! 

Ps.joko siellä suunnalla saatiin nautiskella talvijuoksusta?


Kommentit