Matkustan muistoihin - luonto puhuu

Kiitos Luontoloinen-blogin Sinille haasteesta. Sopivasti juuri kaipasinkin vähän potkua kirjoittamiseen. Tosin samantien sovellan haastetta ja vastaan vain minulle esittämiin kysymyksiin. Niiden kahdeksan faktan aika voi olla vaikka myöhemmin.. Selailin blogia varten vuosien takaisia kuvia, ja oi mitä muistoja tulikaan mieleen. Olen saanut viettää uskomattomia hetkiä luonnon lumossa ja olen niiin kiitollinen jokaisesta. <3

1. Minne olet matkalla kun vaellat? 
Vastaan kliseisesti, mutta totta se on  - omaan itseeni. On aikaa ajatella elämää. Voi käydä lävitse kipuja ja iloja. Luonto itsessään puhuttelee paljon. Kaikki maaston ja sään vaihtelut ja koetut hetket kuvaa vertauskuvallisesti elämää. Ja parasta myös, että vaelluspäivänä olen matkalla pisteestä A pisteeseen B, siinä kaikki. :) 

Hetta, Suomi
Alta, Norja
Abisko, Ruotsi
Kungsleden, Ruotsi

Kungsleden. Ruotsi

Björkliden, Ruotsi

Aragats. Armenia

2. Mitä ilman et lähtisi reissuun? 
 Pakko sanoa, etten lähtisi ilman puhelinta. Turvallisuuden takia. Hädän sattuessa sillä voi soittaa, kunhan pitää huolen siitä, että akku riittää. Vara-akku/laturi matkassa tai puhelimen käyttöä säästettävä vain hätätilanteita varten.

3. Millainen on sielunmaisemasi? 
Vehreys, vuoret ja vesi. Siinä kaikki. 

Lofootit, Norja

Lofootit, Norja

Lofootit, Norja
Kebnekaise, Ruotsi
Kebnekaise, Ruotsi
Koli, Suomi
Kebnekaise, Ruotsi

4. Mikä on seuraavaksi ostoslistalla? 
Vaellussauvat, jotka soveltuu myös juoksuun. 

5. Mikä retkeilyyn liittyvä asia sinulla on vielä opettelematta? 
Vaikka mitä. Viimeisimmällä reissulla tuli tosin todettua, että pitäisi enemmän opetella teltan pystyttämistä tai oikeamminkin telttapaikan järkevää valintaa. Mitä kaikkea tulee huomioida jne.

6. Jos joutuisit autiolle saarelle kolmeksi kuukaudeksi, mitkä kolme ruoka-ainetta ottaisit mukaasi?
Oletuksena on, että tulenteko onnistuu ja puhdasta vettä löytyy, mutta ruuan tulee säilyä lämpimässä. Noo vaikkapa kaurahiutaleita, kananmunia ja sokeria. Voisi tehdä kaurapuuroa ja lettuja vuorotellen. :)

7. Onko makuupussien comfort -arvot tehty sinua varten? 
Ei ole tarvinnut palella retkillä, joten pitäisikö siis vastata että on? 

8. Kuinka omalta osaltasi pyrit edistämään suomalaisten yhteyttä luontoon? 
Parhaiten omalla esimerkilläni, kirjoittamalla rakkaudesta luontoon, inspiroimalla ihmisiä ulos liikkumaan ja hehkuttamalla luonnon lumoa! Yhtenä uutena juttuna olen ollut mukana uuden polkujuoksuseuran perustamisessa Kuopioon. Seura starttaa vuoden alusta toiminnan, josta kirjoitan varmasti blogiinkin lisää kunhan sen aika on. Polkujuoksuseuran tarkoituksena on kannustaa ihmisiä poluille juoksemaan ja myös edesauttaa omien kotipolkujen löytymistä. Metsät on polkuja pullollaan! :) 

Aragats. Armenia
Senja, Norja
9. Makkara vai vaahtokarkit?
Makkara, en lämpene vaahtokarkeille. 

10. Kuka on seikkailjaidolisi? 
Hmm, piti jäädä ihan miettimään. Idolista en tiedä, mutta viime aikoina olen inspiroitunut Mikko "Peltsi" Peltosen kova vuosi-touhuilusta ja seuraan sitä innolla.

11. Kuinka nopeasti olet valmis lähtemään? 
Minuutissa, kuten työnkuvaanikin kuuluu ;)

Grand Canyon, USA

Oi että, olipa ihania muistoja. Sinin heittämässä haasteessa oli tarkoitus haastaa muitakin bloggaajia mukaan, mutta tällä kertaa taidankin kannustaa teitä lukijoita vastaamaan seuraaviin kysymyksiin? Kommenttiboxi on ollut erittäin hiljainen, lieköhän siellä ruudun takana vielä ketään? :)

1. Mikä on Suomen luonnossa sinusta kaikkein parhainta?
2. Oletko nukkunut talvella yön ulkona joko teltassa tai autiotuvassa, - haluaisitko? 
3. Mikä on erikoisin matkakohde, jossa olet vieraillut? Suomessa tai ulkomailla. Kerro halutessasi myös miksi.
4. Minkälaiseen maisemaan sielusi halajaa aina uudelleen?

Marraskuun harmaudessa on hyvä juurikin pysähtyä näiden matka-ja retkimuistojen äärelle ja saada niiden avulla hymy huulille ja miettiä kuinka maailma onkaan niiiin kaunis. <3
Ihanaa viikon jatkoa ja laittakaahan vastauksia tulemaan. :) Olisi kiva kuulla teistä!:) Kommentit

 1. Ihana Satu kun lähdit mukaan "haasteeseen". :) Saman olen huomannut että hiljaista on. Tässäpä vastaukset esittämiisi kysymyksiin:

  Mikä on Suomen luonnossa sinusta kaikkein parhainta?: Puhtaus ja raikkaus unohtamatta tietenkään tuoksumaailmaa. Parhaiten Suomen luonto esittäytyy minusta sateisessa metsässä suopursujen äärellä, ja lapin tunturissa kovalla tuulella. Suomen luonnossa on voimaa mutta jotain äärimmäisen herkkää. :)

  Oletko nukkunut talvella yön ulkona joko teltassa tai autiotuvassa, - haluaisitko?: Olen ja haluan edelleenkin! Olen nukkunut talvella ulkona sekä teltassa että laavussa, ja ehdottomasti paras kokemus oli yö taivasalla järven jäällä. Sitä pitäisi kokeilla tulevana talvena uudestaan.

  Mikä on erikoisin matkakohde, jossa olet vieraillut? Suomessa tai ulkomailla. Kerro halutessasi myös miksi: Erikoisin vaelluskohde on ollut ehdottomasti Islannin Hornstrandirin niemi aivan maan äärilaidalla. Sinne kuljettiin veneellä ja reissu oli kaiken kaikkiaan melko pelottavakin. Matkan kruunasi telttaelämää uteliaana tuijotteleva naali, joka varasti naapurilta eväitä.

  Minkälaiseen maisemaan sielusi halajaa aina uudelleen?: Avotunturiin. Vuorimaisema miellyttää silmää, mutta kyllä suomalainen tunturimaisema on se kaikista kaunein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, juuri tällaista inspistä kaipasinkin. Ihania vastauksia. 1.Voin samaistua ajatuksiisi Suomen luonnosta. Puhdas, raikas ja ihanan tuoksuinen luonto. <3 2. Ja voi että yö taivasalla järven jäällä - huhhei! Kuulostaa upealta. Kirjoittaisitko joku kerta blogiin lisää talviyöpymisestä? Millä varustuksella esim. yövyit taivasalla? 3.Islannista löytyy varmasti paaaljon uskomattomia paikkoja, sinne pitäisi joku kerta kyllä päästä. 4.Ihana tunturityttö siellä. <3

   Poista
 2. Olipa kiva postaus! :) Ihailen aina sun luontokuvia, vitsi olet käynyt monissa niin upeissa paikoissa!! <3

  1. Suomen luonto on ihan ainutlaatuinen ja todella monipuolinen! <3
  2. En ole, mutta voisin lähteä jonkun kokeneemman retkeilijän matkassa kokeilemaan :)
  3. Hmm...erikoisin maa on ehkä Marokko ja sinne en enää halua uudestaan, hehe :)
  4. Rakastan merimaisemaa ja saaristoa, mutta kyllä nuo jylhät vuoretkin näyttää upeilta. Pääasia, että vesi on maisemassa mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä innostuin selailemaan matkakuvia ja ai että tuli mieleen huikeita reissuja ja niin upeita luontoelämyksiä..
   1.No niinpä. Suomen luonto on todella monipuolinen. Ajatella meidän vuodenaikojen vaihteluja ja koko maan erilaista maastoa. Lähtiessäsi rannikolta Lappiin, voi nähdä niiiiin paljon erilaista maisemaa. Suomi. <3
   2. Hahaa joskus blogimiitti retkeillen ja yöpyen ulkona?
   3. Ookei Marokko voi olla mielenkiintoinen mesta, en ole käynyt ja ilmeisesti et suosittele :D
   4. Jep, sama homma tuon veden kanssa. Vuoret yksinään ei säväytä niin paljon, mutta vesi on kyllä uskomattoman upea elementti. Vaikea olisi kuvitella elää ilman järvi/merimaisemaa.

   Poista

Lähetä kommentti