Marraskuun treenitunnelmia ja Suomi 100-lihaskuntojumppa

Huhhei, ollaan miltei joulukuun puolivälissä. Marraskuukin hujahti huomaamatta. Tuntuuko muistakin siltä? Mutta enpä valita, pimein ajanjakso alkaa olla voiton puolella ja joulukuu tuo oman ihanan joulutunnelmansa. Mikäs sen parempaa.Katsastetaan nyt, miltä marraskuun jumppailut näytti. Olen nyt miltei viitisen viikkoa viihtynyt enemmän puntilla kuin juoksupoluilla ja voin sanoa, että nyt alkaa jo riittää. :D Hassua, että jonkinlaiseen rutiiniin on kroppa tottunut. Jo useampana vuotena syksy ja erityisesti marraskuu on ollut jumppahumppaa, kunnes sen jälkeen alkaa pian haikailemaan juoksun pariin. Kertonee myös siitä, että juoksubreikki teki varmasti hyvää myös mielelle, nyt innolla sitten erityisesti ensi vuoden puolella kunnon juoksuharjoitteluun kiinni. :) 

Miltäpä marraskuu kokonaisuudessaan sitten näytti. Keskimäärin viikossa liikuin noin viisi kertaa, jotka koostui vähintään kolmesta salitreenistä ja/tai ryhmäliikunnasta, salitreenien yhteyteen yleensä juoksin matolla lyhyesti (n 5km). Tein myös huoltavia / corea vahvistavia harjoitteita: pilatesta ja bodybalancea. Näiden lisäksi ulkona kävin kerran viikossa 1,5 h - 2 h kävely tai sauvakävelylenkin ylläpitääkseni peruskestävyyttäni. 

Sielu lepää näissä maisemissa.

Meillä on talvi!

Kokonaisuudessaan siis saa olla varsin tyytyväinen. Salikipinäkin löytyi, ja tykkäsin treeneistä. Välillä oli kiva käydä ryhmäliikunnassa ja kunnon hiet sai pintaan kyllä vanhassa kunnossa bodypumpissa, jossa uskalsin ladata enemmän painoja kuin koskaan. ;) Tämän jälkeen vielä kuritin itseäni loppulämpällä, jossa Konttaisen mäet ja Rukan nousut mielessä nousin boxille sata kertaa, jonka jälkeen tein sata askelkyykkyhyppyä ja vielä sata askelhyppyä boxille. Kaikkea sitä innostuu :)  Myös bodycompatissa oli hauskaa hakata ilmaan ja perinteistä kahvakuulaa ja circuittiakin oli kiva kokeilla. :)

Uskon, että tämä punttijakso on tehnyt hyvää koko kropalle, vaikka sinänsä varsin lyhyt onkin. Tarvitsen voimaa kivutakseni ylös niitä mäkiä, joten hyvä on tehdä myös salilla treeniä. Juoksuharjoittelussakin voi tehdä voimaharjoittelua hyvinkin mäkimaastoissa, mutta marraskuun pimeydessä oli hyvä myös jumppailla sisällä. On myös kiva huomata, että tulosta on tullut erityisesti core-alueen vahvistumisessa ja muutenkin koko kroppa tuntuu vahvemmalta. Vaikka työtä vielä on tehtävä esim lantion hallinnan kanssa, on jo menty hurjasti eteenpäin. Aloitin vuosi sitten keskittymään erityisesti core-alueen vahvistamiseen ja nyt huomaa, että se kannatti. Aina ei kannata odottaa hetkessä tuloksia, vaan uskoa pitkäjänteiseen työhön joka kantaa. Lihaskunnon vahvistaminen ja etenkin keskivartalon vahvistaminen on niin oleellista kaikille juoksuharrastajille. Ota siis ihmeessä lajivalikoimaasi miltei päivittäinen corejumppa - se kannattaa! :)Tähän loppuun taidan julkaista  Suomi 100 - vuoden kunniaksi suomihenkisen kestävyysjumpan, jonka tein kotosalla. Olin itsenäisyyspäivän töissä, enkä silloin päässyt omalla tavallani (=urheilemalla) juhlimaan. Olisin varmaan juossut sata minuuttia tms. Syksyllä pohdin myös Kuopion itsenäisyyspäivän maratonia, joka olisi ollut mainio tapa juhlistaa Suomen juhlapäivää. Tosin voin myöntää, että olin myös erittäin mielelläni myös itsenäisyyspäivänä töissä. Koin olevani etuoikeutettu. Olen ammatissa, jossa ei vielä kymmenen vuosi sitten ollut juurikaan naisia - saatika sata vuotta sitten naisen asema oli tyystin erilainen. Olemme monin tavoin etuoikeutettuja suomalaisina naisina, kun saamme ja pystymme nykyisin olemaan tasa-arvoisessa asemassa, ja osaamistamme arvostetaan. Siksi koin suorastaan ylpeyttä saadessani olla töissä satavuotiaan Suomen juhlapäivänä! :) Hyvä Suomi! 

No mutta nyt siihen jumppaan.. Tykkään keksiä kaikenlaisia tempauksia ja bongasin kaverin instatililtä, että he olivat tehneet harjoituksen, jossa he suhasivat Puijon mäkeä ylös ja alas, jotta nousumetreiksi saivat 1917. Tuosta innostuneena mietin, josko tekisin sellaisen lihaskuntoharjoitteen, jossa tulisi toistoja yhteensä 1917.. 

Ja tässäpä se on:
Suomi-jumppa

Circuit:
Burpee
Kyykky
Punnerrus
Vatsat
Kylkivatsat
Selkä
Askelkyykky
Etuheilautus kahvakuulalla
Hauiskääntö
Pystypunnerrus
Jokaista 10 toistoa x 5 kierrosta =500 toistoa

Circuitin jälkeen 
500 toistoa kyykky (erilaisia, kapea, leveä, sivu, askelkyykky eteen, ristiin, taakse..)
300 toistoa coreliikkeitä (vuorikiipeilijä, jalkojen nostoa, linkkareita, ylävatsaa, sivua, kylki, lantionnostoa, selkälihasliikkeitä jne..
200 toistoa ylävartaloa (erilaisia punnerruksia, ojentajadippejä)
100 toistoa askelkyykky (askelkyykkyhyppyjä, askelluksia eteen, taakse, risiin..)
100 toistoa corea

Uudelleen Circuit 2 kierrosta = 200 toistoa
Ja lopuksi 17 kyykkyhyppyä! 

Yhteensä 1917 toistoa  - Suomen syntymävuoden kunniaksi.:)

Tästä innostuneena jäin miettimään, pitäisikö uutena vuotena tehdä jumppa jossa olis 2018 toistoa. :D

Mutta nyt lähden piiitkästä aikaa juoksupitkikselle. Katotaanhan miltä se tuntuu! Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Kommentit

  1. Toi sun suomi100-jumppa! :D Piti tulla ihan uudestaan vilkaisemaan sitä..apua! Mun pikku kotitreenit toistomäärineen kyllä kalpenee tuon rinnalla, hehe! Mutta hyviä liikkeitä hei! :) Ja muutenkin kuulostaa hyvältä treenit marraskuussa <3 Ihanaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo, täytyy tosin muistaa ettei noi toistomäärät ihan perusjumppaa ole. Tämä oli tällainen juhlajumppa!! :D Circuittia tosin olen silloin tällöin tehnyt ja kierrosten määrää vaihdellut. :)

      Poista

Lähetä kommentti