Uusi startti vuoteen - Pois oravanpyörästä

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018!  Niin on uusi vuosi jälleen vierähtänyt käyntiin. Minulle se toi uudenlaisen elämänvaiheen, kun jäin vuoden alusta pariksi kuukaudeksi opintovapaalle. On jännä fiilis, kun ei ole sidottuja aikatauluja, ei työpäiviä, eikä sen seurauksena yhtään yövuoroa! Ajatus siitä, että saa nukkua joka yö, tuntuu luksukselta. Tästä erityisesti muistan hehkuttaa. ;) 

Vuosi alkoi siis mitä parhaimmissa tunnelmissa. Kiitollinen ja onnellinen olo. Kirjoitin viime lokakuussa jutun "Hyvinvoinnin kulmakivia", jossa kerroin oloni olleen syksyn mittaan levoton. Työn ja opiskelun yhdistäminen tuntui tuolloin kuormittavalta ja vaikutti jaksamiseen. Jo tuolloin tein ratkaisun jäädä vuoden alusta opintovapaalle, jolloin saisin suoritettua rästiin jääneitä kursseja. Kirjoitin siitä, miten tärkeää on tunnistaa niitä asioita, mitkä kuormittaa, tunnustaa ne itselleen ja tehdä asioita hyvinvointinsa eteen. On tärkeää puntaroida itse omia voimavaroja, mihin kaikkeen se sen hetken elämäntilanteessa riittää. Kukin meistä on yksilöllinen ja arjen tasapaino koostuu erilaisista asioista, eikä niitä voi verrata keskenään. 

Tuon päätöksen jälkeen syksykin tuntui levollisemmalta, ja nyt etenkin olen niin onnellinen päätöksestäni. Suoritan pääasiassa verkkokursseja, joka mahdollistaa oman aikataulun suunnittelun. Miten siitä nautinkaan. Opiskelukin on huomattavasti tehokkaampaa. Olen istunut koneen ääressä pitkiä päiviä, mutta sen vastapainoksi olen ennättänyt myös ihailla Suomen ihmeellistä maisemaa ja viettää aikaa luonnon lumossa, missäs muuallakaan. Viikon sisällä ehdin tarpoa Kuopiossa umpihangessa nauttien huikean kauniista talvimaisemasta ja  kirmata Kirkkonummen sulilla ja niin kauniilla metsäpoluilla. Hivenen hämmentävää. ;) Ihmeellinen Suomen luonto.Olin Etelä-Suomessa viitisen päivää reissussa. Sain nauttia täysin siemauksin ulkoilmasta, upeista auringonsäteistä, ihanasta seurasta, herkkuruuista ja laatuajasta niin sukulaisten kuin ystävienkin kanssa. Sanoin meneväni "humputtelu-reissulle" Helsinkiin, joka piti siis sisällään kaikkea satumaista humputtelua, eli..

Polkujuoksua Meikon luonnonsuojelualueella ja avantouintia. Meikossa oli mukava ja helppokulkuinen 8 kilometrin merkattu rengasreitti,. Suosittelen polkujuoksu- ja retkipaikaksi oikein lämpimästi! :) Avantouinti oli tosi hullua. Vesi oli niin jäätävää, että ihan koski. Mutta pakkohan se oli suostua serkun yllytykseen. :)


Retkeilyä Porkkalan niemessä, saaristomaiseman ihailua ja herkullista päivällistä nuotiotulen ääressä.  Ehdottomasti jatkoon tämäkin retkipaikka.
Mäki-ja porrasjuoksua Malminkartanon jätemäellä samalla nauttien auringonnoususta. Juoksentelin reippaan tunnin mäkiä ja portaita ihan fiiliksissä niin auringonsäteistä kuin pitävästä askeleesta. Sääli tietysti helsinkiläisille ettei siellä ole lunta, mutta minä osasin kyllä ottaa ilon irti kunnon pidosta. :)
Brunssia ja Helsinki-sightseeingia upeiden bloggaajien kanssa. Hanna ja Tiina kirjoittelee enää harvakseltaan, mutta Karoliina (Candy on the run) on onneksi edelleen aktiivinen juoksu-ja lifestylebloggaaja. Brunssilla juttu luisti taas taukoamatta. Näitä mimmejä on aina niin ihana nähdä. <3Retkiä siskon ja tädin kullanmurujen kanssa, kuumaa kaakaota ja luonnon ihastelua. Retkeiltiin Myllykoskella ja Luukin ulkoilualueella. Ihania retkikohteita molemmat. Ja sää tietysti mitä parhain. <3

Pitkä kävelylenkki saariston maisemissa ystävän kanssa. Tutustuimme Lammassaareen aamutuimaan ja ihastelimme usvaista tunnelmaa.  Onni on, kun on ystäviä jotka jakavat tätä rakkautta luontoon kanssani.
Tämä reissu "etelään" oli kyllä huikea miniloma. Sain tehdä juuri niitä asioita, joista nautin: viettää aikaa läheisteni ja ystävieni kanssa, juoksennella ja retkeillä. <3 Pk-seutu on kyllä täynnä upeita retkikohteita. Hämmästyin myös ystävällisistä höpöttelyistä ja tsempeistä, joita mm. sain jättärillä juostessani. Ehkä olin sortunut ajatukseen, ettei pk-seutulaiset olisi ystävällisiä. (anteeksi!)

Tämänkaltainen vuoden aloitus oli kyllä mahtava startti tähän vuoteen. Tästä on hyvä jatkaa! :) 

Seuraavassa postauksessa voisinkin kirjoitella tämän vuoden juoksusuunnitelmista. Nimittäin uudenlaisia juttuja on luvassa silläkin saralla! :) Mutta nyt oikein  kivaa viikonloppua!

Mitä teille kuuluu? Voiko teillä päin nautiskella lumettomista poluista vai meneekö umpihankijuoksuksi? 

Kommentit

 1. Rohkea päätös tuo opintovapaalle jääminen! Itseäni kiinnostaisi myös sama syksyllä, sillä en millään pysty töiden ohessa suorittamaan läsnäolopakollisia opintoja ja haluaisin saada sosiaalityöntekijän pätevyyden. Tietenkin taloudellinen puoli vähän siinä huolettaa, mutta toisaalta voisi etukäteen jo varautua.. Ja olisihan se sijoitus tulevaisuuteen!

  Ihania kuvia ja melko täydelliseltä vaikuttaa sun vuoden alku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tekemään päätöksen jo hivenen etupainoitteisesti, kun jo nyt tiedossa ettet pysty soveltamaan opintoja työn oheen. Taloudellisestihan tässä ehkä hieman menettää, mutta voihan ajatella sitenkin että aika on rahaa. Tosin koulutusrahaston kautta saa kyllä mielestäni varsin hyvän tuen opiskeluun. Jos suinkin mahdollista, niin suosittelen lämpimästi!! :)

   Ja ah - olipa tosiaan ihana vuoden alku!:)

   Poista
 2. Jee, sun opintovapaa oli kyllä niin hyvä päätös! Ihana nähdä, että nautit siitä täysillä! 💛Ja huipulta kuulostaa myös koko sun etelän reissu! Ihania luontohetkiä ja paljon paikkoja, joissa en ole ikinä käynyt!! Pitää laittaa listalle! ☺️Ja oli huippua nähdä! 💛Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todentotta oli hyvä päätös! :) Hahaa hauskaa, uusia luontokohteita siis sinullekin. Suosittelen!! Näinhän se usein on, että arjessa pyörii pitkälti samoissa ympyröissä. Rentouttavaa sunnuntaita. Ja oli tosiaan ihana nähdä <3

   Poista
 3. Aivan loistavaa, rohkeaa ja upeaa, että olet uskaltanut tempaista itsesi hetkeksi irti oravanpyörästä. Jatkokoulutatko itseäsi nykyiseen ammattiin, vai aiotko vaihtaa alaa?
  Ihana tuo miniloma etelään! Todellisen loman tuntua, olisipa ihana itsekin päästä juoksu/ulkoililomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala säilyy ennallaan ja lisäkouluttaudun vain. Kyse on pienestä ajasta, joten niiin rohkealta tämä ei tunnu. Jatko-opiskelijatkin saa myös koulutusrahastosta mukavan tuen, joten tätä tilaisuutta ei olisi voinut jättää käyttämättä. :) Uskon, että palaan takaisin työelämään huomattavasti virkistyneempänä. :)

   Poista
 4. Vitsi Satu, oon tosi iloinen sun puolesta! Kaipaisin itsekin nyt sitä rohkeutta tehdä isoja päätöksiä. Pitää varmaan vielä antaa itselle aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun iloitset kanssani. Kuten tuossa Maijalle jo yllä sanoin, niin niiiin rohkealta tämä veto ei tunnu. Ala säilyy ennallaan, enkä mihinkään ole irtoamassa. Tai näin luulen. :D Mutta todellakin suosittelen valitsemaan omia polkuja, jossa on hyvä kulkea. Tää tekee hyvää.

   Poista

Lähetä kommentti