Juoksueuforiaa

Tiedättekö mitä. Hymyilyttää. On ollut upea viikko, kaikkinensa.
Ystäviä, yhdessäoloa, kotoilua, kivoja työjuttuja ja ihanaa keväistä ilmaa, auringon paistettakin.

Moni asia on hymyilyttänyt, mutta täällä blogissani haluan jakaa teeman mukaista fiilistelyä.. Juoksueuforiaa. 


Jonakin keväänä olisin saattanut valittaa kevään mutalätäköistä. Nyt sen sijaan taisin juosta kaikkien läpi. Kun jää pettikin jalan alta ja jalka humpsahti vesilätäkköön, minua hymyilytti. Märät lenkkarit. Kuuluu lajiin. Iloitsin. Miten onnellinen ihminen voi pienestä ollakaan. Nautin perjantiana ulkoilmasta, alkuun kävin katsastamassa Puijon seutua, vielä on lunta sen verran paljon ettei vielä parane poluille lähteä. Vaihdoin maastolenkkarit tavan lenkkareihin. Juoksin lämpimikseni kolmisen kilsaa, jonka jälkeen kokeilin reippaampaa askelta. Jalat vei kuin itsestään. Kilometri ja toinenkin taittui ilman mitään kiputuntemusta, ilman mitään muutakaan oireilua. Askel nousi toisensa jälkeen. Hämmästelin vauhtiani, joka tuntui helpolta. Töppöstä toisen eteen, ylä-ja alamäissä. 

Kun kaikki ei ole ollut itsestäänselvää, miten näistä hetkistä nauttiikaan. Eteenpäin vievä liike, askellus, hengityksen rytmi. Lintujen laulu, kevään tuntu. Juoksin viitisen kilsaa reippaasti, viimeisen rennommin. Yhdeksän kilometriä olisi joskus ollut vain pieni alkulämmittely, mutta nyt se sai minut riemun kiljahduksiin. 

Onni on nyt.


Maltilla eteenpäin, mutta kiitollisena taas tästäkin. Koetan jos kerran viikossa pystyisin juoksemaan, se olkoon treeniviikossa kohokohta. <3

Mutta se lenkkikooste. Reipas askel näyttää vielä löytyvän. Ihana ihana juoksu. Menisköhän kymppi tätä vauhtia.. Hmm. ;)
3 km lämmittelyä, sitten:
1 km. 4:51:5
1 km  4:31:9
1 km  4:28:2
1 km  4:29:5
1 km  4:34:7
Vika palauttelua
1 km  6:06

Ihana lenkki. Ja hauskaa muuten seurata näitä nopeuksia, nyt kun on se uusi sykemittarikin. :D


Loppuun vielä fiilistelykuva viikonlopulta herkkusalaattiaterian ääreltä. Ystävä oli kylässä, ja niiin ihania juttuja oli kuultavana, että täällä ollaan oltu yhtä hymyä, muunkin kuin juoksun takia :D

Mutta niin se vaan on, että vastoinkäymiset vahvistaa (niin ne isot kuin pienetkin..) Kaikkien elämän haasteiden äärellä oppii arvostamaan elämää, terveyttä ja ehkä eniten juuri tätä hetkeä, koska enempää meille ei ole annettukaan.

Siispä ihanaa tätä hetkeä juuri sinne, mieti mistä saat olla juuri nyt kiitollinen.

Ihanaa viikonalkua kaikille! ja huhhuijaa - huhtikuun viimonen viikko pyörähtäis käyntiin. Kohta on kesä. :DKommentit