Lauantain löpinät

Viikko sitten vietin kevätlomaa. Sain serkkuni vieraakseni ja lähdimme tutustumaan Itä-Suomen maisemiin. 

Ajelimme Kolille katselemaan syvää sumua. Yhden yön kylpyläreissu teki terää. Kylpylän poreet, kuohujuomat paljussa, syvälliset keskustelut, herkullinen illallinen ja runsas aamiainen. Mitäpä sitä muuta enää tarvitsisikaan irtiottoon arjesta. Ei se paljoa tai pitkää reissua aina vaadi.

Paluumatkalla kiersimme Tiilikkajärven kansallispuiston ja Tahkon huipun kautta. Ajatuksemme kävellä Tiilikassa osoittautui mahdottomaksi, koska lumeen humpsahti ihan reisiä myöten ja välillä jalka jäi hankeen jumiin siten, että piti kaivaa se pois. Tahkon laelle sentään päästiin kipuamaan, vaikka ei sinnekään uppoamatta selvinnyt. Haastavaa liikkua metsässä näin keväällä. Kuopiossa haimme seuraavana päivänä sitten Partioaitasta lumikengät jalkaan ja olikin jo helpompaa edetä. Vaikka ei se kyllä ihan kevyttä ollut lumikengilläkään. Lunta ON. :D


Mutta miten tärkeää onkaan ne pienet irtiotot arjen keskeltä. Välillä olkoon se yksinoloa, luonnon lumosta nauttimista, retkipäivää ulkosalla tai kaupunkilomaa yhdessä ystävien kanssa. Välillä on hyvä hypätä pois kotiympyröistä.
Tänä viikonloppuna kaipasinkin puolestaan kotoilua, kun työviikko oli kiireisen tuntuinen ja iltaisinkin oli yhtä sun toista menoa. Tänään nautiskelin kodin siivoamisesta, ruuan laitosta ja ihanasta auringonpaisteesta.

Lomaviikkojen ja pientenkin reissujen jälkeen tavallinen arki on myös ihanaa.

Tänään erityisesti minua myös hymyilytti juoksulenkki, kuralätäköt ja mutaiset tiet.
Minä ja omat ajatukset. Eteenpäin vievä liike. Parasta. Pienin askelin juoksussa edetään, mutta koitan jos pystyisin sen pitämään jollakin tavoin harjoitusviikoissani mukana. Se ei ole enää nyt se pohja kaikelle, vaan kirsikka kakun päälle. ;) Ja siitä NAUTIN. <3Tämän viikon treeniviikko näytti tältä:
ma: lepo
ti: kotitreeni 2x, aamu: koko kroppa kotitreeni 30min, ilta: 30 min corejumppa
ke: lepo
to: juoksu matolla 4 K/20min + 40 min kuntosalitreenit, ilta: kävelylenkki ystävän kanssa 80min
pe: lepo
la: juoksu 10 km + loppuun mäkivedot ja vähän kyykkyjumppaa
su: ajatuksena vielä yksi kuntosalitreeni..

Tällä viikolla olen miettinyt myös hyötyliikunnan merkitystä, jota on tullut kyllä päivittäin. Tykkään liikkua päivittäin jollakin tavoin. Rappuset hissin sijaan, auton parkkeeraus parin kilsan päästä töistä, säännölliset jaloittelut, jos pitkään päätetyöskentelyä. Työskentely seisten samalla nilkkajumppaa tehden. Pienet jutut päivässä on itseasiassa aika isokin osa kokonaisuutta.

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!
 
Mitä teille muuten kuuluu? Olispa mainiota, jos jaksaisit jonkun kommentin raapustaa.. kommenteista tulee kyllä valtavan hyvälle mielelle. Uskallanpa haastaa sinua vastaamaan, mikä on sinun seuraava juoksutapahtuma? viikon paras treeni? yksi kiitosaihe viikosta. :)

Kommentit

 1. Hienoa Satu! Liikkua voi aina, ja kyllä se juoksukin sieltä palailee kuvioihin isosti.

  Seuraava juoksutapahtuma taitaa hieman yllättäen olla hallitonni ylihuomenna. :O Ei kyllä löydy sopivia vaihteita tuolle matkalle tai edes kenkiä, mutta so what... Viikon paras treeni taisi olla torstain vk-lenkki. Ja kiitosaiheeksi, jos yhdellä mennään, laitan alakerrasta kuuluvan pulinan, kun neljä nuorta miestä viettää elokuvailtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkumista en kyllä jätä, kinkkaan vaikka yhellä jalalla taloa ympäri :D

   Mutta heiiii, hetkinen tänään hallitonni sulla. Vautsivauu. :) Jään odottelee, miten meni. Aivan kamala matka :D Ja oijoi, ihana kiitosaihe! :) Reipasta viikon jatkoa Raita, vauhdikkaasti taidat sen tänään aloittaa :)

   Poista
 2. Ihanaa lukea sun lauantain löpinöitä! :) Tollaiset arjen irtiotot on välillä kyllä niin paikallaan! Mä kaipaan jo kovasti sellaista, mutta onneksi pian pääsee! :) Mun treenit on ollut tällä viikolla aika tasapaksuja (kirjaimellisesti :D), yksikään ei nouse ylitse muiden, mutta tulipahan tehtyä! Ihanaa sunnuntaita sinne ja alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, pian päästään yhdessä irtiottoon! :D Ja heheh, sun treenit tosiaan tasapaksuja :) Mutta oot kyllä reipas, kun jaksat liikkua aktiivisesti tämän elämäntilanteen ehdoilla. Joka treenistä saat kyllä olla ylpeä. <3 Ihanaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen irtiotto :) Mun viikon paras treeni oli bodypump piiiitkän tauon jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtiotto teki kyllä terää. Ja hei, bodypump on kyllä mainion tehokas koko kropan treeni. Itsekin käynyt siellä taas pitkästä aikaa ja kyllä saa halutessaan jokaisen lihaksen tutisemaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti