Uudenlainen arki päivätyön myötä

Ystäväni totesi, "Päivätyön myötä perjantaille tuli merkitys." Naulan kantaan. Nyt olen osa sitä joukkoa, joka fiilistelee perjantaita ja maanantait tuntuvat nihkeiltä. Olen osa sitä porukkaa, joka viettää pääsiäiset, vaput, jussit, joulut sun muut juhlapyhät vapaalla. Saan nukkua öisin ja arjessa vallitsee säännöllisyys. 

Ei toki enää niin usein kiireettömiä aamuja, arkivapaita tai vuorotyön suomia etuuksia, mutta tällä hetkellä säännöllinen arjen rytmi on ollut juuri sitä, mitä olen kaivannutkin. Toki se on tuonut muutoksen arjen paletin pyörittämiseen, ruuan laiton ja siivouksen ajankohtiin ja treenaamiseenkin. Mutta ainakin nyt, pari kuukautta päivätyötä tehneenä, ei ole kaipuuta takaisin vuorotyön pariin. 

Päivätyön myötä kuitenkin treenaaminenkin on muuttanut muotoaan. Pitkien lenkkisessioiden sijaan on kuvioihin tullut pienet valinnat arjen keskellä. Auton parkkeeraminen hitusen kauemmas työpaikasta, portaiden kävely aina kun mahdollista, työnteko seisten ja säännölliset taukojumpat päätteen ääreltä. Arjen aktiivisuus on itseasiassa hyvin iso osa kokonaisuutta. Treenikuvioihin on tullut myös tehokkaat puolen tunnin kotijumpat taikka salitreenit. Välillä vähän pidemmät kävelyt, juoksua en vielä uskalla pitkiä pätkiä. Huomaan, että töiden jälkeen on vain tsempattava itsensä treenaamaan, sillä sieltä se aivohuurukin alkaa hävitä ja tilalle tulee hyvä olo.  :) 

Uusi arkitapa: auton parkkeeraus etäämmälle, jotta aamun saa aloittaa pienellä kävelyllä

Uusi arkitapa: Välipala mukaan töihin


Uusi arkitapa: illalla kokkaillaan seuraavan päivän ruoka valmiiksi, ettei tarvitse nälässä kokkailla.

Pidän tärkeänä riittäviä yöunia, yleensä menen nukkumaan jo ennen kymmentä. 
Säännöllistä ateriarytmiä, eli viisi ateria päivässä. Töissä syön lounasravintolassa ja vien mukaani myös iltapäivän välipalan, joka on ollut todella hyvä ratkaisu. Välttyy illan nälkäkiukulta ja toisaalta voi treenata heti työpäivän jälkeen. Viikossa olen pyrkinyt tekemään kolme sali-tai kotijumppaa, ja yritän jos pystyisin kerran viikossa juoksemaan. Muuta treeniä sitten, jos ehtii / jaksaa.. Sosiaalista elämää koetan ylläpitää ystäviä näkemällä, mutta liikaa ei passaa arkeansa aikatauluttaa. Täytyy olla aikaa vain olla.

Mutta tiedättekös miten mukavaa, kun arki on onnellista. Kotona on hyvä olla ja työtkin maistuu. Onnellinen olo. Iloa tuo myös se, että huomenna pakkaan kimpsut kasaan ja lähden tyttöjen viikonloppua viettämään Tampereelle. Sekös jos mikä on mahtavaa! <3 Odotan!!!

Ihastuttavaa viikonloppua!

Ps. Postausideoita otetaan vastaan, lyö vähän tyhjää välillä.. :D

Kommentit

 1. Kuulostaa hyvältä uusi arki! 💛Pian nähdään 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi arki on ihanaa! :) Oli ihana nähdä <3

   Poista
 2. Onneksi olkoon uudesta arjesta! Mullakin on ollut uudenlaisen arjen opettelua koko alkuvuosi. Yrittäjän vapaus vaihtui toisenlaisiin kuvioihin. Se mitä menetin elämän joustavuudessa, olen saanut takaisin taloudellisena vakautena. Lasten mielestä olen nyt iloisempi kuin aiemmin. Pitää varmasti paikkansa. Vielä kun oppisin pakkaamaan lounaan mukaan ja miettimään ennakkoon niitä iltapäivän energiakatohetkiä. Mutta kai mä jossain vaiheessa opin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen arkeenkin! Muutos vaatii aikansa, joten varmasti arjen palikat sieltä pikku hiljaa sijoittuu oikeille paikoilleen. Ihana kuulla,että lapset huomanneet eron. Eväiden roudaaminen on joskus (MUKA) liian vaikeaa, mutta on se sen arvoista. Eiköhän siitä tule rutiinia joskus ;)

   Poista

Lähetä kommentti