Hyvinvoinnin äärellä

Tämä hetki. Tämä joutilaisuus, kun saan sukeltaa omiin ajatuksiini. Hymyilyttää.

Olen kuunnellut musiikkia, lueskellut runoja, katsellut valokuvia ja vaipunut omiin ajatuksiini. On ollut pientä stressiä ilmassa viime viikkoina. Kiireen tuntua ja väsymystä. Siksipä olen jo hyvissä ajoin pysähtynyt pohtimaan omaa hyvinvointia ja Aki Hintsan oppien keskeisimpiä kysymyksiä: 1.Tiedätkö kuka olet. 2. Tiedätkö mitä haluat. 3. Hallitsetko omaa elämää. 

“Kiireinen elämä vie helposti mennessään, ellei ihminen tiedosta, kuka hän on, mitä hän haluaa, eikä kontrolloi itse elämäänsä.

 “Jos jokin estää tekemästä omien arvojensa mukaisia valintoja tai joillakin olosuhteilla on jatkuvasti negatiivinen vaikutus elämään ja sen laatuun, kannattaa miettiä, ovatko kyseiset olosuhteet muutettavissa omilla valinnoilla.”

Näiden kysymysten äärellä olen viime aikoina ollut.  Olen ollut iloinen siitä, että kun huomasin kierrosten lisääntyvän, aloin painaa jarrua. Pysähdyin. Mietin, mistä stressaava olotila johtuu. Viime viikkoina on ollut työstressiä - siellä tein tiettyjä muutoksia työtapaan ja osittain suhtautumistani.  Työkuviot on muuttuneet ja tuonut minulle arjen muutoksen myös, eli päivätyön. Niin paljon kuin siitä nautinkin, on se toki tuonut uudenlaista muutosta vuosikymmenen vuorotyön jälkeen. Ei enää niin paljoa niitä joutilaita hetkiä, vaan useita arkiaamuja ja lyhyitä iltoja. Myöskin säännöllisyyden myötä olen onnistunut kalenteroimaan itselleni vähän liikaa kaikkea. Tuttua muillekin? On siis opittava priorisoimaan ja tekemään valintoja, jotka tukee omaa hyvinvointia.

Luonto on tietysti se ihana voimaantumispaikka, jossa on helppo hengittää. Siellä saa oikein kokea, kuinka stressi helpottaa. Ihana ihana luonto. Treenikuvioihinkin tein muutoksia. Vaikka kivaa onkin käydä kavereiden kanssa ryhmäliikuntatunneilla, huomasin että se toi oman stressi-lisän että tiettyinä päivinä olin suunnitellut yhteisiä jumppia. Mieluummin katson viikon kerrallaan ja sovellan liikkumiset muiden menojeni mukaan. Näiden muutosten lisäksi olen huolehtinut riittävistä yöunista ja säännöllisestä syömisestä. Tältä näytti minun hyvinvointi-palikoiden "välitsekki".

Toissa viikonloppuna lähdin retkelle. Puijon latu kutsui "Nuku yö- ulkona" tempauksen myötä ulos nukkumaan Pilpan pihapiiriin.  Pakkasin rinkan selkään ja kiertelin Neulamäen metsässä, eli siis aivan Kuopion kaupungin kupeessa olevalla luonnonsuojelualueella. Hämmästelin jälleen oman kotimetsäni kauneutta. Täällä on ihmisen hyvä olla ja miten ihanaa oli kääriytyä omaan kotiloonsa  prinsessaverkon alle, herätä aamulla raikkaaseen ulkoilmaan ja pulahtaa uimaan. Tämän reissun kruunasi vielä Puijon ladun tarjoama haudutettu kaurapuuro ja kahvit. Ai että. Luksusta. Parasta terapiaa.Luonto hoitaa <3  Ja muistetaanhan mekin pitää huolta itsestämme. 

"Onnellinen on se ihminen, joka osaa nauttia pienistä asioista, arkipäiväisistä tapahtumista, auringonpaisteesta, linnuista langoilla, aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta, aamun lehdestä postilaatikossa, vastaantulevasta ystävästä. Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja menemellä niiden ohitse." - Tommy Tabermann

Rentouttavaa viikon jatkoa! 

Mitä teille kuuluu? 

Kommentit

  1. Aika lailla samoja asioita olen pohdiskellut minäkin. Syksy on vasta alussa enkä halua pian huomata olevani aivan uuvuksissa. Luonnossa liikkumisesta saa ihmeesti voimaa ja mielenrauhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä onnistuin näillä muutamilla ratkaisuilla keventämään omaa stressitasoa, ja nyt on huomattavasti helpompi hengittää. :) Iloa syksyyn sinnekin!

      Poista

Lähetä kommentti