Talvijuoksua timanttisessa talvisäässä

Olen viikko toisensa jälkeen sukeltanut viikonloppuisin ihastelemaan hämmästyttävän kauniita talvisia maisemia. Tuntuu, etten saa näistä maisemista tarpeekseni. Hämmästelen kerta toisensa jälkeen maisemia, tätä kauneutta. Lumihuuruiset puut, auringon paiste ja kirkas taivas saa hymyn huulille. Upea, upea luonto. Kuopion metsistä löytyy tampattua polkua kilometritolkulla. Vaikea ymmärtää laturaivoa, kun kaikille kyllä olisi tilaa kulkea luonnossa.

Olen saanut jo useamman kerran houkuteltua lenkkiseurakseni talvipoluille muutaman samanhenkisen juoksijan. Poluille mars vailla sen suurempia suunnitelmia. Ihastelemme talvipolkuja siellä täällä, välillä ehkä vähän eksyksissä mutta aina kuitenkin jotenkin kartalla. Sen verran tutuissa metsissä kuljetaan, että on jotain hajua missäpäin olemme. Ihanan rentoa ja spontaania touhua, elämyksellistä juoksua, nautintoa. Kyllä porukassa on kivaa juosta! Erityisesti kun voi poiketa vaikkapa Pilpan majalle pullalle pitkiksen lomassa, PK= (pullakahvi)lenkkiä kerrassaan. Tällaisesta liikkumisesta niin nautin.

Paukkuva pakkanen on näin vuoden alussa kipristänyt poskipäitä, mutta se ei ole ollut este ulkoilulle. Minulla ei ole hengityksen kanssa ongelmaa, ja liikkuessa tulee lämmin. Yllättävän vähällä vaatetuksella pärjää, mutta varmuuden vuoksi kannan repussani myös avaruuslakanaa ja kuivaa vaatetta, jos jotain yllättävää sattuisi pakkaskeleillä. Ei ole onneksi ollut tarvetta, mutta hyvä on näille keleille varautua!

Mutta miten olenkaan nauttinut näistä maisemista. Onni asua Kuopiossa! Täältä löytyy aivan kaupungin kupeesta upeat ulkoilumaastot. 

Neulamäki - paljon polkuja, upeita maisemia ja ihastuttava metsä. Myös upeat hiihtoladut niitä kaipaaville. Erittäin hyvin tampattuja polkuja, mutta myös pieniä lumikenkäily-uria, jotka tuppasivat upottamaan aika tavalla. Monipuolista treeniä siis! 


Puijo - Niin upea ja kaunis Puijon metsä, josta löytyy hiihtäjille aivan huikeat ladut. Iivon treenimaastoa myös, joten meikäläiselle ei todellakaan ole asiaa niihin mäkiin. :D Siispä tyydyn juoksemaan upeita polkuja. Kiitos aktiivisille maastopyöräilijöille ja lumikenkätamppaajille Puijon talvipolut on priimaa, eikä maisemissakaan ole valittamista.
Oinosenmäki. Kuopion korkein kohta. Tänne ei ole polkuja, ellei halua umpihangessa tampata, mutta pääsee juosten kyllä teitä pitkin. Maisemat on aivan huikeat. <3
Sitten nämä minun kotiseudut. Täällä maalta löytyy huikaisevia, mutta välillä vähän raskaskulkuisia maastoja.. Onneksi joku taitaa moottorikelkalla ajaa välillä pohjia, ettei joka askeleella upota. :) Mutta nämä maisemat ovat kipuamisen arvoisia, sykähdyttävä luonto. <3

Tänä vuonna en työpäivien jälkeen ole juuri ulkoillut, joten viikonloppuisin on ollut oikein kaipuu ulkoilmaan. Viikonloppuisin olen niin juossut kuin sauvakävellytkin. Hiihtämään vielä en ole lähtenyt. En oikein osaa tekniikkaa, ja väärä tekniikka oli varmasti yksi syy viime vuoden etummaisen säärilihaksen jänteen tulehtumiseen. Huomaan, että siitä on jäänyt hieman varovaisuus eikä intoa hiihtoladuille kauheasti ole. Mutta kyllä minä vielä laduillekin lähden, aivan varmasti. Onhan tässä talvea vielä jäljellä. :)

Mutta miten ihanaa, että kaamosaika alkaa olla voitettu ja valo voittaa. Se auttaa jaksamaan. Kevättä ja kesän kauneutta kohti. Nauttien kuitenkin nyt tästä hetkestä, talven ihmemaasta. <3


Ihanaa sunnuntain jatkoa! Nautitaan talven lumoudesta! 

Kommentit

 1. No nyt alkoi tehdä mieli lenkille Kuopioon! :)
  On kyllä ollut upea talvi: monesti on ulkona saanut haukkoa henkeä ihastuksesta, että miten voikin olla niin kaunista. Ihanaa, kun on kunnon talvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, tänne vaan Kuopion polkuja kulkemaan ;) Nyt on kyllä tosiaan ollut niiiiin upeita maisemia. Ihana, luminen talvi. <3

   Poista
 2. Samoja tuntemuksia jaan kanssasi. Olen kovin onnellinen näistä Kuopion ulkoilumahdollisuuksista ja maisemista. Erityisen tykästynyt olen korkeuseroihin, joita omalla kotiseudulla on vähemmän. Talvipolkujuoksu on minulle uutta ja olen tosi onnellinen, että täällä on siihenkin mahdollisuus. Häkellyttävän kauniita kuvia oot napannu. Mennään taas metsään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jee, ihanaa jakaa tätä rakkautta luontoon ja polkujuoksuun. Ja mennään todellakin jälleen metsään :)

   Poista

Lähetä kommentti