Vuorien viettelys

Kommentoin kirjoittamaani Sport-lehden juttua instagramissa näin: "Toivottavasti juttu inspiroi, antaa uskallusta unelmoida ja toteuttaa haaveitaan. Tilaisuuden tullen ei kannata kieltäytyä. Olen saanut kokea monta elämystä, kun olen lähtenyt ennakkoluulottomasti uusiin seikkailuihin. Mitähän unelmia tänä vuonna toteutuu."

Kirjoittaessani tuota postausta, minulla ei ollut hajuakaan siitä, millainen kutsu minulle hetken päästä esitettäisiinkään. "Kiinnostaako alppireissu ensi kesänä, liikutaan korkealla, upeat jäätiköt ovat kosketusetäisyydellä, noustaan muutamille huipuille, yövytään yli 3000m majoilla, joilla huikeat näkymät.. Viisi päivää vuorilla, noin 120km matkaa."

Taisi alppimentorit myydä tämän tarjouksen juuri oikeaan hetkeen. ;) Jos juuri on kirjoittanut muille, että tilaisuuden tullen ei kannata kieltäytyä, niin hitto ei kai tälläiseen kutsuun voi sanoa muuta kuin KYLLÄ - olen mukana!!

Reissupäätös on syntynyt vastikään, joten edelleen hitusen kutkuttava olo koko reissusta. Tässä tätä juttua kirjoittaessani aloin selailemaan vanhoja kuvia ja tulikin lukuisia muistoja. Ennakkoluulottomuus, uteliaisuus ja rohkeus on vienyt minua lukuisiin hetkiin, jotka jääneet muistoksi. "Parhaat muistot syntyvät hulluimmista ideoista."

Meitä liikkujia motivoi moni asia. Minä liikun ja harrastan monipuolisesti liikuntaa, jotta voin kokea näitä upeita elämyksiä. Saan toteuttaa haaveita ja pakata elämän rinkkaan upeita muistoja, joita kiikkustuolilla saa muistella. Tommy Tabermannin sanoin: "Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat jättää tänään käyttämättä."

 

 Tämä rauhallinen sunnuntaiaamu sai minut muistelemaan menneitä reissuja, ja niitä askelia joita olen ottanut elääkseni unelmiani todeksi. Niitä tunnelmia tähän loppuun.

Vuosi 2011 -  USA
Mieheni kanssa road tripilla Kaliforniassa. Pistäydyimme ihastelemaan Grand Canyonia. Huikea maisema ja luonnon ihmeellisyys teki vaikutuksen. Tuolloin jo mietin, että tälläisissa paikoissa minä haluan jatkossa enemmän matkustaa, jalkaisin.

Oppi: Ota askeleita kohti unelmiasi!


Vuosi 2013 - Ruotsi
Ystäväni houkutteli minut seurakseen rinkkavaellukselle. Minulle ensimmäinen vaellus ikinä. Suostuin ennakkoluulottomasti mukaan, vailla hajuakaan siitä mitä edessä olisi luvassa. Kolmen päivän vaellus Kebnekaisella sai minut vakuuttuneeksi: tämä on sitä mitä haluan. Reissu oli osoitus itselleni siitä, että minulla on kapasiteettia liikkua pitkään ja myös henkistä kanttia selvitä vastoinkäymisistä. Amatöörin tavoin oli liian pienet kengät matkassa ja kaikki kynnet jäivät vuorille, askellus oli hiukan kivuliasta mutta sisulla ja huumorilla siitä selvittiin. Huikea ja ikimuistoinen reissu!

Oivallus: Oot vahvempi kuin uskotkaan! Huiputushommat on huikeeeeta! Vuosi 2013 - Armenia 
Olimme reissussa ystävän kanssa, varustautuneet kesävermeille. Paikan päällä meille tuli mahdollisuus lähteä päivävaellukselle Aragatsille (3876m). Lähdimme reissuun ennakkoluulottomasti ja laitoimme kaikki vaatteet päälle, mitä meillä oli. Opas hieman katseli meidän varustusta: meillä oli mm. lenkkarit. Vakuuttelimme selviämme lumisista olosuhteista. Lainasin muun muassa oppaan shortseja, kun tuuli oli vähän kylmä. Tämähän ei ole todellakaan ole suositeltavin tapa! Vuorille tulee varautua hyvin varustein! Mutta noh, tulipahan tehtyä ja jälkikäteen kyllä nyt vain naurattaa. Huvittavaa oli myös, että samaan aikaan huipulle tuli turkkilaisia, joilla oli kunnon lumipuvut päällä...

Oivallus: Vähemmälläkin pärjää, mutta jatkossa: lämmintä päälle! 
Vuosi 2014 - Mallorca.

Testasimme ystävän kanssa ensi kertaa maantiepyörää ja päätimme lähteä suoraan Sa Calobraan. Pyörävuokra-firman myyjä katseli hieman epäluuloisesti, kun kerroimme suunnitelmastamme. Matkan varrellakin saimme kummastelevia katseita, kun kerroimme menevämme Sa Calobraan. Mutta niinhän me mentiin ja pyöräiltiin. Kyseessähän olikin maantiepyöräilijöiden suosima reitti, jossa riitti kokeneellekin haastetta. Noo, ilmankos erotuimme maantiepyöräilijöiden joukosta omilla varusteillamme. Mutta tulipahan otettua ensituntuma maantiepyöräilyyn - 125 kilometrin lenkki näissä maisemissa. Olipahan ihan huikea fiilis! 

Oivallus: Luota itseesi - älä välitä muiden mielipiteistä. Pidä hauskaa!
2015 - Hawaii.
Parhaat polut oli etsittävä. Nautin suunnattomasti liikkumisesta Hawaiilla. Miehen ollessa töissä juoksentelin siellä täällä löytääkseni upeita polkuja. Ja olihan niitä! :)

Oivallus: Etsivä löytää parhaimmat maisemat 2016 - Lofootit. 
Vei sydämeni. Huikaisevan upeat maisemat. <3

Oivallus: Tää on lomailua parhaimmillaan!Ja samalla reissulla käytiin myös vaelluksella Kebnekaisella. Mitään ei nähty, mutta tulipahan tehtyä. Nyt myös kokeneempana vaeltajana, ja kaikki kynnet pysyi matkassa mukana :D

Oivallus: Hyvä treeni. :)2017 - Norja, Senja

Nämä maisemat. Huiput ei ole kovin korkeita, mutta paikoitellen varsin haastavia. Niin uskomattoman upeita maisemia. <3

Oivallus: Näitä hetkiä varten minä liikun!

2018 - Alpit, Tour Du Mont Blanc.
Ja sitten viime kesänä, polkujuoksuvaellus alpeilla. Yksi toteutunut unelma. <3

Oivallus: Kannattaa unelmoida ja elää myös todeksi unelmia! Sä pystyt ja kykenet. Ai että, mitä muistoja. Onnellinen olo näistä hetkistä. <3 Olen niiiin innostunut myös tulevasta kesän reissusta! Tämän vuoden juoksutavoitteet muuttui hieman, enkä siis lähdekään ultramatkalle Hetta-Pallakselle.  Tämä alppien reissusuunnitelma tuntuu kyllä just nyt oikealta valinnalta! :)

Ihastuttavaa sunnuntaipäivää kaikille! 

Ps. Hetta-Pallas 55 km osallistuminen on siis myynnissä: osta pois, jos kiinnostuit: osallistuminen + bussikuljetus 101 €. Kommentit

  1. Kuulostaapa ihan huippu reissulta taasen!! Jään innolla odottamaan fiiliksiäsi reissun suunnittelusta ja tietenkin myös itse reissusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooooo niin sitä se taatusti on. Ihan innoissani!!:)

      Poista

Lähetä kommentti