Nousumetrejä Puijolla

Lauantaina oli tiedossa pitkä juoksu. Onneksi olin päättänyt sen etukäteen, koska lauantai-aamun hyytävä tuuli ja vasten kasvoja vihmova räntä olisi voinut muuttaa suunnitelmia. Satuin sopivasti kuuntelemaan Mika Poutalan videoblogia, jossa hän puhui itsensä johtamisesta. Ajatus siinä oli jotakuinkin näin. On tärkeää asettaa tavoite, jotta tietää mitä kohti on menossa. Niinpä. Alpit ja lukuisat nousukilometrit. Täältä tullaan. Haluan valmistautua keväällä, jotta meno vuorilla olisi mielekkäämpää. Siispä säästä viis. Minulla oli kävelysauvat matkassa ja ajatuksena oli juosta mäkiä rennon reippaasti alas ja nousta sauvakävellen ylös. 

Puijon alue on mäkitreenien kannalta ihan loistava. Sieltä löytyy erilaisia polkuja, joita voi viillettää alas ja myös laskettulurinne jyrkempään profiiliin. Eilen keskityin nimenomaan pitkiin laskuihin, joissa vauhdin pystyi pitämään reippaana. Alppimentori Janne kehottikin harjoittelemaan juoksua alas, jotta alaspäin mentäessä osaisi juosta rennosti, joka auttaa palautumaan nousujen jälkeen. 

Puijon talvipolut on tähän touhuun suorastaan mielekkäät. Juurakot ovat peittyneet lumella ja alaspäin voi todella viillettää vauhdilla. Toista se on sitten kesällä, kun röllijuurakot paljastuvat lumen alta. Mutta nyt nautin. Noin kilometrin mittaiset laskut juoksin rennon reippaasti ja mäen alla laitoin sauvat käteen ja sauvakävelin reippaasti ylös. Sauvojen kanssa treeni on tehokasta ja siinä saa koko kropan liikkeelle. Vaihtelin hieman aluetta, juoksin Puijon polkua kohti pesisstadionia, välillä juoksin autotietä kohti keskustaa ja hetkeksi poikkesin ala-antikkalan puolelle.

Ajantaju vain katosi. Vietin Puijolla tuulessa ja tuiskussa 3,5 tuntia. Kilometrejä tällä reissulla kertyi 25 ja niitä nousumetrejä kerrytin 1000m. Aikaisemmin en ole tietoisesti ajatellut kerääväni nousumetrejä, mutta tunnistin sen, miten nautinkaan tämänkaltaisesta treenistä. Tässä tulee esille myös yksi vahvuudestani: kestävyys. Koko ajan meno tuntui vahvalta. Hymyilytti. Tämä on ihanaa. Tämänkaltaisen treenin jälkeen olin yhtä hymyä. 

Ihanaa sunnuntaita kaikille!    
 
 


Kommentit