NUTS Karhunkierros ihan pian!

NUTS Karhunkierros kokoaa tuhansittain polkujuoksijoita nauttimaan Kuusamon keväästä. Luvassa on jälleen kunnon polkujuoksukarkelot. Matkoina Kuusamossa on 34, 55, 80 ja 160 km. Itse olen juossut pari kertaa 34 kilometrin matkan, ja tänäkin vuonna sille matkalle lähdössä, varsin extempore-ajatuksella. Ystävä kysyi matkaan mukaan, joten miksipä ei. Mikäs sen parempaa tapaa viettää viikonloppua kuin polkujuoksun ja mökkiviikonlopun merkeissä. Kisa-orientoitumista en ole tässä hektisessä arjessa ennättänyt miettiä, mutta eiköhän sitä ennen lauantaita ehdi virittäytyä polkujuoksumoodiin. Tarkoituksena on juosta ystävän kanssa matka ja startataan C-lähtöryhmästä.  

Koska oma valmistautumiseni ja orientoituminen on ollut aika "Joo okei, miksei, voihan sitä lähteä juoksemaan"-meininki, niin kysyin muutamilta muilta meidän Puijon Mahti-polkujuoksuseuran jäseniltä  heidän valmistautumisestaan ja fiiliksistään. Aika huikeaa muuten, että meidän seuran edustusta löytyy  joka matkalta..Kysymykseni olivat:
1. Mistä idea lähteä tälle matkalle?
2. Miten olet harjoitellut/valmistautunut?
3- Millä mielin nyt olet?
4. Millaisen ohjeen annat muille juoksijoille?

166km: Teemu starttaa ensi kertaa näin pitkälle matkalle, jotta saa rauhassa juosta omaan tahtiin
 1. 83:lla oli liian ruuhkaista jo viime vuonna ja nyt porukkaa melkein tuplasti. Ajattelin, että 160 tarjoaa haasteen lisäksi myös mahdollisuuden omaan tahtiin etenemiseen.
2. Hyppääjän polven takia talviharjoittelu oli rautojen heiluttelua salilla. Kevään juoksut enimmäkseen pitkiä reippaita polkulenkkejä mäkisessä maastossa. Kilometrejä ei ole kertynyt tänä vuonna kuin reilu 700.
3. Reenit jäi alle suunnitellun, joten kovin varma fiilis ei ole. Henkisesti olen kuitenkin valmistautunut koitokseen ja odotan kovasti starttia.
4. Focus niihin asioihin, joihin voit itse vaikuttaa ja asioihin, jotka auttavat tavoitteeseen pääsyssä. Turha murehtia niitä asioita, joihin et voi itse vaikuttaa!

55 km: Leena päätti ettei osallistu mihinkään juoksutapahtumaan, mutta kuitenkin starttiviivalla.
1. Päätin viime vuonna etten osallistu mihinkään juoksutapahtumaan. Repsahdin sitten kuitenkin. Kaikenlisäksi piti repsahtaa vaarojen maratonille, mutta nyt siis tänne.
2. Harjoittelu on ollut enemmän huvituksen mukaan ja sen mukaan, miten on ollut arjessa aikaa. Kimppalenkit on olleet parasta antia treenille.
3. Aika rauhallisella ja hyvällä mielellä olen lähdössä. Tavoitteena päästä maaliin omin voimin.
4. Matkasta ja kanssamatkaajista kannattaa nauttia. Hyvät eväät on itselle tärkeät. Viimeistään maalissa tuntuu hyvältä. 

34 km: Kati on ensikertaa polkujuoksutapahtumassa luottaen siihen, että kyllä se maali joskus tulee
1.Valitsin lyhimmän matkan, koska tämä on mun eka polkujuoksutapahtuma, missä numerolapun puen päälleni. Polkujuoksua takana vuoden verran, niin en "uskaltanut" pidemmälle. Olen seurannut tällaisia karkeloita tuttujen tekemänä jo 3 vuotta (somessa) ja nyt tänä vuonna päätin itsekin kokeilla. KK:lle päätin lähteä, koska olen sieltä päin kotoisin ja lapsenvahdit(omat vanhemmat) asuvat siinä lähellä.
2. Henkilökohtainen nettivalmennus, joka tsemppasi mut ekan maran maaliin maalis-huhtikuun alussa, jatkui KK:n valmistautumisella. Maran jälkeen treenit siirtyi  poluille ja/tai mäkiseen maastoon.
3. Odottavalla. Tiedän ettei matka tapa, vaan se että voi tulla joku haaveri (huolimattomuus) tai oma pää. Reitti on mulle tuttu. Olen vaeltanut pienen karhunkierroksen viisi kertaa ja kertaalleen koko karhunkierroksen, joten tiedän mitä reitin osalta mitä odottaa.
4. Mun tsemppi on ehkä enemmän ekakertalaisille, kun oma tavoitteeni on vain päästä maaliin. "Nautitaan juoksun aikana luonnosta ja kauniista maisemista. Kyllä se maali sieltä joskus tulee."Tsemppiä jokaiselle juoksijalle! Nautitaan tästä! Pian on polkujuoksijan juhlapäivä!

Kommentit

  1. Ihanaa Kk-viikonloppua sulle ja kaikille! :) Mahtavaa kun lähdet ystävän kanssa juoksemaan. Se varmasti antaa tsemppiä hänelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli mahtavaa! Antoi tsemppiä meille molemmille :)

      Poista

Lähetä kommentti